G4Media.ro

Traian Băsescu a pierdut definitiv cetăţenia moldoveană. Fostul preşedinte nu va mai…

Traian Băsescu a pierdut definitiv cetăţenia moldoveană. Fostul preşedinte nu va mai putea candida în Republica Moldova

Traian Băsescu a pierdut astăzi cetăţenia Republicii Moldova în urma unei decizii definitive a justiţiei de la Chişinău, potrivit Unimedia. În urma deciziei, Băsescu, posesorul unui important capital de imagine peste Prut, nu va putea candida la alegerile parlamentare din Moldova, un scenariu vehiculat la un moment dat.

Traian Băsescu este preşedintele onorific al unui nou partid unionist din Moldova, PUN, şi este foarte activ în campania electorală. Nu e clar dacă prin pierderea cetăţeniei va fi obligat să renunţe şi la postul onorific.

Procesul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu a fost declanşat de preşedintele Igor Dodon. Fostul preşedinte român a atacat în instanţă decretul lui Igor Dodon, emis în 3 ianuarie 2017. Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova pe 20 octombrie 2016, în urma unui decret semnat de fostul preşedinte moldovean, Nicolae Timofti.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău, care a menţinut hotărârea Judecătoriei Chişinău.

Foto: Traian Băsescu la un miting în Chişinău (sursa – pagina de Facebook)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. cetatenia a fost retrasa la ordinul lui Plahotniuc, Dodon e doar o marioneta. Basescu este stimat de foarte multi moldoveni insa e ca un os in gitul „clasei politice” moldovenesti. pentru Plahotniuc este vitala crearea a doi poli de atractie in Moldova, unul duce spre Moskova altul catre Bucuresti, aceasta e facut ca sa tina tara pe loc iar Basescu in ultimul an fiind activ a facut prea mult pentru polul West ceea ce l-a deranjat pe Plahotniuc

  2. pe timpul lui Basescu sute de mii de moldoveni au redobindit cetatenia romana si acuma Plahotniuc i-a retras-o pe cea moldoveneasca lui Basescu, oare merita dumnealui asa ceva ?

  3. Nu merită asemenea tratament, desigur.Oricum lupta trebuie continuată si nu ma refer la unire neapărat ci la lupta pt o viață mai bună. Oamenii sa decidă.

  4. Foarte bine au facut, ca i-au retras cetatenia.
    Felicitari.

  5. Moldova au dreptul la cetățenie Ro. din ani 1990. Dar Băsescu a fost președinte mai trziu! Dar Republica Moldova a recuperat cetățenia de la buneii nostri!