G4Media.ro

Taxă pentru reducerea poluării. LIDL anunță că pungile gratuite de la raioanele…

Taxă pentru reducerea poluării. LIDL anunță că pungile gratuite de la raioanele de fructe și legume vor costa 9 bani începând de azi

LIDL anunţă că de pe 2 ianuarie 2021 introduce o nouă taxă pentru reducerea poluării din România. Fiecare pungă de plastic pe care o vor folosi clienţii pentru a-şi cumpăra fructe şi legume va fi contracost, scrie Adevărul.ro

Până acum, aceste pungi erau oferite gratuit în interiorul magazinului.

Fiecare pungă de plastic pe care consumatorii o vor folosi pentru a-şi ambala legumele sau fructele pe care le vor lua din magazinele LIDL este, de astăzi, contracost. Fiecare pungă va costa 9 bani.

Taxa pentru această pungă face parte din campania numită ”Punga Nu, Mersi!”, campanie care acţionează în linie cu strategia REset Plastic a grupului Schwarz, ce îşi propune să diminueze cantitatea de plastic folosită de companie cu cel puţin 20%, până în 2025 şi să închidă ciclurile de reciclare.

Taxa pentru punguţa de la raionul de fructe şi legume este deja aplicată în magazine precum Kaufland, Carrefour sau Mega Image.

Sursa: Adevărul.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Da, fix de poluare le pasa lor 🙂

 2. Kaufland, Carrefour si Auchan percep de mult timp 10 bani pentru fiecare punguta de plastic biodegradabil sulfuros. Lidl vrea sa fie mai ieftin… Taxa e bagata de UE ca sa fim ecologici, dar inca nu am vazut taxa pentru prostii care stau la povesti minute in sir langa masinile cu motorul pornit.

  • Taxa „e bagata ” de toti cei care vrem o planeta mai curata si o Romanie fara „punguta de plastic”, pet uri peste tot aruncate si incomparabil mult mai multe decat cei „… care stau la povesti minute in sir langa masinile cu motorul pornit . „

 3. E o smecherie ca sa nu mai dea pungile gratuite. E una ce spune PRul corporate, e alta ce zice C-levelul in privat.
  Ne iau de prosti pentru ca sunt prea muti prosti iar restul urmeaza instinctul de turma.

 4. E rentabilă ecologia. Aș vrea să văd totuși hn lucru care să mă convingă de bunele intenții ale autorităților, cum ar fi faptul că dacă tot sortez deșeurile care devin materie primă sau obiectul exporturilor unor jmekeri cu relații, să facă bine să-mi ia restul gunoiului gratis sau să-mi dea vouchere de cumpărături. Dacă tot îmi vinde un ambalaj pe care nu l-am cerut la de două mii de ori prețul, să facă bine să aibă bunul simț să-l și cumpere ca materie primă. Cât despre terenurile pe care se cultivă porumb pentru pungi, poate că le-ar sta mai bine, împădurite. M-am cam săturat să plătesc împăduriri în folosul firmelor de placaj austriece și a beneficiului jmenarilor de partid cu impexuri de bușteni.

 5. N-am aflat care e alternativa la pungile de plastic pentru fructe si legume. A bagat careva pungi de hârtie sau altceva reciclabil? Daca nu, e doar un pretext pentru câtiva banuti în plus.

 6. Binențeles că e doar un pretext. Nu cred că tot sulul ăla de pungi să facă , la producție, mai mult de patru-cincj lei. Ușor se bagă și „taxa pe carbon” pe combustibili, energie, materiale și mâncare, plus subvenția la „energie verde”care numai verde nu e și așa, ușor, te mai curăță de niște bănuți. Normal că n-o să întrebe pe nimeni dacă îi convine și o să scoată gogorița aia cu „încălzirea globală” că tot au șters de pe net înregistrările de aproape două sute de ani cu temperaturile, petele solare, furtunile, secetele și inundațiile din toată această perioadă. O lume mai verde? Pe dreaq. Statul stăpân, cenzură, alegeri de formă, educație obligatorie împănată cu tâmpenii woke ca rasismul inconștient alb și glorificarea crimei.Di n”taxa de primă înmatriculare” nu s-a înverzit nimic, poate doar cumpărătorii săraci și munciți, de rable.

 7. Pe vremuri vânzarea de indulgențe era o afacere foarte profitabilă. Acum varianta modernă este ecomania, taxarea a tot ce ține de „poluare”, reală sau imaginară.
  Adevărul este că se fac miliarde pe seama proștilor…

 8. Deci, se pun pungile de plastic cu bani, trebuie sa existe pungi de hartie. Ce nu inteleg eu este de ce nu se face reciclarea peturilor la magazine, tip Lidl?! Te intorci cu sticlele, peturile si le vari in automatul de la intrare. Primesti o chitanta si poti sa ai zece lei sa-i folosesti la plata, la casa. Amintirea cea mai neplacuta din Romania: malurile apelor, intrarea in gari, toate pline de peturi.

  • E simplu, Nora. Când î-ți vând un suc, de ex., conținutul este 3,7 Ron iar PET-ul 0.5, împreună,4,2.Când îl dai înapoi, PET-ul costă 0,05 Ron, pentru că nu mai poartă TVA și adaos comercial.În plus, nici atât nu poate să-ți dea pe el pentru că mai ai manoperă și curent pentru balotare, taxă de transport, spațiu de depozitare. La 0.02Ron n-ai nici un chef să-l cari după tine și cam asta e cu reciclarea.Ca să fie rentabilă, ia miloagă de la stat, să iasă-n profit, miloagă pe care tot tu o plătești pentru că și magazinul și statul, vor profit. Primul că el e magazin și asta face iar al doilea, statul, că vrea să umfle schema cu putori la Mediu. Atunci o ia cu tragedia planetara, te prostește de încă o taxă mică dar care crește iar tu te cutremuri și plătești. Toată lumea e mulțumită iar tu ești fraierită dar nu vezi asta decât când îți numeri banii la sfârșitul lunii, după ce ai băgat peturile în gunoi, înjurând printre dinți. Dar și asta are o soluție , că-ți bagă banii pe card iar tu trăiești liniștită că guvernul moare de grija ta și a mediului în care te duci în excursie în vreme ce te îndoapă cu chimicale ca să nu mai prinzi pensia.

 9. Așa va mint ăștia in față, punga este biodegradabilă la toate magazinele la fructe, la toți se dau pungi facute din porumb sau alte elemente biodegradabile, punga in 9 luni dispare din gunoi. E o taxă să prostească lumea că e ceva nobil când ei nu pot oferi nici o pungă biodegradabilă gratis.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.