G4Media.ro

Uciderea unui imigrant nigerian în plină zi șochează Italia. Trecătorii au filmat…

Foto: Pixabay.com

Uciderea unui imigrant nigerian în plină zi șochează Italia. Trecătorii au filmat scena, dar nu au intervenit

Un vânzător ambulant din Nigeria, Alika Ogorchukwu, în vârstă de 39 de ani, a murit vineri în orașul italian Civitanova, strangulat de localnicul Filippo Claudio Ferlazzo (32 de ani), sub privirile trecătorilor, transmite presa italiană, citată de El Pais. Tragedia a avut ecouri largi în Italia, o țară confruntată cu problema migranților, și a transmis o undă de șoc pe scena politică. Văduva victimei a cerut Italiei să nu lase nepedepsită crima.

Presa a criticat dur indiferența celor care au asistat la crimă fără să intervină. Victima era un cetățean nigerian, în vârstă de 39 de ani, căsătorit și avea un fiu de opt ani. El a fost ucis vineri după-amiază de un localnic – arestat între timp – care are antecedente penale și care a fost încarcerat acuzat de omor voluntar și jaf, deoarece a luat și telefonul victimei .

Scena tragică a fost filmată de un trecător, care nu a făcut nimic pentru a o împiedica.

„Asasinarea lui Alika Ogorchukwu este șocantă. Ferocitate nemaiîntâlnită. indiferență generalizată. Nu pot exista justificări și tăcerea nu este suficientă. Ultimul ultraj împotriva lui Alika ar fi să se întoarcă pagina și să se uite”, a denunțat liderul Partidului Democrat, Enrico Letta.

Chiar și liderii de extremă-dreapta Matteo Salvini și Giorgia Meloni, mereu critici față de imigrație, au reacționat pentru a cere pedeapsa maximă pentru agresor, într-o țară în plină campanie electorală. Alegerile italiene pentru alegerea viitorului premier după plecarea lui Mario Draghi vor avea loc pe 25 septembrie.

Ogorchukwu mergea pe strada centrală Umberto I din Civitanova, un port turistic de pe coasta Adriaticii, ajutat de o cârjă cu care agresorul său l-a lovit. Ulterior, după cum se poate vedea în filmările dure înregistrate de trecători, acesta s-a aruncat asupra lui, l-a apucat de mâini și l-a lovit puternic până când și-a pus capăt zilelor.

Potrivit înregistrărilor camerelor de luat vederi ale municipalității aflate la locul faptei, agonia victimei a durat între trei și patru minute, fără ca nimeni să facă nimic. Niciuna dintre persoanele care au asistat la agresiune nu a intervenit. Unii au chemat poliția și serviciile de urgență.

Inițial, Ferlazzo le-a spus ofițerilor că l-a atacat pe bărbat pentru că acesta „făcuse comentarii” despre femeia care se afla cu el. Dar, potrivit reconstituirilor ulterioare, Ferlazzo l-ar fi ucis pe Ogorchukwu pentru că acesta îi ceruse de pomană partenerei sale într-un mod pe care l-a considerat prea insistent.

Italianul a cerut „iertare” familiei lui Ogorchukwu prin intermediul avocatului său și a susținut că bătaia a izbucnit pentru că „a cerut de pomană cu insistență” și pentru că a apucat-o de braț pe prietena sa, care se afla cu el în acel moment și care a depus deja mărturie în calitate de martor. Avocatul a explicat că Ferlazzo, care locuiește în Civitanova de câteva luni, este „într-o stare de confuzie”. „Este un băiat cu probleme psihiatrice”, a precizat avocatul.

Numeroase persoane, inclusiv membri ai comunității nigeriene, s-au adunat sâmbăta aceasta la Civitanova și în orașul vecin Ancona pentru a cere dreptate. „Vrem să se facă dreptate. Ajunge cu rasismul împotriva negrilor”, au susținut ei. „Există un rasism feroce împotriva noastră aici”, a subliniat în fața camerelor de luat vederi unul dintre protestatari, care lucrează într-o fabrică, adăugând: „Noi facem muncile pe care italienii nu mai vor să le facă”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter