G4Media.ro

Topolinski anunță că a plătit garanția de bună execuție și că va…

Topolinski anunță că a plătit garanția de bună execuție și că va începe livrarea celor peste 100 de milioane de măști pentru categoriile defavorizate, la o zi după ce Ministerul Sănătății l-a somat să respecte contractul

Omul de afaceri Michael Topolinksi anunță, într-o declarație transmisă G4Media.ro, că Naguma Medical Supply SRL a plătit, vineri, garanția de bună execuție la Ministerul Sănătății și că începe livrarea celor 103 milioane de măști. Anunțul are loc la o zi după ce Ministerul Sănătății l-a somat să respecte clauzele contractuale.

”Am plăcerea să anunț că Naguma a plătit garanția de bună excuție la ministerul Sănătății, iar livrarea celor 103 milioane de măști începe. Din nefericire, așa cum a declarat și premierul Orban, au existat câteva întârzieri în justiție dar acest lucru s-a rezolvat. Livrarea celor 103 milioane de măști către categoriile defavorizate începe”, se arată în declarația transmisă G4Media.ro

”Ministerul Sănătății a somat societatea comercială care a fost declarată câștigătoarea licitației pentru achiziția celor 115 milioane de măști pentru persoanele defavorizate să respecte clauzele contractuale prevăzute în contractul subsecvent care a fost încheiat între cele 2 organizații”, se arată într-un răspus oficial transmis, joi, de Ministerul Sănătății către G4Media.ro

”Dacă prevederile contractuale nu se vor respecta, Ministerul Sănătății va acționa în consecință, respectând legislația în vigoare și clauzele contractuale”, mai precizează ministerul.

Primele 13 milioane de măști din cele peste 100 de milioane trebuiau să ajungă deja în România, conform contractului subsecvent încheiat între Ministerul Sănătății și Naguma Medical Supply SRL.

Primul lot trebuia să vină la două zile de la constituirea garanției de bună execuție, care trebuie depusă în maximum 5 zile de la semnarea contractului. Contractul subsecvent a fost semnat marțea trecută, pe data de 11 august.  De atunci au trecut 9 zile. Altfel spus, măștile trebuiau să fie deja în România.

Potrivit unor surse, Naguma beneficiază însă, tot conform contractului, de un termen de grație de 15 zile, care i-ar fi fost acordat în cazul în care garanția de bună execuție nu este depusă la timp. Potrivit surselor citate, termenul de grație de 15 zile ar urma să se acorde atât depunerii garanției, cât și termenului de livrare.

Citește integral

EXCLUSIV Ministerul Sănătății a somat firma omului de afaceri Michael Topolinski să respecte clauzele contractuale și să aducă cele 115 milioane de măști în România / Când trebuiau să ajungă măștile pentru persoane defavorizate: A fost încălcat contractul sau nu?  

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Riscul era si este inca imens pt guvernul Orban si pt PNL !
    Daca nu se va executa acest contract ori se va executa partial, indiferent de motive (poate fi vorba si de cauza de forta majora), totul se va deconta in spinarea PNL cu mari repercursiuni de imagine ce pot afecta serios procentelePNL din cele doua randuri de alegeri !

    PS. Sper sa se respecte contractul si sa se risipeasca astfel indoielile ce incepusera sa se adune in ceea ce priveste buna credinta a ambelor parti contractante !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.