G4Media.ro

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis: Rusia, fără echipe în competiţiile internaţionale

Sursa foto: Pexels

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis: Rusia, fără echipe în competiţiile internaţionale

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins, vineri, apelurile cluburilor Zenit Sankt Petersburg, ŢSKA Moscova, FC Soci şi Dinamo Moscova depuse după ce echipele au fost excluse din competiţiile internaţionale ca urmare a războiului din Ucraina, relatează News.ro.

TAS a respins şi apelurile federaţiei ruse împotriva deciziilor FIFA şi UEFA de suspendare a tuturor echipelor din Rusia din competiţiile internaţionale până la noi ordine.

Comisia TAS a precizat că FIFA şi UEFA au fost îndreptăţite să reacţioneze după escaladarea conflictului din Ucraina. “Comisia consideră că este regretabil că actualele operaţiuni militare din Ucraina, pentru care echipele, cluburile şi fotbaliştii din Rusia nu au nicio responsabilitate, au avut un efect atât de advers asupra acestora prin deciziile FIFA şi UEFA, însă aceste efecte au fost declanşate de nevoia unor evenimente fotbalistice sigure pentru restul lumii”, se menţionează în decizia tribunalului.

La începutul lunii mai, UEFA a anunţat că niciun club rus nu va participa la competiţiile intercluburi continentale în sezonul 2022/2023, mai exact în Liga Campionilor, Liga Europa şi Conference League.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 🇷🇺👹