G4Media.ro

Toți oamenii din Teleorman plantați în posturi-cheie în administrație

Toți oamenii din Teleorman plantați în posturi-cheie în administrație

Liviu Dragnea a numit în funcţii de control al instituţiilor statului român persoane cunoscute care provin din Teleorman, județ pe care l-a condus între 2000 și 2012. Aşa a ajuns preşedintele Camerei Deputaţilor să controleze o mare parte din statul român, având oameni de încrede în instituţii de forţă, autorităţi de control sau chiar agenţii şi ministere. Foştii premeieri Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu, ambii din PSD, au acuzat că Liviu Dragnea ar fi numit între 30 şi 70 de miniştri şi secretari de stat.

„România se conduce ca la Teleorman. Uitaţi-vă la calitatea celor promovaţi! Câţi din Guvern ştiu engleză? Aici singurul criteriu e să vrea Dragnea să te pună ministru. Nu funcţionează mereu hai să mai dăm o funcţie că îl ştie pe Dragnea”, a fost una dintre acuzaţiile lui Victor Ponta, fostul şef al PSD.

Guvernul României. Viorica Dăncilă, premier. „Dăncilă a fost numită după demisia bruscă a lui Mihai Tudose. Dăncilă, membru al Parlamentului European, este văzută ca aliat al liderului PSD, Liviu Dragnea”, a notat postul britanic BBC după ce a fost numită în funcţie. Lipsa de personalitate, orgoliu şi de iniţiativă propriu face din Dăncilă executantul perfect, e ca şi cum Liviu Dragnea ar fi premier, doar că nu pierde timpul cu şedinţe de guvern şi alte întâlniri. El decide şi Viorica Dăncilă se ocupă să respecte ordinele. Nu cred că în a avut vreo iniţiativă de când a fost numită”, ne-a explicat chiar un lider important al PSD. Actualul premier şi fost europarlamentar a promovat în politică după ce a fost preşedinta organizaţiei de femei din Teleorman în perioada 2004-2009.

Secretariatul General al Guvernului. Adrian Mlădinoiu, secretar de stat. Instituţia care controlează partea administrativă a guvernului este condusă de Adrian Mlădinoiu. Acesta este un apropiat al lui Liviu Dragnea pentru care a fost un fel de agent de pază şi şofer al şefului PSD pe care îl însoțea în urmă cu doi-trei ani la termenele proceselor de la Curtea Supremă. De altfel, Mlădinoiu este un fost ofițer al Serviciului de Paza și Protecție, așa cum reiese din CV-ul său. Mai mult, Mlădinoiu a fost şi partener de afaceri cu fiul lui Dragnea, Ştefan Valentin. Cei doi au fost asociați în firma Pantofi Lux Ștefan, unde printre acţionari erau atât actualul secretar de stat, cât şi Ferma Salcia, ferma de porci deţinută pănă în acest an de fiul liderului PSD.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Mlădinoiu nu transmite ordinele lui Dragnea doar în Secretariatul General al Guvernului, ci şi la compania naţională de administrare a infrastructurii. Mlădinoiu este numit în consiliul de administraţie al companiei care acordă zeci de milioane de euro pentru drumurile naţionale, bani de care beneficiază şi Tel Drum.

Ministerul Afacerilor Interne. Carmen Dan, ministru. Fosta membră a PSD Teleorman a ajuns în fruntea ministerului de forţă pentru a-i permite lui Dragnea să controleze instituţii ca Poliţia România, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, Poliţia de
Frontieră, Rezervele de Stat şi Jandarmeria, instituţii care sunt în subordinea lui Carmen Dan. Este ministerul la care a râvnit mereu Dragnea încă de când era preşedinte al CJ. Conform propriului CV, Carmen Dan a lucrat după Revoluție și până în 1996 ca secretară la Școala din Videle, județul Teleorman. Între 1996 și 2002 trece în domeniul privat, la Banca Agricolă redenumită apoi Raiffeisen, unde este mai întâi referent și apoi teller front office la agenția din Videle. În 2002, Dragnea o recrutează și o angajează pe poziția de consilier în cadrul Consiliului Județean Teleorman, unde a activat la serviciile juridice și de evidența populației. În 2012 sare pe poziția de subprefect, iar peste doi ani este chiar prefect de Teleorman. În 2016, ajunge senator de Teleorman, iar apoi la ministru MAI. Direcţia Generală de Politie a Municipiului Bucureşti

