G4Media.ro

Transport de încălțăminte contrafăcută de peste 6,4 milioane de euro, descoperit de…

Sursa foto: Captură video

Transport de încălțăminte contrafăcută de peste 6,4 milioane de euro, descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa / Marfa vine din China

Un nou transport de încălţăminte contrafăcută, purtând denumirea unui brand de lux cunoscut, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa. Valoarea mărfurilor confiscate este de peste 6,4 milioane de euro, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

”În interiorul unui container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială cu sediul în municipiul București, s-au descoperit 13.496 perechi încălțăminte sport purtând semnul figurativ al unui brand internaţional de lux.

Bunurile susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală au fost estimate la valoarea de 6.478.080 euro şi, conform atribuţiilor legale, au fost ridicate de către autoritatea vamală și lăsate în custodia declarantului vamal”, transmit polițiștii de frontieră.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Acesta este al doilea caz similar, după ce, cu o zi înainte, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă identificaseră tot într-un container sosit din China, peste 2600 perechi de încălţăminte tip sport, purtând denumirea aceluiaşi brand de lux, susceptibile de a fi contrafăcute. În mod identic, bunurile ar fi trebuit să ajungă la o societate comercială din Bucureşti.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...