G4Media.ro

Transnistria anulează parada militară din 9 Mai și instituie ”cod roșu” de…

Transnistria anulează parada militară din 9 Mai și instituie ”cod roșu” de amenințare teroristă

Autoritățile de la Tiraspol au anulat marți tradiționala paradă militară de 9 Mai, transmite publicația moldovenească Newsmaker. Biroul de presă al liderului regiunii separatiste, Vadim Krasnoselsky, a anunțat că o astfel de adunare populară nu ar fi sigură, după exploziile din ultimele două zile.

Tot marți, Consiliul de Securitate al nerecunoscutei regiuni separatiste a anunțat actualizarea nivelului de alertă teroristă la ”roșu”, cel mai ridicat nivel.

Consiliul de Securitate a anunțat că ar fi avut loc trei atacuri: luni – asupra unei clădiri administrative, marți – asupra unei baze militare și asupra unor antene de telecomunicații. Serviciul de informații al armatei ucrainene susține că primul dintre atacuri ar fi o provocare a Rusiei pentru a reaprinde conflictul înghețat din Transnistria.

Foto: Vadim Krasnoselski / site oficial

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. instituie exact ce li se dicteaza de catre dictatura totalitara Putin! Cat despre operatiunile de tip steag fals, slab izmenarilor, slab!

  2. Uite si explicatia pentru exploziile din ultimele zile. Nu vroia nimeni sa defileze in Transnistria cu Z-ul pe uniforma stiind ca razboiul e deja pierdut. Ei deja vand rublele si sterg postarile pro-ruse de pe internet.

  3. @motz mirositor, lumineazane tu,povesteste. cred ca nici nu stii unde e transnistria.

  4. Ce inseamna „Transnistria”? E vreun stat, recunoscut international?