G4Media.ro

Tot mai mulți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române recomandă vaccinarea împotriva Covid.…

Tot mai mulți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române recomandă vaccinarea împotriva Covid. Constantin Necula: ”În mâna lui Dumnezeu stau și vaccinurile” / Arhiepiscopul Calinic al Argeşului: Vaccinarea este o lucrare salvatoare, să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului anunţă că se va vaccina împotriva COVID-19 atunci când îi va veni rândul şi le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

„Guvernul României a făcut un site: vaccinare-covid.gov.ro, un mijloc sigur, autorizat, de informare, cu întrebări şi răspunsuri pe tema vaccinării contra COVID-19, şi alte nedumeriri, pentru a se primi detalii autorizate de către specialişti şi nu doar date aproximative şi nefondate pe adevăruri ştiinţifice, pentru a se feri lumea de capcana ştirilor false care au inundat lumea. Dacă apelăm la site-ul de mai sus, vom găsi răspuns şi la întrebarea, dacă pot refuza vaccinarea, iar răspunsul este fără echivoc: vaccinarea este voluntară şi ne-obligatorie”, se arată într-un mesaj al ierarhului postat pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Arhiepiscopul îi sfătuieşte pe cei care au nedumeriri, cât şi pe cei care „se erijează în atoateştiutori” să se informeze, pentru a nu avea dubii asupra fenomenului COVID-19.

„Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă şi se vede clar că osteneala celor încredinţaţi cu această lucrare salvatoare îşi iau în serios chemarea de îngeri ai vieţii, riscându-şi viaţa şi confortul, zi de zi! Doar cei răutăcioşi îşi exprimă mereu nemulţumiri şi folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat. Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinaţi toţi cei din prima şi a doua urgenţă”, transmite arhiepiscopul Calinic.

În opinia sa, vaccinul împotriva COVID-19 trebuie să fie văzut ca orice alt vaccin care, de-a lungul vremii, i-a protejat pe oameni de diferite boli.

„Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul COVID-19 are în structura lui şi manifestări asemănătoare cu gripa obişnuită care bântuie omenirea. Tot aşa trebuie înţeles vaccinul anti-COVID-19, doar cu o excepţie, că se constată anumite mutaţii, o nouă tulpină şi trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor şi mai ales a complicaţiilor, în masă”, se mai arată în mesaj.

Înaltul ierarh consideră că cetăţenii ar trebui să asculte „de glasul specialiştilor în materie de sănătate” şi să respecte măsurile de protecţie decise de autorităţi, pentru a contribui la eradicarea cât mai rapidă a pandemiei.

„Aşadar, să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră şi să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu şi în priceperea specialiştilor întru ale sănătăţii, ,’că şi pe ei i-a zidit Dumnezeu!’ să slujească la însănătoşirea omenirii! (…) Se impune ca fiecare dintre noi, care dorim să convieţuim întreolaltă, să avem grijă mare de sănătatea noastră şi de sănătatea celorlalţi, în egală măsură! Iar dacă este cineva supărat datorită unor afirmaţii verbale sau în scris, îmi cer cuvenita iertare!”, încheie arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului.

Preotul Necula: „A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme e periculos. În mâna lui Dumnezeu stau și astfel de vaccinuri”

Profesioniștii trebuie să le explice clar oamenilor beneficiile vaccinurilor, a spus la Digi24 preotul Constantin NeculaCredincioșii trebuie să înțeleagă că și vaccinurile sunt „în mâna lui Dumnezeu”, adaugă el.

A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme ține de învelirea anatomiei în ideologie și e extrem de periculos, și dacă privești dintr-o parte și din alta. Credincios înseamnă om cu încredere în Dumnezeu și care-l lasă și pe Dumnezeu să aibă încredere în el. Adică un om lucid care conștientizează o dată în plus că este în mâna lui Dumnezeu, iar în mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”, a spus preotul.

Biserica Ortodoxă, despre vaccinare: Patriarhia Română are o poziție favorabilă vaccinării cu consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor

Patriarhia Română ”a salutat” încă din decembrie 2020 ”vestea bună a apariției vaccinului” anti-Covid, cerând ca autoritățile să respecte ”principiile de natură etică: consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate”.

Conducerea Bisericii Ortodoxe a mai arătat că vaccinul trebuie să fie un drept, și nu o obligație, adică exact ce au comunicat și reprezentanții guvernului – vaccinul nu este obligatoriu.

Foto: Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Oare cat o costa campania asta de publicitate agresiva?

  • mult. Sunt interese mari la mijloc pentru ca lui Ciobi sa ii fie implantat cip sau macar sa i se innoade adn-ul.

 2. Cea mai puternică armă a diavolului e deznădejdea.

 3. In loc de informare corecta si dezbatere, avem o reclama agresiva, platita din fonduri guvernamentale.
  Papa, regina, profesorul x ne recomanda vaccinare placuta! Alte probleme nu le rezolva dar noi trebuie sa avem incredere in ei.
  Cei care au alta opinie sunt murdariti cu bidineaua!

  • Cand iti zice lumea ca esti beat, te duci si te culci. Cand iti zice lumea ca esti prost… demonstrezi si mai mult ca asa e

 4. Am ajun în situația în care angajații statului fac reclama unui produs privat, ceea ce e strict interzis de lege ba chiar e pedepsit cu închisoare. Ciudat ca nimeni nu vede nimic! Art 22 din constituie unde este?

 5. Probabil a durat cateva zile lucratoare pana sa intre banii si de-asta au fost reticenti. Le-a luat ceva luni sa spuna ca Dumnezeu a facut si vaccinurile. Pana acum, cum spunea un sutanist tampit, „veniti la boboteaza, pamantul se supune cerului” si alte mizerii din evul mediu.

  Felicitari d-lui Constantin Necula, el chiar face, prin conferintele lui, „munca Domnului” ca sa zic asa, cei religiosi il pot asculta cu drag. Eu sunt agnostic si imi face placere sa-l ascult. Ce nu pot tolera sunt burtosii astia oligofreni care nu stiu alfabetul si vorbesc despre vaccin la modul „cerul supune pamantul” chemand zece mii de batrani inghesuiti intr-un cazan ca sa nu cumva sa opreasca programul corporatiei bor.

 6. Nasc și la Biserica Ortodoxă Română oameni!

 7. Priviti la Israel:Vacinati-va si cumparati doar produse autohtone anul acesta!!!

 8. Deja popii se dau mari specialisti in virusologie, dar de fapt au nevoe sa adune cit mai multi bani de la enoriasi caci lunar au de achitat rate pentru apartamente si automobile de lux

 9. ….”Preoti ” mituiți si manipulați de catolici! Treziți-va;vor sa distruga credincioşii lui Iisus Hristos. Doamne miluieste si iarta ne pe toți!

 10. Dezinformare. Prin postarea ta incalci Art. 22 din Constitutia Romaniei punand in pericol viata celor ce nu se vor vaccina pentru ca vor crede ineptele teorii anti-vaccin.
  Pentru conformitate:
  Art. 22 – Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică
  (1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
  (2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.
  (3) Pedeapsa cu moartea este interzisă.

 11. Tov Necula ar fi bine să vă abțineți.
  Secu Calinic ne dă sfaturi.
  Faceți vaccinuri câte vreti dar nu-l amestecați pe Dumnezeu.
  Nu-i așa tov Necula că și Experimentul Pitești tot Dumnezeu l-a generat???

 12. Le-o fi zis cineva și lor de plata impozitelor,de reducere de posturi,c-au ajuns câte 4 intr-o biserică!mai știi?o opinie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.