G4Media.ro

Ucraina anunță că și-a arborat din nou steagul pe Insula Șerpilor

Sursa foto: President.gov.ua

Ucraina anunță că și-a arborat din nou steagul pe Insula Șerpilor

Forțele armate ucrainene au ridicat drapelul țării pe Insula Șerpilor, după ce au forțat retragerea Rusiei de pe acest teritoriu de importanță strategică, a declarat luni, în cadrul unui briefing, o purtătoare de cuvânt a Comandamentului militar de Sud, căpitanul Natalia Humeniuk, relatează CNN.

Câteva informații de fond: Cunoscută sub numele de Zmiinyi Ostriv în limba ucraineană, Insula Șerpilor se află la aproximativ 48 de kilometri de coasta Ucrainei și este aproape de culoarele maritime care duc spre Bosfor și Mediterană.

Trupele rusești au părăsit Insula Șerpilor din Marea Neagră, au anunțat săptămâna trecută Forțele armate ucrainene, după ce au desfășurat ceea ce au declarat că a fost o operațiune „de succes”.

Teritoriul mic, dar strategic, a fost scena uneia dintre operațiunile de debut ale războiului din Ucraina, cu cereri din partea unei nave de război rusești care le-a solicitat apărătorilor ucraineni să se predea, iar aceștia au răspuns cu îndrăzneală cu „Russian warship, go f*** yourself”.

„Steagul Ucrainei a fost instalat pe insulă… operațiunea a fost finalizată, insula a fost readusă sub jurisdicția Ucrainei”, a declarat luni Humeniuk, fără a oferi detalii suplimentare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Rusia ia comanda la mine: pupă-ne-n cur! :)))))
    Buey Kuzmine tu ia-ne mielu’ la trântă!

  2. Insula NU se afla la 48 de km de coasta !, ci la numai vreo 37 de km de cel mai apropiat punct de pe coasta. Bine incadrata in bataia tunurilor de 155 mm x L=52 de calibre si care bat 40 de km cu proiectile cu jet de fum in coada.
    Daca era insula la 48 de km si acum era sub control sovietic !. Ca sa lovesti rezonabil la 48 de km (cu proiectile cu fum in coada) e nevoie de cel putin un tun lung de genul M 107 (SUA) de 175 de mm cu L=60 de cal.
    Numai Grecia, Turcia si Israelul mai au asa ceva prin depozite.