G4Media.ro

Tinerii din Spania vor primi subvenţii pentru a se muta din casa…

sursa foto: Pexels

Tinerii din Spania vor primi subvenţii pentru a se muta din casa părinţilor

Guvernul spaniol de stânga va plăti o subvenţie de 250 de euro pe lună tinerilor cu venituri mici, pentru a-i ajuta să se mute din casa părinţilor, într-o ţară unde din ce în ce mai mulţi tineri adulţi trăiesc cu părinţii, informează Agerpres.

Ministrul Transporturilor, Mobilităţii şi Agendei Urbane, Raquel Sanchez, a declarat marţi, la sfârşitul şedinţei săptămânale a cabinetului, că începând din această lună, spaniolii cu vârsta de până la 35 de ani şi cu un venit anual mai mic de 24.318 euro pot solicita o subvenţie lunară pentru a închiria un apartament timp de doi ani.

Subvenţia „este un element important pentru ca preţurile locuinţelor să nu mai fie un obstacol pentru emanciparea tinerilor”, a spus Raquel Sanchez.

Spania este ţara europeană cu cel mai mare procent de tineri care trăiesc împreună cu părinţii. Conform datelor oficiale, în 2020 aproximativ 55% din tinerii spanioli cu vârsta între 25 şi 29 de ani trăiau împreună cu părinţii, în creştere cu 6,5 puncte procentuale comparativ cu 2013.

Acest indicator se corelează puternic cu şomajul deosebit de ridicat înregistrat în rândul tinerilor din Spania, unde 29% din persoanele cu vârsta de până la 25 de ani sunt înregistrate ca fără un loc de muncă.

Cu toate acestea, acordarea de subvenţii directe pentru plata chiriilor ar putea să nu fie atât de eficientă pe cât speră guvernul de la Madrid, deoarece o cererea crescută pentru apartamentele mici va stimula şi mai mult creşterea preţurilor, a estimat Francisco Inareta, purtător de cuvânt la Idealista, cel mai mare portal imobiliar din Spania.

„Experienţele precedente au arătat că principala consecinţă este o creştere directă a preţurilor”, a spus Francisco Inareta, adăugând că chiriaşii ale căror venituri sunt doar cu puţin peste pragul anunţat de guvern se vor simţi discriminaţi pentru că vor trebui să plătească chirii mai mari fără a beneficia de subvenţii. (sursa foto: Pexels)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Asta e socialismul.
    Furatul propriei caciuli si pomeni peste pomeni care generereaza pe termen mediu si lung probleme mai mari decât cea pe care incearca sa o peticească.

    • Corect! Socialistii de pretutindeni sunt atat de certati cu principiile economice ca te miri de ce aberatii mai inventeaza ca sa ‘ajute’ tot felul de categorii inventate de ‘saraci’ sau ‘dezavantajati’. Acuma subventioneaza chiriile, dupa care o sa se planga ca acestea cresc. Bineinteles, pe cealalta parte, ii mulg si jupoaie pe cei care produc si muncesc prin tot felul de taxe si multa birocratie!

  2. O reacție extraordinar de tranșanta in linie cu inițiativa , moarta , a președinției -Romania educata as adăuga, prost, pentru ca așa ne vor politicienii de astăzi. Poate ii vom schimba și pe ei și mentalitatea lor la următoarele alegeri.

  3. Dacă trăiau în Spania, Eugenia și Drula-Sulă beneficiau și ei de sprijinul acordat de guvern. Dar asa, mănâncă și bea din pensia mamicii.

  4. si asa explodeaza chiriile ! @ zdranga- banga – esti pe linga subiect – un adevarat zdranga – banga

  5. O vrăjeală socialistă și o minciună-trăiesc în Spania de 30 de ani-aștia mint toți și socialiști și cei de dreapta. Vor sa dea 250 € ca să închiriezi un apartament când nu există apartamente la închiriat sub 500€..la Madrid/Barcelona sub 800€..si asta numai dacă ești angajat și salariu dar aici șomajul între tineri e la 30-35%. Spanioli continuă să emigreze încă în America…Anglia…Elveția…Germania. Paradoxal încă sunt rasiști și fasciști mulți ca pe vremea lui Franco. Deci știrea e o mare vrăjeală și…legea e data pentru a câștiga voturi. Spania nu poate arăta cu degetul pe nimeni …nici pe țările din estul Europei…cum are de obicei