G4Media.ro

Turcia îl convoacă pe emisarul german după ce un vicepreședinte al Bundestagului…

Sursa foto: Adem ALTAN / AFP

Turcia îl convoacă pe emisarul german după ce un vicepreședinte al Bundestagului l-a comparat pe Erdogan cu un „șobolan de canalizare”

Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat marți pe ambasadorul german la Ankara pentru a protesta față de comentariile făcute de un politician german de rang înalt care l-a comparat pe președintele Recep Tayyip Erdogan cu un „șobolan de canalizare”, relatează Reuters.

„Condamnăm în termenii cei mai fermi declarațiile insultătoare făcute de Wolfgang Kubicki, vicepreședintele Parlamentului federal german, despre președintele nostru (Erdogan) într-un discurs în timpul campaniei electorale din landul Saxonia Inferioară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului turc de Externe, Tanju Bilgic, într-un comunicat.

„(Kubicki) este complet lipsit de moralitate și responsabilitate politică”, a spus Bilgic, adăugând că astfel de „declarații indecente dau în esență o idee despre nivelul politic și moral al lui Kubicki și dezvăluie vulgaritatea sa”.

Contactat de Reuters, Kubicki a confirmat că a făcut comentariul în timpul unui miting de campanie electorală, în timp ce încerca să atragă atenția asupra creșterii numărului de migranți ilegali care se deplasează din Turcia pe așa-numita rută balcanică spre Germania.

„Dar, în același timp, trebuie să observăm că valul de refugiați de-a lungul rutei balcanice (dinspre Turcia) este din nou în creștere, ceea ce reprezintă o provocare pentru politica externă și internă a Germaniei”, a spus el.

Turcia este un candidat la aderarea la UE, dar negocierile au fost mult timp blocate pe fondul unor dezacorduri privind o serie de probleme, inclusiv situația drepturilor omului la Ankara, migrația și geopolitica.

Insultarea președintelui este o infracțiune penală în Turcia, unde Erdogan și partidul său de guvernământ AK se află la putere de două decenii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

  1. Ce sa zic… la fata cam seamănă.

  2. S-au supărat pentru că nu e diplomatic sau pentru că nu e adevărat?

  3. Il ca ajuta fata 🙂

  4. Comparatia e corecta! 🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀

  5. Poate nu e de canalizare si d-aia s-au suparat.
    Sobolan de tomberon e bine, bre?

  6. Asta a fost buna 😃😃😃😃

  7. Cloțan de preerie,guzgan ,chițcan,ghiorțan ect.Cam toate i se potrivesc

  8. Erdogan foloseste NATO in interesul țării lui nu te poti baza pe Turcia in caz de conflict va trada NATO pentru interesul Regional al Turciei. Este un Membru nato pe care nu te pti baza.