G4Media.ro

Tentativă de asasinat în Ucraina / Peste zece focuri de armă au…

Sursa foto: Facebook/ Poliția Națională din Ucraina

Tentativă de asasinat în Ucraina / Peste zece focuri de armă au fost trase în mașina în care se afla principalul consilier al președintelui Zelenski

Peste zece focuri de armă au fost trase miercuri către mașina care îl transporta pe principalul consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Un oficial de rang înalt a calificat atacul drept o „tentativă de asasinat”, relatează Reuters.

Atacul asupra mașinii s-a produs lângă satul Lesnyky, la aproximativ 5 km în afara capitalei Kiev, rănind șoferul, se arată într-o declarație a poliției, care a precizat că a fost deschis un dosar penal, atacatorul fiind suspectat de crimă premeditată.

Un post de televiziune local a declarat că cel puțin 19 găuri de glonț ar putea fi văzute pe partea de parbriz din dreptul șoferului mașinii.

Un parlamentar ucrainean a spus că consilierul prezidențial, Serhiy Shefir, nu a fost rănit. Shefir este un apropiat al președintelui Zelenski, conducând un grup de consilieri.

Zelenski, care a venit la putere cu promisiunea de a lupta împotriva oligarhilor țării și împotriva corupției, se află în prezent în Statele Unite la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Biroul său a declarat că Zelenski a fost informat și că va comenta incidentul în scurt timp.

Un alt consilier al președintelui urcrainean, Mykhailo Podolyak, a declarat că încercarea de asasinat ar putea fi rezultatul luptei președintelui împotriva oligarhilor.

„Acest atac deschis, deliberat și extrem de violent cu arme automate nu poate fi calificat în mod diferit decât o tentativă de ucidere a unui membru cheie al echipei (președintelui – n.r.)”, a afirmat Podolyak, citat de Reuters.

„Noi, desigur, asociem acest atac cu o campanie agresivă și chiar militantă împotriva politicii active a șefului statului”, a mai spus consilierul, citat de Interpol Fax Ucraina.

„Politica președintelui care vizează transformarea fundamentală a statului va rămâne neschimbată”, a mai precizat Mykhailo Podolyak, promițând măsuri mai dure împotriva oligarhilor.

În această săptămână, Parlamentul de la Kiev va dezbate o lege care vizează reducerea influenței oligarhilor.

Sursa foto: Facebook/ Poliția Națională din Ucraina

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter