G4Media.ro

Toate clopotele bisericilor din provinciile Bergamo și Brescia vor suna sâmbătă, în…

Sursa foto: Pixabay

Toate clopotele bisericilor din provinciile Bergamo și Brescia vor suna sâmbătă, în același timp, pentru comemorarea victimelor Covid / Se va trage o dată pentru fiecare persoană decedată în parohie / Va fi cel mai mare concert de clopote realizat vreodată în lume

Sâmbătă, 18 martie, provinciile italiene Bergamo și Brescia s-au unit într-un proiect comun pentru comemorarea victimelor din perioada pandemiei de coronavirus.

Evenimentul comemorativ va avea loc simultan în toate cele 448 de comune din cele două provincii și în parohiile lor respective, relatează Dire.it.

De la ora 20.00, clopotele de pe cei peste 7.500 de kilometri pătrați de teritoriu din Bergamo și Brescia vor suna într-un concert comemorativ care va avea loc simultan în toate cele 448 de comune din cele două provincii și în parohiile lor respective.

Inițiativa „Land Music”, care face parte din programul „Bergamo-Brescia Capitală Culturală Italiană 2023” și din proiectul cultural mai amplu „Terre di mezzo”, un spectacol conceput de duo-ul artistic „Nessun Dharma”, care este de fapt cel mai mare concert de clopote realizat vreodată în lume, scriu jurnaliștii italieni.

În fiecare clopotniță, numărul de clopote va fi egal cu numărul victimelor provocate de pandemie în parohia sau municipalitatea de care aparțin, contribuind astfel la crearea unui „concert extins” care va uni simbolic cele două provincii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...