G4Media.ro

Tudorel Toader, întâlnire cu secretarul II al Ambasadei Rusiei: s-a discutat despre…

Tudorel Toader, întâlnire cu secretarul II al Ambasadei Rusiei: s-a discutat despre intensificarea cooperării între Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și universitățile rusești, prin schimburi de studenți și profesori și proiecte comune

Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a avut, vineri, o întâlnire cu secretarul II al Ambasadei Rusiei în România, Yulia Kesaretskikh, în care s-a discutat despre intensificarea cooperării între universitatea ieșeană și universitățile rusești, prin schimburi de studenți și profesori și proiecte comune.

„În cadrul întâlnirii s-a discutat despre actuala cooperare dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și universitățile din Federația Rusă, dar și despre o intensificare a acesteia pe viitor, atât în privința schimburilor de studenți și profesori, cât și în ceea ce privește colaborarea academică în cadrul unor proiecte comune. În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are încheiate acorduri bilaterale Erasmus+ cu șapte instituții de învățământ superior din Federația Rusă”, se arată într-un comunicat al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC).

Conform sursei citate, în perioada 2010 – 2021, studenții, profesorii și cercetătorii UAIC au efectuat 128 de vizite academice la universități, institute sau organizații din Federația Rusă. „Aceste vizite au avut drept scop participarea la diferite evenimente și manifestări științifice, întâlniri de lucru în cadrul unor proiecte europene, realizarea de stagii de cercetare/documentare sau de specializare. Tot în această perioadă, conform Web of Science, au fost elaborate în comun cu parteneri din Federația Rusă 479 de lucrări științifice.”

În luna mai a acestui an, UAIC a participat la cea de-a VII-a ediție a Forumului Internațional al Învățământului Pedagogic organizat de Ministerul Științei și Învățământului Superior din Federația Rusă, Universitatea Federală din Kazan, Academia de Științe ale Educației din Rusia și Consorțiul Științifico-Metodic Federal din învățământul superior pentru grupele de specialități în domeniul învățământului și științelor pedagogice. În urma participării la eveniment, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Federală din Kazan intenționează încheierea unui parteneriat care își propune derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui lectorat de limbă română la Kazan, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: UAIC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Asta trebuie ghilotinat în piata constituției.

  • Nu vi se pare normal ???? TT si-a dat doctoratul la Balti, probabil lucrarea a fost redactata cu litere chirilice. In Romania, desi sunt vreo 6 facultati de drept, nu l-a primit nimeni ca doctorand, omul era prea pros_st, a terminat un liceu auto, a picat bacalaureatul din prima, a intrat la facultate doar dupa trei ani si acolo cu recomandare de la primul secretar de partid, si-au dat seama imediat conducatorii ca ipochimenul nu reuseste sa scrie o teza. La Balti, la prietenii lui rusi, a mers sa faca o teza (va dati seama, un plagiat sau o mizerie). Acolo a avut ocazia sa se intalneasca si cu recrutorii lui din kgb. Care i-au dat punctajul, ce trebuie sa faca ca sa faca cat mai mult rau Romaniei.

  • @pic Cred ca te referi la Turcan?

 2. Ministerul de externe cu sediul la Iasi, si noi nici macar nu am stiut

 3. Imi place de el , civilizat si educat , vorbeste la obiect fara sa bata campii.

 4. La noi securitatea face bani nu se uita nimeni după spioni.

 5. Chestia asta e un argument pentru NATO sa infiinteze unitati specializate pentru astfel de cazuri
  Pe informatica, juridic, financiar, interventie rapida( adica…Kaput), etc…

 6. Schimburi de studenti = acoperire pentru agenti rusi

  Ce suparat e Tudorica si ce rade tinerica de el. Se pare ca nu prea l-au mai bagat in seama nici rusii.

 7. L-au chemat sa dea raportul?
  Nu se mai folosesc spioni?
  E asa pe fata si in public?

 8. Ies la iveală cozile de topor ale rusiei. Gunoaie bolșevice !

 9. Rusoaica are mască, Tudorel – nimic! Băi, frate, nici măcar pentru poza de protocol!

  În altă ordine de idei – ce multe sticle de apă pe masă pentru o întrevedere între doar două persoane!

 10. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 11. Cum a ajuns omul acesta rectorul Universității AI Cuza din Iași?!

  Este o rușine pentru mediul universitar românesc!

 12. Pleaca gunoiule in Rusia. Ai demolat toate legile justitiei. Huo, esti o rusine pentru mediul academic românesc! Nu esti un model pentru studenti! Esti un politruc pesedist periculos pentru tara!

 13. Sper ca sri sa ii supravegheze discret pe toti cei care vin sau se duc in rusia. Asa se recruteaza agentii si peste ani te trezesti ca unul din asta ajuns in vreo functie inalta, sa zicem ministru de externe, cedeaza ucrainei insula serpilor la negocierile pt tratatul de prietenie din 1997.

 14. ..Nu inteleg de ce sunteti surprinsi .. Am avut un ministru al armatei care spunea : -Mai bine ne invadau rusii decit americanii .. P.S.D . ….

 15. Nu mai promovați astfel de specimene… o fi bun pe trebi juridice (chiar am tăria să recunosc asta…), dar ținând cont că a făcut atâta rău României, cât a fost ministru….

 16. Tudorel și cei 2 fii ai sai trebuie trimiși vreo 50 de ani de acum încolo în Siberia la un schimb de experienta, ii dam gratis!!