G4Media.ro

Turcia, membră NATO, va trimite trupe în Serbia, Kosovo, în contextul conflictelor…

Sursa foto: Armend NIMANI / AFP

Turcia, membră NATO, va trimite trupe în Serbia, Kosovo, în contextul conflictelor violente care au avut loc în nordul țării, în ultimele zile

Turcia intenționează să trimită comandouri în Kosovo duminică și luni, ca răspuns la cererea NATO de a se alătura forței de menținere a păcii KFOR a alianței, în urma conflictelor între sârbi și albanezi, în nordul țării, a anunțat Ministerul turc al Apărării.

Într-o declarație de sâmbătă, ministerul turc a făcut apel la reținere și la un dialog constructiv pentru a rezolva o criză despre care a spus că ar putea afecta securitatea și stabilitatea regională, relatează ekathimerini.com.

„Unitatea noastră desemnată (un batalion de comando) este planificată să fie desfășurată în  Kosovo pe 4-5 iunie”, a transmis ministerul.

O criză politică care a degenerat în violențe în nordul Kosovo s-a intensificat de când primari de etnie albaneză au preluat mandatul în zona cu majoritate sârbă din regiune. Populația majoritar sârbă a boicotat alegerile din aprilie, permițând alegerea etnicilor albanezi.

În urma conflictelor care au avut loc săptâmâna trecută, luni, 30 de membri ai forțelor KFOR de menținere a păcii și 52 de sârbi care au protestat împotriva instalării primarilor au fost răniți. Violențele au determinat NATO să anunțe că va trimite trupe suplimentare, pe lângă cei 700 de soldați aflați deja în drum spre țara balcanică, pentru a consolida misiunea sa de 4.000 de soldați.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...