Marius Mihai Voicu, director general Poliţia Bucureşti. Chestorul este născut în comuna Poeni, judeţul Teleorman, așa cum a relatat presa centrală imediat după scandalul polițistului pedofil de la Brigada Rutieră. După acest moment, Voicu a fost mutat pentru o perioadă şi ca adjunct al IGPR. Acum, el nu mai are trecut locul de naștere în CV.

Rezervele de Stat. Dorin-Sandu Voicu, preşedinte. Pănă să fie promovat în fruntea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Voicu a lucrat la compartimentul din Teleorman al Instituţiei, așa cum este precizat în propriul CV. Este un cunoscut al lui Dragnea.

Ministerul de Finanţe şi ANAF. Andrei Nistor Şerban, vicepreşedinte. Acesta a fost promovat în fruntea Fiscului din poziţia de şef al Direcţiei de Finanţe Teleorman, așa cum reiese din CV-ul său. Reamintim că instituţia este foarte importantă pentru interesele financiare are lui Liviu Dragnea. Firmele pe care acesta şi familia sa le-au controlat, în acte sau prin intermediari – conform anchetelor DNA, este vorba de Hotel Turris SA şi Tel Drum SA ar avea datorii de aproape 10 milioane de lei la ANAF. În plus, ANAF-ul are acces la toate datele financiare ale companiilor şi persoanelor fizice din România.

Alexandru Drăghici, vicepreşedinte ANAF. Conform declaraţiei de avere, deşi este mutat în Bucureşti, acesta deţine terenuri în comunele din Teleorman, Plopii Săvineşti şi Slobozia Mîndra. Între 1999 şi 2004 a lucrat la Administraţia Financiară din Roşiorii de Vede, așa cum reiese din CV-ul său.

Ministerul Dezvoltării Regionale. Adrian Ionuţ Gădea, secretar de stat. Gâdea este omul ales de Dragnea să candideze în 2012 pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman după ce şeful PSD a ales să se mute politic în Bucureşti. Gâdea, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, decide alături de ministrul Paul Stănescu ce primari primesc bani de la minister pentru proiectele de dezvoltare locală. Mai mult, Gâdea este trimis în judecată în Dosarul „Belina”, ancheta care a constatat că o insulă formată de Dunăre în Teleorman a ajuns în folosinţa lui Dragnea, via Tel Drum.

Iuliana-Camelia Coporan, secretarul general adjunct. Dragnea nu s-a mulţumit doar cu Gâdea la un minister aşa de important şi a mai pus în funcţie pe cineva din judeţul său. Este vorba de Iuliana-Camelia Coporan care ocupă poziţia de secretar general adjunct. Aceasta locuiește tot în judeţul Teleorman, în Alexandria mai exact, așa cum reiese din declarațiile sale de avere.

Ministerul Sănătăţii. Dan Dumitrescu, secretar de stat. Aceste este fiul administratorului public al Consiliului Județean Teleorman, este vorba de Mircea Dumitrescu. Acesta din urmă este şi el acuzat în Dosarul „Belina”. Așa cum reiese din declarația de avere din 2011 a lui Mircea Dumitresu, acesta i-a dat un apartament ca donație fiului care este acum secretar de stat. De altfel, Mircea Dumitrescu are mai multe terenuri cumpărate, inclusiv la vârste fragede de 23 și 26 de ani, între 2003 și 2006. Conform propriul CV, Dan Dumitrescu a avut primul loc de muncă la 25 de ani, când în 2005 s-a angajat ca un simplu inginer IT la Volionet SRL.

