G4Media.ro

The Guardian: Rușii, acuzați că au ars cadavrele soldaților într-o groapă de…

Photo by BULENT KILIC / AFP

The Guardian: Rușii, acuzați că au ars cadavrele soldaților într-o groapă de gunoi din Herson

Locuitorii și muncitorii de la o groapă de gunoi din Herson spun că forțele de ocupație au folosit locul pentru a arde cadavrele soldaților ruși căzuți la datorie, notează The Guardian într-un reportaj publicat luni. The Guardian a vizitat groapa de gunoi, situată la periferia nord-vestică a orașului, la cinci zile după eliberarea Hersonului și a vorbit cu angajații sitului, precum și cu alți câțiva locuitori ai orașului, care au susținut aceste afirmații.

Depozitul de deșeuri de la marginea orașului Herson oferă câteva indicii vizibile, printre mormanele de gunoaie, despre ceea ce localnicii și muncitorii spun că s-a întâmplat de curând. Steaguri rusești, uniforme și căști de protecție ies la iveală din noroiul putred, în timp ce sute de pescăruși și zeci de câini vagabonzi scormonesc prin preajmă.

Pe măsură ce ocupația rusă a regiunii se afla pe final de vară, locul, cândva un loc banal unde locuitorii își aruncau gunoiul, a devenit o zonă interzisă, potrivit locuitorilor din Herson, sigilată cu înverșunare de forțele invadatoare de presupusele priviri indiscrete.

Motivul secretului, au declarat pentru The Guardian mai mulți locuitori și lucrători de la fața locului, a fost că forțele de ocupație aveau un nou scop înfiorător acolo: aruncarea cadavrelor fraților lor căzuți la datorie, iar apoi arderea lor.

Locuitorii au povestit că au văzut camioane rusești deschise sosind la locul respectiv, transportând saci negri care erau apoi incendiați, umplând aerul cu un nor mare de fum și un miros terifiant de carne arsă.

Ei cred că rușii se debarasau de cadavrele soldaților săi uciși în timpul luptelor grele din acele zile de vară.

„De fiecare dată când armata noastră îi bombarda pe ruși acolo, aceștia mutau rămășițele la groapa de gunoi și le ardeau”, spune Iryna, 40 de ani, un locuitor din Herson.

The Guardian a vizitat groapa de gunoi, situată la periferia nord-vestică a orașului, la cinci zile după eliberarea Hersonului și a vorbit cu angajații sitului, precum și cu alți câțiva locuitori ai orașului, care au susținut afirmațiile făcute de alții în vară.

Autoritățile ucrainene au declarat că nu pot comenta dacă acuzațiile sunt în curs de investigare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Luați civilizație rusească pe pâine.

  2. La cat te duce capul, e clar că ești îmbibat de vodka!