G4Media.ro

Teste rapide gratuite pentru întreaga populație din două orașe franceze

Teste rapide gratuite pentru întreaga populație din două orașe franceze

În Franţa, unde numărul de contaminări continuă să fie ridicat, este lansată o primă experienţă de depistare masivă în două oraşe, Le Havre şi Charleville-Mézières. Practic întreaga populaţie din cele două oraşe este invitată în decurs de cinci zile să-şi facă testul, în mod gratuit, transmite RFI.

Franţa ia de fapt exemplul altor oraşe europene, cum a fost Liverpool, în Marea Britanie, unde în patru zile a fost testată o treime din cei 500.000 de locuitori.

Le Havre este un oraş mai mic, doar 270.000 de locuitori, cifră în care sunt incluse şi 54 de comune urbane din jur. Primarul oraşului Le Havre, fostul prim-ministru Edourd Philippe, îşi exprimă speranţa că măcar 50 la sută din populaţie se va testa. De notat că testele sunt rapide, rezultatul este comunicat în doar 30 de minute. În principiu, ar urma ca persoanele testate pozitiv să intre apoi în carantină, pentru ca propagarea virusului să fie frânată.

70 de centre de testare au fost create în oraşul Le Havre, cu o mobilizare vastă a medicilor, a asistenţilor medicali, a farmaciilor, a Crucii Roşi La începutul anului viitor alte oraşe franceze vor încerca metoda depistării masive, deşi testele nu sunt obligatorii.

Conform Johns Hopkins University, Franța este a cincea cea mai afectată țară din lume în această pandemie, cu aproximativ 2,5 milioane de infectări și 58.000 de decese.

sursa foto: Facebook\ Olivier Véran

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Si cele PCR sunt gratuite in Franta

  2. Afaceri, afaceri. Si sa nu-mi ziceti ca-s gratuite ca va faceti de ris. Sint gratuite pentru cel testat, dat sint cumparate de cineva de la altcineva pentru asta.
    Si, in plus, metoda n-are nici o eficienta cind numarul de cazuri e mare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.