G4Media.ro

Ucraina deschide un dosar penal împotriva șefului grupului de mercenari Wagner /…

Sursa foto: Alexey DRUZHININ / SPUTNIK / AFP

Ucraina deschide un dosar penal împotriva șefului grupului de mercenari Wagner / Kievul îl acuză pe Prigojin că este direct responsabil pentru mii de crime de război și invadarea integrității teritoriale a Ucrainei

Ucraina a deschis un dosar penal împotriva șefului grupului de mercenari ruși Wagner, care a condus lupta pe frontul de est, relatează Sky News.

De asemenea, Kievul s-a angajat să depisteze și să urmărească penal orice luptător care încearcă să fugă în străinătate.

Grupul Wagner este condus de Evgheni Prigojin, un aliat al președintelui Vladimir Putin, cunoscut adesea sub numele de „bucătarul lui Putin”.

Grupul a recrutat mii de luptători, inclusiv condamnați din închisorile rusești, pentru a lupta în războiul din Ucraina.

„Procuratura Generală a transmis o notificare de suspiciune șefului companiei militare private «Wagner»”, a declarat procurorul general Andriy Kostin.

„Șeful acestui grup este direct responsabil pentru mii de crime de război. El își recunoaște deschis rolul în războiul împotriva Ucrainei și, cu permisiunea Kremlinului, rezolvă problemele de personal prin recrutarea a zeci de mii de prizonieri.”

În conformitate cu codul penal ucrainean, suspecții în cauzele penale trebuie să fie informați printr-o „notificare de suspiciune”.

Declarația nu a precizat cum ar fi putut fi transmis un astfel de aviz lui Prigojin.

Kostin a enumerat acuzațiile aduse lui Wagner, inclusiv invadarea integrității teritoriale a Ucrainei și purtarea unui război agresiv.

El a declarat că mercenarii Wagner de toate gradele vor fi trași la răspundere, inclusiv cei care au fugit în străinătate.

Ucraina va trimite la Oslo o „cerere de acțiuni de investigație” împotriva unui fost comandant Wagner arestat în Norvegia luna trecută, a precizat Kostin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. I se rupe puscariasului de condamnarea banderistilor!

  2. ,,În 2006, Blackwater a primit un contract pentru protejarea diplomaților pentru ambasada SUA în Irak , cea mai mare ambasadă americană din lume. Pentagonul și reprezentanții companiei estimează că în Irak lucrează între 20.000 și 30.000 de contractori de securitate înarmați, iar unele estimări ajung la 100.000”- deh , unii au voie? Să scriem și de Legiunea Franceză ? De aceea e războiul urât, se pare că pe la noi ,,utilii” se entuziasmează p-aci ? SLAVĂ PĂCII !

  3. Daca pierde, il mantuiesc ai lui scurt/2, inainte sa apuce orice fel de proces.

    Daca castiga, o sa fie un inalt oficial al statului rus si nu mai conteaza, din pacate.