G4Media.ro

Toni Greblă a rămas pe lista candidaților la șefia Autorității Electorale Permanente,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Toni Greblă a rămas pe lista candidaților la șefia Autorității Electorale Permanente, PSD nu a făcut o nominalizare nouă – Surse

Candidatura lui Toni Greblă, susținut de PSD la șefia Autorității Electorale Permanente (AEP), a rămas valabilă în ciuda nemulțumirilor PNL față de această propunere, au declarat pentru G4Media surse parlamentare. G4 a scris în 7 martie că PSD ar fi decis să renunțe la Greblă ca urmare a nemulțumirilor PNL, dar candidatura sa a rămas valabilă.

Cel de-al doilea candidat la șefia instituției este Cristian Preda, susținut public de USR. Preda este decanul Facultății de Științe Politice de la Universitatea București și a fost europarlamentar.

Termenul până la care se putea depune candidaturi a fost 17 martie. Votul final din plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului va avea loc pe 28 martie.

Șefia AEP a rămas vacantă după demisia lui Florin Mitulețu Buică, și el susținut de PSD și plecat după ce ANI i-a făcut plângere penală pentru că și-ar fi angajat cumnata în instituție.

Toni Greblă (69 de ani) este prefectul Capitalei din mai 2022. Anterior, el a fost președintele secției de drept privat din Consiliul Legislativ, secretar general al guvernului Dăncilă, judecător la Curtea Constituțională, senator PSD și prefect de Gorj.

Toni Greblă a fost timp de câteva zile în 2022 și administrator la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Economedia.ro a scris în 10 martie 2022 că Toni Greblă este incompatibil în funcția de administrator al Companiei de Drumuri (CNAIR), iar acesta s-a retras la puțin timp după ce ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu l-a numit în Consiliul de Administrație.

DNA l-a acuzat pe Greblă că, în perioada 2010 – 2015, aflat în exercitarea funcţiilor de senator (2010 – 2013) şi judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), ar fi pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro. În 2019 Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv pe Toni Greblă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. PSD nu trece la sapaliga !

  2. „Toni Greblă a rămas pe lista candidaților la șefia Autorității Electorale Permanente”

    Păi, ce ați fi vrut, să fie numit domnul Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București ?!

  3. Abonatul la sinecuri, Toni zis și Greblă, rămâne omul de paie de bază al pesedacilor, indiferent pe ce post i se cere să stea (nu și să muncească cu adevărat, nici măcar pentru votanții pesedaci).

  4. PSD-PNL , sunteti nebuni ? Il reinventati pe Grebla , puscariasul ? Nu mai aveti oameni capabili in PSD ?