Ministerul Afacerilor Externe. Ioana Gheorghiaş, consilier de secretar de stat și consul la Torino. Ioana Gheorghiaş este fiica lui Sorin Gheorghiaş, fost acţionar al Tel Drum, companie care a primit contracte de sute de milioane de lei chiar de la Dragnea, când acesta era şeful CJ Teleorman. Deşi tatăl său ar trebui să fie un om înstărit, după ce a înstrăinat acţiunile Tel Drum, tânăra a râvnit la un post de consilier al unui secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Aceasta a fost numită consilier în funcţie de Viorica Dăncilă. Tot Dăncilă, în iunie, a numită pe Ioana Gheorghiaș în poziția de consul al României la Torino, Italia.

Curtea de Conturi.  Deşi nu este născut în Teleorman, Busuioc este un „teleormănean” de adopţie pentru Dragnea. Busuioc a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării în perioada în care instituţia era condusă de Liviu Dragnea. Acesta a fost numit secretar general al Guvernului în timpul mandatului lui Sorin Grindeanu.

Florin Tunaru, vicepreşedinte. Instituţia care controlează banii administraţiilor publice are şi un vicepreşedinte din Teleorman, nu doar un preşedinte adoptat de Dragnea. Florin Tunaru este un fost consilier al lui Dragnea la Consiliul Județean pe vremea mandatelor șefului PSD în fruntea instituției, așa cum reiese din propriul CV. Funcțiile în cadrul CJ le-a alternat până în 2012 cu cele de la Direcția de Finanțe. După ce Dragnea s-a mutat politic în București, și Tunaru a avansat profesional, chiar din 2012, tocmai pe poziția de vicepreședinte al ANAF, așa cum reiese tot din CV-ul vicepreședintelui Curții de Conturi.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cristina Barbu, preşedinte. Acesta este mama Cătălinei Ştefănescu, fostul deputat de Teleorman care era considerată o apropiată a lui Dragnea. Din declarații de avere depuse pentru anul 2009, atunci când Cristiana Barbu era consilier la AJOFM Vâlcea, reiese că fata sa, Cătălina Ștefănescu a primit, în 2009, pensie alimentară, 840 de lei, de la tatăl natural, Mircea Ștefănescu. Doamna Barbu a divorţat de primul soţ și s-a căsătorit cu Ion Barbu.

Institul Cultural Roman. Liliana Țuroiu, preşedinte. Nu doar instituţii de forţă sau din domeniul financiar sunt controlate de teleormăneni, dar judeţul din sudul ţării are conducători şi în autorităţile culturale. Liliana Turoiu este un artist plastic destul de puțin cunoscut. Conform site-ului wikipedia și a altor publicații, Țuroiu este născută în Videle, orăşelul care le-a propulsat pe Dăncilă şi Carmen Dan.

Consiliul Național pentru Combaterea Descriminarii. Vicepreşedintele Tatiana Sandu. Aceasta este preşedintele organizaţiei de femei PSD Teleorman, așa cum reiese din declarația de interese completată anul trecut. Ea este și membru în colegiul director al instituției.

Profilul județului care a dat un premier, miniștri și a populat statul la vârf

 • peste 13.000 de şomeri la o populaţie de 360.000, cea mai mare rată a șomajului din România
 • 9.066 de teleormăneni sunt asistaţi social
 • 22% din populaţie a plecat din Teleorman în ultimii 20 de ani, record în România
 • minus 10% este natalitatea din judeţ, cea mai mică din România la o mie de locuitori
 • 136 de automobile la 1000 de locuitori, rata cea mai mică din ţară
 • doar 54.000 de salariaţi are judeţul
 • 41,53% rata de promovare la Bacalaureat 2018, cea mai mică din ţară. Nu s-a obţinut niciun 10.

(Sursa foto: Inquamphotos/ Autor: Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. Este normal să-ți aduci oamenii în care ai încredere, să te poți baza, să faci treabă și să minimizezi pe cât posibil influențele din afara ariei de control fiindcă nu poți să ai încredere în orișicine.” – așa mi-a spus un băsist prin 2007 și 2011/2012, despre băsescu și controlul asupra guvernului și parlamentului.

  În perioada PDL-ului (actualmente PNL), mai toți care erau la frâiele puterii proveneau din zona Clujului (sau ariei din jurul Clujului) și din estul Munteniei. Așa a fost, așa s-a mai consolat „Grupul de la Cluj”. Istoria e istorie.

  Când a fost năstase & iliescu, au crezut că dacă diversifică comandamentul, au crezut că așa se va menține comanda centrală, printr-o ierarhie cu subseturi compacte; după modelul fostulului PCR, inspirat după modelul sovietelor cum era organizat partidul bolșevicilor.
  Avantajul fost că PSD-ul a devenit cel mai mare partid politic din România, dezavantajul este că s-a fragmentat pe dinăutru cu tot felul de facțiuni.

  USL-ul a fost o struțocămilă: pe o parte, singura menire a fost să-l dea la o parte pe băsescu (ceea ce n-au făcut) și pe urmă să restaureze normalitatea lăsată de băsescu și lacheii săi (nici asta nu s-a întâmplat) printr-un program social-democrat-liberal.

  Prima nu s-a putut pentru că aripa care-l susținea pe ponta era o parte din Grupul de la Cluj, iar PNL-ul de atunci, și acesta, tot o parte era susținut de Grupul de la Cluj. În mod evident, tabăra lui băsescu, având oameni din aria sau din împrejurul ariei Clujului și estul Munteniei.
  Practic, verișorii & frații erau la masa negocierilor. Ce era de negociat? Că marea facțiune provenea din Ardeal, prin legătura Grupului de la Cluj.

  Ce face dragnea (cred eu) e un lucru pragmatic dpdv al administrării (management) reformate: nu poți să te bazezi pe alții din afara zonei tale de control, mai ales că duci o luptă în interiorul partidului cu alte facțiuni (moștenirea lui năstase) + că de ce să disipezi puterea prin alții în care nu poți să ai încredere? De ce să repeți aceeași greșeală făcută de năstase? Interesant pentru mine a fost să aud asta tocmai de la un băsist.

  De-asta sunt nervoși și-l batjocoresc cu „uite-i pe teleormani”, fiindcă pierd puterea de control (ceea ce e un lucru bun). Grupul de la Cluj trebuie dezasamblat și nu poți altfel decât practicând aceleași căi prin care ei au devenit facțiunea transpolitică în orice partid politic, inclusiv PSD.

  Vom vedea cum evoluează lucrurile…

  • Esti bolnav mintal daca ai impresia ca poti sa ne aburesti cu prostiile tale.

   Noi stim adevarul, PSD saboteaza Romania de 30 de ani, o tine in permanenta subdezvoltare in timp ce PSDistii se imbogatesc.

   Iar tu esti de partea PSD-ului, desi nu inteleg de ce, astia fura zeci de milioane de euro si la tine ajung doar firimituri. Esti pielea Dragnealui.

   De ce se multumesc romanii cu putin? De ce sunt fraieri si tolereaza psihopati in conducerea statului?

  • Trebuie pusi oameni competenti nu oameni de incredere. Tara trebuie sa se bazeze pe ei nu Dragnea. Ca lucreaza in folosul tarii nu in folosul lui Dragnea. Lasa propaganda trolache. MUIEPSD

  • Muhahahaha, citesc, ori visez :”Ce face dragnea (cred eu) e un lucru pragmatic dpdv al administrării (management) reformate” ?! Tu n-ai pic de mila, vrei sa radem pana dam coltu’…?
   Daca ne mai spui si ca face toate astea pentru ca ”Dragnea e un vizionar cu mustatza”, cu parere de rau o spun, nu cred ca vom supravietui socului umoristic…!
   Felicitari, de mult n-am mai ras cu atata pofta..!

  • Mai rilache postacule psd-ist cred ca ceea ce zici tu si vrei este sa se destructureze grupul de la Cluj si intreg Ardealul.Cam asta vrei nu? Prostii din Ardeal sa plateasca taxe si impozite ca tu si cu cei din teleorman sa luati pomeni politice,ajutoare sociale,functii bine platite .Si dupa tine si leprele din psd sa vina potopul.
   La ca mai multe numere de inmatriculare suedeze tie si psd-ului.
   Psd=Ciuma rosie

  • Ca sa fie insa adevarul intreg trebuie sa adaug MUIEPSD, MUIEDRAGNEA, MUIEDANCILA, MUIECARMEND, MUIEVOLGUTA, MUIECIUMAROSIE

  • Amice, este clar ca esti un propangandist format la scoala comunista, expert in deturnarea discuitiei de la subiect. Ca dragnea s-a inconjurat numai de teleormaneni n-ar fi prea grav daca acestia ar fi competenti si de buna credinta. Grav este ca toti sunt prosti si incompetenti.
   Cum poti sa-i compari pe Nastase sau Boc cu analfabeta Dancila, sau pe Ioan Rus cu Carmen Dan ?? Este cel putin o diferenta enorma de IQ . Dar nu numai despre competenta si valoarea teleormanenilor din actualul guvern este vorba. Chiar si ministri proveniti din alte zone sufera de aceeasi grava incompetenta si de agramatism. Popa de la educatie (suceavean), Bran si Butuza de la tineret (maramureseni) , pot fi mai degraba bufoni decat ministri.
   Este clar si pentru copiii de gradinita ca toti acestia au fost unsi in posturile respective nu pentru performantele lor in vreun domeniu, ci pentru servilismul lor fata de dragnea.
   Prin inscaunarea lor la conducerea tarii, dragnea si-a batut joc de o tara intreaga, a umilit un popor intreg. Romania nu este mosia lui dragnea, ca sa poata el sa-si puna vechilii lui.
   El ar trebui sa fie acuzat si judecat pentru subminarea statului roman.

  • O analiza bună. Mersi. Nu e Pro PSD sau Contra ci analiza unei stări de fapt.

  • Niciodata nu vei putea compara Clujul sau vre-un judet din vest cu cloaca de Teleorman MUIE PSD !!!

  • Din partea-mi pot sa fie toti de pe aceeasi scara de bloc din Cluj, daca sunt capabili si isi fac treaba. Momentan avem doar „hehe”, „meic a foto”, dosare penale pentru numere de inmatriculare perfect legale, condamnati penal pe unde vezi cu ochii, si cea mai dezastruoasa situatie economica si sociala a tarii, mai rau decat in plina criza economica. Problema nu e ca sunt din Teleorman, problema e ca sunt o gasca de imbecili servili dirijati de alta gasca de infractori dovediti.

 2. Javra Mustacioasa cred ca are remuscari, probabil ca fura de decenii de la copiii sarmani din Teleorman, iar acesti copii au devenit adulti si iata-i numiti sefi in administratie. Asta explica si ”foamea” lor de inavutire si cunostintele precare….

 3. E de mirare? Asa e la mafioti, n-au incredere decit in „familie”.

 4. Cat de clara este arhitectura asta guvernamentala si politico-institutionala pentru a intelege tot prostul de ce nu are nicio sansa cetateanul in fata institutiilor statului!
  Din acest motiv institutiile se acopera si se apara una pe alta si sunt protejate de guvern si parlament.
  Ce stat de drept frumos!

 5. L-ați uitat (intenționat) pe Bogdan Stan -fost contabil la Tel Drum, fost sef ANAF, fost Vicepreședinte ANAF, in prezent consilier la Curtea de Conturi si care nu este străin de numirile unor Vicelresedinti ANAF (de acum ) si prieten cu unul dintre voi. Nu-i așa Pantazi?!?!
  🙁

 6. Vasile Pavelcu a spus o vorba inteleapta: „ROMANIA nu are nevoie de genii, ci de caractere”.

  Timpul va spune daca alegerile PSD-ului sunt bune.

  TAROM-ul e pe urcus ! Cum ?! Iaca-sa ! „Unde este vointa, este si cale”.

 7. Cine ia apararea grupului de genii de la cluj (dancu, boc, rus, puscas, george maior) sa ia putin aminte la ceea ce a zis rus despre ROMANII plecati in bejenie:

  „Ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat miercuri seara la Digi24 ca romanii din diaspora lucreaza pe circa 1500 de euro, iar „de banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva.”

  http://mobile.hotnews.ro/stire/20226746

  Si ce a zis despre descentralizare /regionalizare (mascare a dorintei de separare / rupere de ROMANIA a Transilvaniei):

  „Vom înfiinţa un departament pentru politici comunitare aplicate, un departament pentru proiecte multietnice, un departament pentru politici privind echitatea socială şi suportul comunitar. Vom revendica, în numele intereselor noastre transilvane însa, urmatorul lucru: orice negociere privind Transilvania se va face la Cluj sau în alt oraş din Transilvania, nu la Bucureşti. ”

  https://m.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/grupul-cluj-traiectoria-politicienilor-ardeal-inlaturarea-ion-iliescu-varful-psd-scandalul-golanii-curvele-1_557afc9bcfbe376e35381b3b/index.html

  • „x” – prin tot ceea ce faci te deconspiri – tu, morjan, rilache, pudila, a 310, sunteti niste jalnice instrumente ale propagandei diversioniste kaghebisto – putiniste. Incercati , cu toate mijloacele si pe toate caile sa – i dezbinati pe romani (divide et impera) asmutindu-i pe unii impotriva celorlalti. dragnea, dancila si gasca lor din Teleorman nu sunt criticati pentru originea lor, ci pentru incompetenta si reaua lor credinta. Cereti oficinei care va finanteaza sa va schimbe placa – nu prea mai sunt romani care sa creada elucubratiile voastre diversioniste.

 8. Ce vorbești frantz! AIci este metoda Putinikă, ăl care și-a adus toți mafioții din Sankt Petersburg și ex-kgb-iști, porecliți siloviki – ăi puternici, sau oamenii puterii. Adică clanul mafiot.
  Ăștia de i-a adus Dragnea au o singură ”calitate” – loiali față de Capo di tutti capi, Dragnea. În rest sunt BÂTĂ la capitolul profesionalism, vezi Daea cu oaia, Carmen Stan cu microfonu-n priză, prim-sinistra Paviană, -n loc de creier are blană, etc. etc, DJ-ul finanțist habarnist Orlando Furioso, consilierul finanțist strateg cu tablourile-n cavou Vâlcov, numai penali și proști, dar nu proști oricum, ci… ….BÂTĂ!…
  Deci, stimate trol pesedac, încetează cu aburelile de genul ”un lucru pragmatic dpdv al administrării (management) reformate”, nu este nici o reformă, dimpotrivă, este o megapolitizare a administrației, însoțită de o deprofesionalizare corespunzătoare – pentru că orice profesionist din administrație reprezintă o competiție serioasă și periculoasă pentru politrucienii gen Dragnea, fie că este în cadrul partidului (vezi cum l-a tratat de Sorin Grindeanu, timișorean cu o minimă brumă de cunoștințe profesionale, sau chiar pe klingonianul ăla alcoolic din Galați, dar și el cu ceva tărâțe-n cutia cranioasă…. Cuana Dăncilă Pavianu este primul retard mental ajuns prim-sinistră – asta numești tu reforma pragmatică a administrației? Asta constituie ultima jegăreală administrativă, următorul prim-ministru al lui Dragnea va fi luat direct de la ospiciu, vreunul care se crede Bonaparte și Dragnea este Dumnezeu….

 9. „S-a ajuns” in punctul zero. Mai jos nu se poate cobora. Important e cat „ne tine „in punctul zero.

 10. Nu cred ca astia sunt toti!

 11. @DON QUIJOTE esti la Ani lumina pe langa subiext

  Tu chiar crezi ca in momentul in care grupul de la CJ + ametitii care vor ruperea Transilvaniei din dragoste de CONFRATI au aruncat pe piata termenul de „mitici” ?

  RUS din dragoste de ROMANI a spus ce a spus ?

  Articolele care compara sudul / capitala cu Transilvania/ Clujul nu au nimic segregationist in ele ?! Ha ha (amar).

 12. Trebuiesc facute depozite importante de insecticid. Sa vedem cine il va folosi. Ponta are o sansa uriasa dar nu cred ca o va folosi, deja s-a inconjurat de pre multi tradatori. In schimb o conlucrare buna intre USL si Pro Romania cred ca ar fi cheia succesului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.