G4Media.ro

Toți cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU vor…

Sursa foto: Twitter/ Antonio Guterres

Toți cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU vor „un Afganistan stabil, în pace”

Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU vor cu toţii „un Afganistan în pace, stabil, în care să poată fi distribuit ajutor umanitar fără probleme şi fără discriminare”, a anunţat secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, în urma unei reuniuni a miniştrilor de Externe din aceste ţări, relatează AFP, citat de News.ro.

Toţi vor „un Afganistan în care drepturile femeilor şi fetelor să fie respectate, un Afganistan care să nu fie un sanctuar al terorismului, un Afganistan în care să avem un guvern care include şi care reprezintă diverse sectoare ale populaţiei”, a mai anunţat miercuri Guterres.

Această reuniune a durat puțin peste o oră. Niciunul dintre miniştrii de Externe prezenţi nu a vrut să facă declaraţii, nici la începutul şi nici la sfârşitul întâlnirii.

Ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun, contactat de AFP înainte de reuniune şi întrebat dacă Statele Unite, Rusia, China, Franţa şi Regatul Unit au ajuns la o poziţie comună cu privire la talibani, a răspuns că „unitatea este peste tot”.

Regatul Unit, care a organizat această reuniune în Sala Consiliului de Securitate al ONU, a anunţat că vrea să găsească „o singură voce în dialogul său cu talibanii”.

Talibanii, care caută recunoaşterea internaţională, au cerut să poată vorbi în Adunarea Generală a ONU până la sfârşitul dezbaterilor generale, luni seara.

Însă Statele Unite au anunţat că Comisia ONU a Acreditărilor, din care fac parte, nu se va reuni înainte de noiembrie.

Sursa foto: Twitter/ Antonio Guterres

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. E bine ca vreti dar pe talibani i-a intrebat cineva? 🙂