G4Media.ro

Ucraina: Primul proces pentru crime de război împotriva unui soldat rus a…

Ucraina: Primul proces pentru crime de război împotriva unui soldat rus a început la Kiev

Un soldat în vârstă de 21 de ani este primul rus judecat în Ucraina pentru crime de război în cadrul unui proces a început vineri la Kiev, potrivit CNN.

Vadim Șișimarin este acuzat de uciderea unui bărbat de 62 de ani în regiunea Sumy din Ucraina, potrivit biroului procurorului general al țării.

Ancheta susține că Șișimarin a împușcat mortal un civil neînarmat care mergea pe bicicletă pe marginea drumului, în satul Chupakhivka, în 28 februarie. Potrivit procurorului, trupele rusești au intrat în sat cu o mașină furată, după ce convoiul lor a fost atacat de forțele ucrainene.

Când au văzut un bărbat care se deplasa cu bicicleta spre casă în timp ce vorbea la telefon, unul dintre membrii grupului i-a ordonat sergentului să îl ucidă pentru ca acesta să nu raporteze prezența lor armatei ucrainene. Șișimarin ar fi tras cu un Kalașnikov de mai multe ori prin fereastra mașinii, spun procurorii.

„Șișimarin se află în prezent în arest. Procurorii și anchetatorii SBU au adunat suficiente dovezi ale implicării sale în încălcarea legilor și cutumelor de război, combinate cu o crimă împotriva civililor”, a declarat procurorul general ucrainean Irina Venediktova, într-o declarație pe Facebook.

Dacă va fi găsit vinovat, Șișimarin riscă de la zece ani până la închisoare pe viață.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. pregatiti streangul!

  2. Toti cei care au comis asemenea fapte trebuie adusi in fata instantelor de judecata, mai devreme sau mai tarziu. De la cel mai mic in grad, pana la cel mai mare.

  3. mulțumesc pentru cenzură g4 minus

  4. Se pot afișa cuvintele interzise? Gen ucraina afganistan?

  5. omorât?

  6. Atunci postați comentariul în timp util , ce mai așteptați?

  7. să vă donez 3500 % din salariu pentru cenzura de 2 bani?

  8. gunoaie de presă