G4Media.ro

Trei sferturi dintre absolvenţii liceelor tehnologice nu au luat Bacalaureatul / Rata…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Trei sferturi dintre absolvenţii liceelor tehnologice nu au luat Bacalaureatul / Rata de promovare în rândul absolvenţilor din promoţia curentă a fost de 76,07%

Aproape 70% dintre candidaţii din judeţul Covasna au promovat examenul de Bacalaureat, procentajul fiind mai mare cu 7,62 puncte procentuale faţă de cel înregistrat anul trecut, fiind înregistrată şi o medie de 10 obţinută de un absolvent al liceului din Întorsura Buzăului, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă postat luni pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, rata de promovare la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an este de 69,34%, faţă de 61,72% cât a fost în sesiunea similară din anul precedent.

La Bacalaureat s-au prezentat 1.060 din cei 1.076 elevi înscrişi iniţial, dintre care 325 au fost respinşi, iar 735 l-au promovat.

Rata de promovare în rândul absolvenţilor din promoţia curentă a fost de 76,07%, iar a celor din promoţiile anterioare de 28,19%.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii de la liceele teoretice, unde rata de promovare a fost de 83,26%. La filiera vocaţională, procentajul a fost de 63,47%, în timp ce la liceele tehnologice doar puţin peste un sfert dintre absolvenţi au reuşit să ia medii de trecere, rata de promovare fiind de doar 26%.

Conform conducerii Inspectoratului, rata de promovare în rândul elevilor înscrişi la secţia română a fost de 85,08%, din cei 295 de elevi prezenţi la Bacalaureat fiind declaraţi admişi 251, în timp ce la secţia maghiară a fost de 63,27%, 484 dintre cei 765 de elevi prezenţi la examene reuşind să obţină note de trecere.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Sa-i spuna cineva si dnei andronescu, imi amintesc ca e capo d’opera dnei.

  2. sa imi explice si mie cineva ce nevoie au absolventii de licee tehnologice de bacalaureat.

    • Ca sa nu voteze cu PSD cand cresc mari.

    • Pai hai sa aflam intai cine sunt cei care merg la astfel de licee?! Sunt cei care nu au intrat (corigente, situatii neincheiate) sau nu au trecut examenul de evaluare nationala!
      Au nevoie de Bac, bineinteles! Sunt facultati care,, continuă” disciplinele invatate(suna ciudat:))) in astfel de licee! Sau cu acest bac pot urma alte pseudo facultati(spiru,sau chiar de stat-de ex Fac de Agricultura) sau pseudo scoli ( scoala de politie de la Campina )! Si cei care doresc sa fie jandarmi sau in armata, la fel au nevoie de BAC..

    • Inspectoratul ar trbuie sa tina cont de elevii care au facut Seral si cei care au terminat la zi”.
      La seral sunt oameni de 45-50 de ani care veneau din joi in paste la ire deoarece aveau serviciu, copii si o familie .Iar irele de la seral nu sunt asa de aspre” si ajutatoare ca cele de zi.
      Ce parere aveti voi?
      Ar trebuie sa faca separat subiecte pentru Seral si Zi?

  3. Exista si profesori in astfel de scoli sau materiile sunt predate de portar si femeia de serviciu.Sa le fie rusine de la ministru pana la inspector scolar,toti numiti politic pentru rezultatele dezastruase dar si alora numiti profesori cu pretentii numai salariale.