G4Media.ro

Turcii se așteaptă la o creștere cu 50% a numărului turiştilor români…

Photo 100667777 | Antalya © Evgeniy Fesenko | Dreamstime.com

Turcii se așteaptă la o creștere cu 50% a numărului turiştilor români în Antalya după eliminarea necesității pașaportului

Consulul onorific al României la Antalya, Semih Beken, a declarat că 354.000 de turiști au venit anul trecut în Antalya din România și a apreciat că numărul turiștilor va crește cu 50% odată cu intrarea în vigoare a scutirii de viză, potrivit Rador Radio România.

Beken a declarat corespondentului Agenţiei Anatolia că relațiile bilaterale dintre România și Turcia sunt la un nivel înalt și că aceste legături se regăsesc de mult în spaţiul cultural.

Indicând că România se află pe locul şapte în rândul țărilor care trimit cei mai mulți turiști în Antalya, Beken a spus: „Anul trecut, numărul turiștilor din România a crescut cu 21% față de 2022. Peste 354.000 de turiști români au venit în Antalya în 2023. În primele patru luni ale acestui an, numărul turiștilor veniți din România a crescut cu 34% fata de perioada similară a anului trecut, ajungând la 13.260. Cred că numărul turiștilor va creşte cu cel puțin 50% după decizia privind scutire de viză”.

Afirmând că Antalya este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume, Beken a spus: „Turismul nostru nu înseamnă doar hoteluri, ci și turism istoric, de sănătate și sportiv. De asemenea, găzduim turiști veniţi din România şi la congrese”.

Beken a declarat că salută decizia privind scutirea de viză, în baza căreia cetățenii români pot intra în Turcia cu buletinul pentru maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile.

Luarea acestei decizii chiar înainte de începerea verii este foarte importantă, a spus Beken, precizând că „Antalya va fi orașul care va beneficia cel mai mult de scutirea de viză, odată cu modernizarea şi extinderea aeroportului nostru, oferind servicii mai bune și diverse. Această decizie nu ar fi putut veni într-un moment mai bun”.

Preşedintele Asociaţiei Hotelierilor Profesioniști, Hakan Saatçioğlu, a declarat la rândul său că scutirea de vize este foarte importantă pentru turism. „Decizia recentă privind intrările fără viză a crescut numărul rezervărilor de ultim moment, contribuind la dezvoltarea sectorului turismului. Este o oportunitate pentru cetăţenii români şi pentru turism”.

Sursa: HABERLER / Rador Radio România

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Chiar asa sa fie? Sa inteleg ca cei care au bani sa mearga in concediu erau opriti de costul pasaportului? Sunt curios, vom vedea…Oricum Turcia din pacate nu mai este ce a fost. Preturile au crescut destul de mult si se pare ca Istanbulul este fruntea…iar ruzza este cea de a doua limba vorbita prin statiuni…de aceea eu zic pas…cu sa fara pasaport Grecia, Italia sau Spania sunt de preferat

  2. Sunt șanse foarte mari să ai sezlongul la 1m distanta de un burtos rus și plozii, susținătorii și teroristului din sec 21. As vomita instant numai când le aud graiul (grohăitul). Pentru cei care au alergie la ruși, exista Grecia.