G4Media.ro

Tribunalul Vaslui exclude o serie de probe din dosarul lui Dumitru Buzatu…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Tribunalul Vaslui exclude o serie de probe din dosarul lui Dumitru Buzatu și cere DNA să precizeze dacă menține trimiterea în judecată/ Decizia nu este definitivă

Tribunalul Vaslui a exclus mai multe probe din dosarul Direcției Nationale Anticorupție în care este vizat Dumitru Buzatu, printre care înregistrări ale unor conversații dintre fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui și denunțătorii săi, potrivit minutei de pe portalul instanțelor de judecată. Decizia Tribunalului nu e definitivă și poate fi contestată de DNA.

Printre probele excluse nu se numără, însă înregistrarea cu flagrantul făcut lui Buzatu.

Procurorilor li se pune în vedere, de asemenea, să aleagă între menținerea trimiterii în judecată a fostului baron sau să fie restituit dosarul pentru refacere.

În 17 aprilie, Curtea de Apel Iași a decis plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat din septembrie 2023 în arest la Penitenciarul Vaslui.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în septembrie 2023 când primea 1,25 milioane de lei. DNA a susținut că a primit banii drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Gata a început spălarea. Cum e posibil ca un dosar așa greu să fie repartizat fix în județul în care fix ăsta a fost mare baron?

  2. Adevarul e ca e un dosar foarte greu si complicat, trebuie analizat foarte in detaliu pentru a se ajunge la un verdict. Justitia plii🤮

  3. Hai mai repede cu spalarea ca vin alegerile. Un loc prin șparlament prinde sigur. Viitor ministru? De ce nu.

  4. Bai sunteți serioși ? Tribunal la Vaslui ? Au ajuns si ”judecatorii” pe drojdie ?

  5. Mai repede cu ‘fapta nu exista’, va rog, omul are planuri si il incurcati. Excursii in Ecuador, candidaturi la alegeri, alea, alea.

  6. Bineînțeles, că alea din portbagaj nu erau bancnote!

  7. Free Buzatu!

  8. Chiar si doar cu inregistrarea flagrantului, tot e un dosar solid. Hai sa nu dam cu comentarii aiurea. Judecatorul nu respinge nimic, ci doar invita DNA sa se decida daca merg cu ce au sau il retrag temporar pentru a fi refacut.