G4Media.ro

Turneul de la Roland Garros se va disputa cu public, cel mult…

Turneul de la Roland Garros se va disputa cu public, cel mult 1.000 de spectatori pe o arenă

Turneul de la Roland-Garros se va disputa cu spectatori, într-o cotă de 35 la sută din capacitatea arenelor, dar nu mai mult de 1.000 de persoane pe un stadion, a confirmat, duminică seara, ministrul Educaţiei şi Sporturilor, Jean-Michel Blanquer, înformează lefigaro.fr, citată de News.ro.

Ca parte a relaxării progresive, care a fost decisă de guvern, cota de ocupare a arenelor este de de 35 din capacitate, dar maximum 1.000 de persoane, a detaliat Jean-Michel Blanquer, în emisiunea Stade 2 de la postul France 3.

Ministrul nu a precizat totuşi dacă această cotă se va schimba, în special pentru finale, începând cu 9 iunie. De la acea dată, pe stadioanele din Franţa se va trece la o cotă de 65 la sută, cu un plafon de 5.000 de persoane.

„Aşa că vom începe să avem stadioane umplute onorabil”, a menţionat el.

O altă întrebare pentru Roland Garros era dacă meciurile din sesiunile de seară se vor juca fără spectatori din cauza interzicerii ieşirilor pe timp de noapte.

„Suntem capabili să instituim un sistem justificativ (n.r. – pentru spectatori), acesta este unul dintre lucrurile care se discută” cu organizatorii, a spus el.

Jean-Michel Blanquer nu a exclus schimbarea acestor reguli, în funcţie de evoluţia crizei sanitare. De asemenea, el a lăudat avantajele unui „permis de sănătate” (test negativ sau certificat de vaccinare). Prezentarea acestuia „poate fi condiţia pentru a putea intra pe stadioane”, a explicat el.

Integral pe News.ro.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.