G4Media.ro

Toate forțele israeliene sunt în „alertă maximă” pe fondul amenințării Iranului /…

sursa foto: Facebook/ Israel Defense Forces

Toate forțele israeliene sunt în „alertă maximă” pe fondul amenințării Iranului / Israelul închide școlile din rațiuni de securitate

Israelul închide școlile din întreaga țară din motive de securitate, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, după amenințările Iranului de a riposta la un atac aerian mortal asupra consulatului său din Damasc, transmite agenția AFP.

Nu va exista „nicio activitate educațională” când săptămâna școlară va începe duminică „având în vedere situația de securitate”, a spus el într-o declarație televizată.

Purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, a precizat că toate forțele israeliene sunt în „alertă maximă” pe fondul amenințării unui atac iranian.

Anunțând măsurile în cadrul unei ședințe televizate, acesta a declarat că zeci de avioane de luptă sunt în aer ca parte a stării de pregătire.

„Forțele armatei sunt pregătite foarte puternic în atac și apărare și într-o largă desfășurare”, a spus el.

De asemenea, adunările publice vor fi limitate la un maxim de 1.000 de persoane în jurul graniței cu Gaza și în nord.

Surse din serviciile secrete americane au declarat în ultimele zile că se așteaptă la un atac iminent al Iranului, ca represalii la o lovitură aeriană care a vizat ambasada Teheranului din Damasc, un atac în care și-au pierdut viața doi generali iranieni. Iranul a acuzat Israelul pentru atac.

De asemenea, sâmbătă, comandouri iraniene au captura o navă acuzată că are legături cu Israelul, în apropiere de strâmtoarea Ormuz.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...