G4Media.ro

Ucraina spune că Rusia caută puncte slabe în apărarea ucraineană în apropierea…

Sursa foto: Ukraine Armed Forces

Ucraina spune că Rusia caută puncte slabe în apărarea ucraineană în apropierea unui râu cheie

Rusia caută puncte slabe în apărarea ucraineană în apropierea râului Siverskyi Donets, în estul Ucrainei, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzyanyk, relatează Reuters.

El a declarat la televiziunea națională că forțele rusești nu au abandonat încercările de a lansa operațiuni de asalt în zonă.

Dacă Rusia capturează orașele Sievierodonetsk și Lysychansk de pe Siverskyi Donets, va deține tot Luhanskul, una dintre cele două provincii din regiunea Donbas pe care Moscova le revendică în numele separatiștilor.

„Obiectivul strategic al Rusiei este distrugerea completă a Ucrainei … Ei nu ne vor lăsa să trăim în pace. Federația Rusă vrea să distrugă complet statalitatea ucraineană și să instaleze aici un guvern pe care îl poate controla „, a declarat Motuzyanyk.

Rusia a negat anterior astfel de afirmații. Moscova afirmă că „operațiunea sa militară specială” din Ucraina are ca scop dezarmarea și „denazificarea” vecinului său. Ucraina și aliații săi numesc invazia un război de agresiune neprovocat.

Motuzyanyk a declarat că situația este mai calmă în sudul Ucrainei, unde Rusia încearcă să își impună dominația pe o porțiune de teritoriu ocupat care se întinde în provinciile Herson și Zaporojie. El nu a oferit detalii.

Nataliya Gumenyuk, un purtător de cuvânt al forțelor ucrainene din sudul Ucrainei, a declarat că Rusia avea 40 de rachete de croazieră care vizau Ucraina dinspre mare. Ea nu a precizat cum a obținut Ucraina informația, iar Reuters nu a putut verifica afirmațiile sale.

„Trebuie să fim pregătiți pentru atacuri sporite cu rachete”, a declarat ea la televiziunea națională.

Sursa foto: Ukraine Armed Forces

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter