G4Media.ro

Tragedia din Coreea de Sud: Comandantul poliției afirmă că forțele de ordine…

Photo by Jung Yeon-je / AFP

Tragedia din Coreea de Sud: Comandantul poliției afirmă că forțele de ordine au primit mai multe semnale privind pericolul unei busculade, iar răspunsul a fost „insuficient”

Comandantul poliţiei din Coreea de Sud a declarat marţi că forţele de ordine primiseră mai multe semnale privind un pericol iminent înaintea busculadei mortale care s-a produs sâmbătă seara la Seul în timp ce zeci de mii de persoane sărbătoreau Halloween-ul, apreciind că răspunsul forţelor de ordine a fost „insuficient”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Poliţia ştia că „s-a adunat o mare mulţime de oameni încă înainte de producerea accidentului, semnalând un pericol urgent”, a apreciat comandantul poliţiei naţionale Yoon Hee-keun, apreciind „insuficient” modul în care au fost prelucrate aceste informaţii.

Un control corespunzător al mulţimii de oameni şi al traficului din partea autorităţilor sud-coreene ar fi putut preveni sau cel puţin reduce valul de participanţi la petrecerea de Halloween de pe străzile din Seul, au declarat de asemenea luni experţi în măsuri de siguranţă, potrivit Reuters.

Cel puţin 156 de persoane, majoritatea tineri, au fost ucişi şi zeci au fost rănite, în busculada produsă sâmbătă seara, în timpul primei petreceri de Halloween de la pandemie, în cartierul Itaewon.

Tragedia survine în contextul în care cartierul Itaewon începea să îşi revină după mai mult de doi ani de restricţii legate de COVID-19. Acest dezastru este cel mai mare din ţară de după scufundarea unui feribot în 2014, când au murit 304 persoane, în special elevi de liceu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...