G4Media.ro

Ucraina susține că angajamentul de retragere a Rusiei este fals / Retragerile…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Ucraina susține că angajamentul de retragere a Rusiei este fals / Retragerile „sunt probabil o rotație a unităților individuale”

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei spune că angajamentul de retragere a Rusiei este menit să inducă în eroare, scrie BBC.

Într-o apostare pe Facebook, conducerea Statului Major al armatei Ucrainei a scris că unitățile rusești continuă să se îndepărteze atât de la Kiev, cât și de la Cernihiv, în contextul în care Rusia a relatat deja că se va concentra acum pe operațiunile din regiunea de est Donbas.

Armata ucraineană consideră însă că retragerile „sunt probabil o rotație a unităților individuale”, menite să inducă în eroare conducerea militară a Ucrainei și să creeze o „concepție greșită” cu privire la sensul desfășurării lor.

Actualizarea răspunde declarațiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, care a spus că amenințarea la adresa Kievului rămâne, în pofida mișcărilor de trupe rusești care se depărtează de oraș.

În plus, în postare se remarcă faptul că inamicul a continuat să tragă atace lângă Donețk, în est.

Sursa foto: STRINGER / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pe aici (sau cel puțin cei mai în vârstă, ca mine) ni s-ar părea nefiresc ca Rusia să spună adevărul. Când s-a întâmplat așa ceva?

  2. O promisiune rusească scrisă pe hartie face mai putin decât aceeași hartie folosita că hârtie igienică!

  3. „Suntem in continuare calcati in picioare de dusman”?

    „Zelea va lupta pana la ultimul azovean, iar Taica Bideu va lupta pana la ultimul ucrainean”?

    Rusia a dat bombardeaua mai incet, ca sa se termine cu scuza ca nu se pot evacua marile orase din motive de bombardea. Nu s-au retras, si vor avansa. Ghinion.

    • Adica nu te mai ajuta pastilele? 🙂

  4. Brava armată roșie nu-i prea obișnuită cu lupta, de aceea după obiceiul adânc înrădăcinat pedalează pe tertipuri și minciuni.