G4Media.ro

Uber închiriază 50.000 de automobile Tesla pentru șoferii săi. Parteneriat semnat cu…

sursa foto: Pixabay

Uber închiriază 50.000 de automobile Tesla pentru șoferii săi. Parteneriat semnat cu compania de închirieri de maşini Herz

Uber a încheiat un parteneriat cu compania de închirieri de maşini Herz pentru 50.000 de automobile Tesla, până în 2023, destinate şoferilor săi care oferă servicii de transport la cerere, transmite Reuters, citată de News.ro.

Începând din 1 noiembrie, şoferii Uber vor putea închiria o maşină Tesla prin intermediul Hertz, în Los Angeles, San Franccisco, San Diego şi Washington DC, programul urmând să fie extins în acest an la nivel naţional.

Acordul a fost făcut public după ce Hertz a anunţat luni că va comanda 100.000 de vehicule Tesla până la sfârşitul anului 2022, ceea ce înseamnă că flota de maşini Tesla a companiei de închirieri va fi rezervată pentru şoferii Uber.

Ştirea derspre cea mai mare comandă primită vreodată de Tesla a dus la creşterea acţiunilor producătorului de automobile electrice, a cărui capitalizare a depăşit luni 1.000 de miliarde de dolari, o premieră pentru o companie auto.

Acţiunile Tesla au crescut miercuri cu 3%, iar cele ale Uber au scăzut cu 1,4%. Titlurile Hertz au avansat cu 2%.

Hertz a anunţat miercuri un parteneriat separat cu dealer-ul online de maşini second hand Carvana, ale cărui acţiuni au crescut cu 3%.

Conform acordului, Hertz şi-ar reduce dependenţa de licitaţiile de masă pentru a scăpa de vehiculele uzate ale flotei sale de închiriat şi, în schimb, va vinde vehicule direct consumatorilor prin canalele de vânzare ale Carvana.

Pentru şoferii Uber, închirierile de maşini Tesla vor începe de la 334 de dolari pe săptămână, inclusiv asigurarea şi întreţinerea, şi vor consta în principal din sedanurile Model 3 ale companiei.

Potrivit Uber, costurile de închiriere vor scădea la 299 de dolari pe săptămână sau mai puţin pe măsură ce programul se va extinde în anul viitor.

Acordul de miercuri reprezintă cel mai important pas al Uber de până acum în extinderea utilizării vehiculelor electrice pe platforma sa. Compania a promis că va opera numai vehicule electrice pe platforma sa din Statele Unite, Canada şi Europa până în 2030 şi în întreaga lume până în 2040.

sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter