G4Media.ro

Toți inculpații din mega-dosarul Lukoil au fost achitați în primă instanță. Prejudiciu…

Toți inculpații din mega-dosarul Lukoil au fost achitați în primă instanță. Prejudiciu estimat de procurori la 1,7 miliarde euro

Tribunalul Prahova i-a achitat marți pe toți inculpaţii din dosarul de spălare de bani în care au fost trimiși în judecată conducătorii companiei cu capital rus Petrotel Lukoil Ploieşti. Decizia nu este definitivă. Dosarul a fost instrumentat de procurorul Mircea Negulescu, când era la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Astfel, au fost achitați Andrey Bogdanov, Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Dănulescu, Andrei Raţă şi Dorel Duţu, trimişi în judecată pentru folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii, spălare a banilor sau complicitate la aceste infracţiuni. Au fost achitate, de asemenea, societăţile Petrotel Lukoil Ploieşti – pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor şi SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda – pentru complicitate la folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii şi complicitate la spălarea banilor, transmite Agerpres.

Dosarul Lukoil a fost trimis în judecată iniţial de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti la data de 3 august 2015. La acel moment, procurorii anunţau că prejudiciul cauzat prin săvârşirea de către inculpaţi a infracţiunilor este de 1,7 miliarde de euro.

În decembrie 2015, instanţa de fond a constatat neregularitatea rechizitoriului, iar în ianuarie a dispus restituirea dosarului la PCA Ploieşti. În ianuarie 2016, PCA Ploieşti a anunţat, printr-un comunicat de presă, că dosarul Lukoil a fost din nou trimis în judecată după ce procurorii au remediat neregularităţile constatate de magistraţi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Mi-era o frica ca nu-i achita tribunalu pe prietenii rusoi ai chiorului si al statului paralel, de am facut pe ei!

 2. Bineinteles, nu mai merge justitia cum mergea prin 2014, au facut-o praf PSD, ALDE, UDMR.

  • Gresesti profund. coana joistitia din rssh tzigania nici n-a mers vreodata. Adicatilea asa cum ar fi firesc si logic si conform. Pana si „exceptiile” s-au „liberat” foarte repede, dincolo de faptul ca to’ar’sii „magistrati” n-au impus recuperari ale prejudiciilor (eventual conditionarea „liberarii” conditionate), interzicerea unor drepturi… etc. Ca „republica-de-la-ploiesti” este rosie pana-n maduva oaselor s-a vazut pana si-n turul doi al alegerilor prezidentiale din ’96. Dar daca mergi la „judecatoria” din: Salonta, Husi, Medgidia, Mizil, Costesti, Huricani, Reghin… etc, vei constata (stupoarea-ti apartine si „decat” confirma „succesurile” ‘fo’mei) ca „dreptatea” se-mparte in rssh tzigania „decat” pe bani (mult mai multi fata de salariile si pensiile imense) si/sau influenta.

 3. Magistrale rechizitoriile dna !!!

  • Repeta dupa mine: Curtea de Apel Ploiesti! Vita!

  • Pai sunt niste superprofesionisti , daca sefa lor a fost una facuta procuror de taica Lascu , fie-i tarana usoara .
   Majoritatea din procurorii de la DNA sunt adusi pe pile .

 4. Hai dom’le cu amnestia aia odata si cu reforma justitiei, ca doar ce mai e miliardul de euroi in ziua de azi? Un mizilic! Statul paralel are si cu saracii astia ce are, saracii de ei, nevinovatii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.