G4Media.ro

Testul grilă la română și matematică pentru colegiile naționale militare nu se…

Testul grilă la română și matematică pentru colegiile naționale militare nu se va mai susține anul acesta

Testul grilă de verificare a cunoştinţelor la Limba şi literatura română şi Matematică, programat în data de 21 mai 2020 ca primă etapă pentru admiterea în colegiile naţionale militare, nu se va mai susţine în acest an, potrivit paginilor de Facebook ale Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi al Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza, citate de Agerpres.

Potrivit sursei menționate, candidaţii care participă la admiterea în învăţământul liceal militar vor fi ierarhizaţi şi repartizaţi computerizat, prin aplicaţia informatică ADLIC. Aceasta se va face în limita cifrei de şcolarizare aprobate pentru fiecare colegiu naţional militar, în ordine strict descrescătoare a mediei de admitere prevăzută la pct. I, din anexa nr.2 din Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4.948 din 27 august 2019 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020 – 2021 şi a opţiunilor exprimate.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Adica : Copiii de securici intra in sistem lance. Si asa, era nevoie de slugi subordonate care pe viitor sa mai omoare niste oameni.

  • Iertati-mi pleonasmul … Emfaza strica faza.

  • John.. stai jos… esti idiot cu diploma de master in domeniu… iti recunosc abilitatea de a bate campii (ai tras ceva pe rat?)

  • Prostule , copiii au muncit,au dat probe fizice , psihologice,fisa medicala…. si fac pariu ca sunt mul mai destepti ca tine acei copiii.
   Daca erai putin copt la minte si gandeai ca un copil de 14 ani ,intra la liceul militar acum, parintii lui nu au cum sa fie securisti deoarece au in jur de 40 ani acum.
   Exact : stai jos ai nota 4 esti prost.

 2. Și dacă sa zicem ca parintii unora din copiii sunt securiști, pretinzi ca ei nu pot creste și educa un copil pentru munca și seriozitate, astfel încât sa absilve cu brio un liceu militar?
  Ai mintea încețoșata amice!

 3. ca fost absolvent de lm, va pot spune că metoda de admitere pe baza mediei, fără susținerea unui examen, a fost un fiasco total! cam 30 la sută dintre cei acceptați erau submediocri…din cauza asta s-a impus un test grila! nu cred că eliminarea testului grila de acest an are legătură cu progeniturile de securiști!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.