G4Media.ro

Turcan: Deficitul bugetar a crescut la peste 1,2% din PIB în primele…

Turcan: Deficitul bugetar a crescut la peste 1,2% din PIB în primele 4 luni, adică banii lipsă din buget sunt de 12 miliarde de lei

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan atrage atenția că situația bugetului este atât de gravă încât ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu are curajul să publice execuția bugetară.

”Informații neoficiale ne anunță că deficitul bugetar a crescut la peste 1,2% din PIB în primele 4 luni, adică banii lipsă din buget sunt de 12 miliarde de lei. Situația este extrem de gravă dacă ne uităm în anii 2016 și 2017, când în primele 4 luni bugetul avea excedent, adică bani în plus. Este îngrijorător faptul că veniturile au crescut cu numai 9,7%, în timp ce cheltuielile au explodat cu 15,9%. Situația este și mai proastă pentru investițiile publice, care sunt mai mici cu 100 de milioane de lei față de anul 2018, anul cu cele mai scăzute investiții din ultimii 15 ani. Această situație gravă a investițiilor este cauzată de faptul că Guvernul nici măcar nu a elaborat proiecte pentru a putea utiliza fondurile europene”, a subliniat Turcan într-o postare pe Facebook.

Ea a arătat că, deși datele despre execuția bugetară trebuiau făcute publice încă de pe 25 mai, acest lucru nu s-a întâmplat.

”Dacă datele erau pozitive, cu siguranță propaganda PSD nu ar fi obosit să ne intoxice cu ”marile realizări” ale Guvernului! Solicit Ministerul Finanțelor să publice imediat execuția bugetară pentru a spulbera orice speculație cu privire la situația economică a țării!”, a conchis Turcan.

Foto: Raluca Turcan / Sursa: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. A iesit matracuca pedelista,. a trambitzat c\teva vorbe si si-a facut datoria – a mai bagat PNL in (…) cu prezenta ei de politruca mancatoare de (..), inflitrata in PNL de aripa moscovita a securitatii.

  • Mda, aripa moscovita, adica aia a lui Basescu, pe care nu-l puteau inghiti stapanii tai kgbisti, asa ca l-au suspendat de 2 ori.
   Mai lasa-ma in plm cu logica pulii.
   Du-te si voteaza pizdeu, useleu, pro romania, si ce vrei tu.
   Hai, mars la câcat.

 2. conturile partidului e pline. privilegiatii au tecut de la bmw la porche.
  domenii, retrocedari. prostimea e fericita si cu lacrimi pe obraz, emotionata, la slujba la A3.
  ce poate fi mai minunat?

 3. Turcan apare, soarele răsare !