G4Media.ro

Taxă pentru reducerea poluării. LIDL anunță că pungile gratuite de la raioanele…

Sursa Foto: Pexels

Taxă pentru reducerea poluării. LIDL anunță că pungile gratuite de la raioanele de fructe și legume vor costa 9 bani începând de azi

LIDL anunţă că de pe 2 ianuarie 2021 introduce o nouă taxă pentru reducerea poluării din România. Fiecare pungă de plastic pe care o vor folosi clienţii pentru a-şi cumpăra fructe şi legume va fi contracost, scrie Adevărul.ro

Până acum, aceste pungi erau oferite gratuit în interiorul magazinului.

Fiecare pungă de plastic pe care consumatorii o vor folosi pentru a-şi ambala legumele sau fructele pe care le vor lua din magazinele LIDL este, de astăzi, contracost. Fiecare pungă va costa 9 bani.

Taxa pentru această pungă face parte din campania numită ”Punga Nu, Mersi!”, campanie care acţionează în linie cu strategia REset Plastic a grupului Schwarz, ce îşi propune să diminueze cantitatea de plastic folosită de companie cu cel puţin 20%, până în 2025 şi să închidă ciclurile de reciclare.

Taxa pentru punguţa de la raionul de fructe şi legume este deja aplicată în magazine precum Kaufland, Carrefour sau Mega Image.

Sursa: Adevărul.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Da, fix de poluare le pasa lor 🙂

  2. Kaufland, Carrefour si Auchan percep de mult timp 10 bani pentru fiecare punguta de plastic biodegradabil sulfuros. Lidl vrea sa fie mai ieftin… Taxa e bagata de UE ca sa fim ecologici, dar inca nu am vazut taxa pentru prostii care stau la povesti minute in sir langa masinile cu motorul pornit.

    • Taxa „e bagata ” de toti cei care vrem o planeta mai curata si o Romanie fara „punguta de plastic”, pet uri peste tot aruncate si incomparabil mult mai multe decat cei „… care stau la povesti minute in sir langa masinile cu motorul pornit . „

  3. E o smecherie ca sa nu mai dea pungile gratuite. E una ce spune PRul corporate, e alta ce zice C-levelul in privat.
    Ne iau de prosti pentru ca sunt prea muti prosti iar restul urmeaza instinctul de turma.

  4. N-am aflat care e alternativa la pungile de plastic pentru fructe si legume. A bagat careva pungi de hârtie sau altceva reciclabil? Daca nu, e doar un pretext pentru câtiva banuti în plus.

  5. Pe vremuri vânzarea de indulgențe era o afacere foarte profitabilă. Acum varianta modernă este ecomania, taxarea a tot ce ține de „poluare”, reală sau imaginară.
    Adevărul este că se fac miliarde pe seama proștilor…

  6. Deci, se pun pungile de plastic cu bani, trebuie sa existe pungi de hartie. Ce nu inteleg eu este de ce nu se face reciclarea peturilor la magazine, tip Lidl?! Te intorci cu sticlele, peturile si le vari in automatul de la intrare. Primesti o chitanta si poti sa ai zece lei sa-i folosesti la plata, la casa. Amintirea cea mai neplacuta din Romania: malurile apelor, intrarea in gari, toate pline de peturi.

  7. Așa va mint ăștia in față, punga este biodegradabilă la toate magazinele la fructe, la toți se dau pungi facute din porumb sau alte elemente biodegradabile, punga in 9 luni dispare din gunoi. E o taxă să prostească lumea că e ceva nobil când ei nu pot oferi nici o pungă biodegradabilă gratis.