G4Media.ro

Trump îl dă în judecată pe jurnalistul Bob Woodward pentru că a…

Sursa foto: Brendan Smialowski / AFP

Trump îl dă în judecată pe jurnalistul Bob Woodward pentru că a folosit înregistrările cu el într-un audiobook

Fostul preşedinte american Donald Trump îl dă în judecată pe jurnalistul şi scriitorul Bob Woodward pentru cele peste opt ore de interviu pe care le-a înregistrat în 2019 şi 2020, relatează DPA, citată de Agerpres.

Procesul, care îl implică şi pe editorul lui Woodward, cere daune de 49 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg. Avocaţii lui Trump susţin că publicarea înregistrărilor în format audiobook a încălcat promisiunea lui Woodward de a le folosi „în scopul unic de a scrie o carte”.

Procesul, în care reclamantul este denumit „preşedintele Trump”, a fost înaintat la tribunalul din districtul de nord al Pensacola, statul Florida. Bloomberg notează că Trump îşi înaintează de obicei plângerile în districtul de sud al Pensacola, unde a numit unul dintre cei trei judecători care judecă dosarele civile.

Trump a avertizat încă din octombrie anul trecut, când audiobook-ul a fost lansat, că-l va da în judecată pe Woodward.

„Am fost de acord cu înregistrări pentru cuvântul scris, nu pentru a fi vândute”, a declarat Trump pentru prezentatorul Fox News Brian Kilmeade.

Înregistrările lui Woodward includ 20 de interviuri pe care le-a realizat cu Trump acoperind teme de la pandemia de COVID-19, până la diplomaţia internaţională.

O versiune tipărită a cărţii „The Trump Tapes”, care include corespondenţă scrisă între fostul preşedinte şi liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost publicată de editura Simon & Schuster la jumătatea lunii ianuarie.

Perioada de după încheierea preşedinţiei lui Trump este plină de probleme juridice, în care fostul locatar de la Casa Albă este atât pârât, cât şi reclamant. El şi un avocat au fost condamnaţi să plătească aproape un milion de dolari pentru înaintarea unei plângeri pe care un judecător federal a numit-o „complet lipsită de temei”.

Woodward a declarat pentru Washington Post în octombrie că unul dintre cele mai regrete ale sale în înregistrarea „The Trump Tapes” a fost că l-a lăsat pe fostul preşedinte să se eschiveze într-o discuţie din iunie 2020, când Trump a evitat să spună ce va face dacă va pierde alegerile mai târziu în acel an.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Da, de ce n-a cosmetizat aberațiile narcisistului Trump, ca să-l facă să pară mai uman decât e?

 2. – 100 de ruble pentru inactivitate. Troll r@tat eu zic sa imi furi iar nick-ul 👍

 3. Loool 😆 🤣 😂 florin zis flo.cea aka riki zis kiki aka cioby zis koiobi n-a mai rezistat de ciuda si neputiinta mintala 😆 🤣 😂 😹 e stresant si enervant sa ai ordine de la Kremlin cu nr de postari pe minut si sa nu le poti executa simioaneeee? 😆 🤣 😂 😹

 4. Bob e unul din ziariștii care l-a făcut cum se spune și pe președintele Nixon la vremea lui de a ajuns să demisioneze, omul e o legendă, ar fi trebuit să specificați asta, are trofee mari în portofoliu, poate mai adaugă unul.

 5. @Florin, ne intrebam si noi ce este mai „pestilential”?
  Sa fie oare:
  Un sosocar ca tine care face spume la gura atunci cand altii il contrazic?
  Faptul ca mizerile putiniste pe care le prezinti drept „adevaruri” provoaca rasete?