G4Media.ro

Traian Băsescu, despre acuzațiile CNSAS: Nu au nimic comun cu realitatea vremii,…

Traian Băsescu, despre acuzațiile CNSAS: Nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ/ Deformează adevărul până la limita minciunii

Fostul președinte, Traian Băsescu, scrie într-o postare pe Facebook că acuzațiile CNSAS potrivit cărora a colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ Petrov ”deformează adevărul până la limita minciunii” și ”nu au nimic comun cu realitatea vremii”, precizând că se bazează pe două note care nu ar fi produs nici un efect negativ.

Curtea de Apel București a admis vineri acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) și a constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului președinte Traian Băsescu. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la pronunțare.

Reamintim că CNSAS a dat verdict de colaborare cu Securitatea în cazul fostului președinte după ce la dosarul său au apărut noi probe, potrivit cărora Băsescu și-a turnat colegii de facultate, semnând note cu numele conspirativ ”Petrov”. Potrivit CNSAS, Băsescu dădea informații la Securitate despre comportamentul, atitudinea și poziția colegilor săi față de regimul comunist.

Redăm integral postarea lui Traian Băsescu pe Facebook:

”Resping categoric acuzaţiile şi interpretarea CNSAS !

Ce–i drept, în disputa cu CNSAS am pierdut în primă instanţă la Curtea de Apel Bucureşti. Nu m-am aşteptat chiar dacă jurisprudenţa ICCJ nu îmi îndreptăţea optimismul.

Cu un Consiliu format numai din oameni desemnaţi de partide, Consiliul CNSAS a aprobat o Acţiune în Constatare care mă vizează şi care deformează adevărul până la limita minciunii.

CNSAS a recurs la formularea unor acuzaţii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ.

În susţinerea punctului său de vedere CNSAS utilizează formulări decisive care nu există în cele două note, nu recunoaşte aplicabilitatea legilor şi regulamentelor militare şi de asemenea nu menţionează nimic despre statutul celor doi elevi caporali în raport cu Securitatea.

Din păcate, în instanţă, judecătorul a crezut mai mult în actul bine ticluite de CNSAS care deforma realităţile de acum 45 de ani, decât în cele susţinute de mine.

Cert este că mă voi apăra de acţiunea CNSAS, cert este că acest dosar s-a anunţat în campania pentru Parlamentul European şi s-a finalizat de la primul termen în campania prezidenţială.

Şi mai este o certitudine: am vrut să nu mă implic în această campanie, dar atacurile au tot soiul de interesaţi şi mă obligă să mă apăr de noua măciucă politică numită CNSAS .

PS – în timp ce „patrioţii furioşi” se străduiau să mă acuze acasă, la Strasburg eu obţineam un vot în Parlamentul European în care pentru prima dată se recunoaşte că prin Pactul Ribendrop – Molotov României i-au fost smulse teritorii care nu i-au mai fost returnate.”

Citește și:

Omul fără inimă

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dupa cum spune o vorba in circulatie acum: el n-a turnat, a baut.
    Auzi justificare pentru oligofreni, n-au avut rezultate negative notele asa ca el nu e turnator. Daca nu i s-ar fi „pierdut” in mod miraculor dosarul l-am fi putut admira in toata splendoarea lui de ordinar.

  2. Basescu are meritul de a fi reprezentativ. Cum pentru cine?

  3. Poate ies la suprafata si alte mismasuri ale jegului, ar fi interesant…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.