G4Media.ro

Ucraina revendică avansuri limitate pe frontul de sud şi în apropiere de…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Ucraina revendică avansuri limitate pe frontul de sud şi în apropiere de Bahmut

Ministerul ucrainean al Apărării a revendicat luni ‘succese’ în contraofensiva sa dificilă de săptămâna trecută pe frontul sudic şi recucerirea a 3 km2 în apropiere de Bahmut (est), transmite AFP, citată de Agerpres.

Forţele ucrainene ‘îşi continuă operaţiunile ofensive în sectorul Melitopol’ şi ‘au înregistrat succese în apropiere de Novodanilivka şi Novoprokopivka’, în sud, a declarat la televiziunea publică viceministrul apărării, Hanna Maliar.

Cele două sate se află în regiunea Zaporojie, în apropiere de Rabotino, o localitate ‘strategică’ recucerită la sfârşitul lunii august de la forţele ruse şi care deschide calea pentru ofensiva ucraineană spre sud.

‘Inamicul suferă în sud pierderi importante de personal, arme şi material, îşi regrupează unităţile şi trupele folosindu-şi rezervele’, a afirmat Hanna Maliar.

Pe frontul estic, ‘am obţinut un anumit succes în apropiere de Klişciivka’, a adăugat ea, făcând referire la un sat la sud de Bahmut, oraş aflat în centrul luptelor de peste un an şi cucerit de forţele ruse în mai.

‘În decursul săptămânii trecute, zona eliberată a crescut cu 3 km2’ în apropiere de Bahmut şi, ‘în total, 47,2 km2 au fost eliberaţi’ pe flancurile localităţii de la debutul contraofensivei în iunie, a indicat viceministrul apărării.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...