G4Media.ro

Talibanii susțin că își doresc să formeze un guvern interimar „incluziv”, care…

sursa foto: Captură video

Talibanii susțin că își doresc să formeze un guvern interimar „incluziv”, care să conțină lideri „de toate etniile și din toate triburile”

Talibanii susțin că își doresc să formeze un guvern interimar „incluziv” în Afganistan după preluarea puterii, care să conțină lideri „de toate etniile și din toate triburile”, potrivit Al Jazeera.

Astfel, zeci de lideri minoritari ar fi luați în calcul pentru a fi invitați să facă parte din guvernul talibanilor, însă nu se știe cât ar urma să fie în funcție acest guvern interimar.

Executivul condus de talibani ar urma să aibă un „comandant al credincioșilor”, ce va urma să conducă Emiratul Islamic al Afganistanului. De asemenea, talibanii mai susțin că a fost deja format un „consiliul suprem” pentru a stabili viitorul format al guvernului și pentru a nominaliza miniștri.

În ultimii zeci de ani, diversitatea etnică s-a aflat în centrul conflictelor violente și a politicii haotice a țării.

Cel mai mare grup etnic din Afganistan sunt paștunii, care reprezintă 42% din populația țării. Paștunii au dominat politica afgană în ultimele trei secole și este o populație majoritar musulmană sunită, care vorbește limba pașto.

În viitorul guvern al talibanilor ar urma să fie incluși descendenții unor șefi de triburi uzbece și tadjice, potrivit surselor citate de Al Jazeera.

În cursul zilei de miercuri, talibanii l-au numit ministru al apărării pe Adul Qayyum Zakir, fost deținut la închisoarea din Guantanamo, Cuba, după ce a fost capturat de americani.

Totodată, în aceeași zi, talibanii au numit mai mulți miniștri interimari, printre care Sadr Ibrahim – ministru al Internelor, Gul Agha – ministru al Finanțelor, precum și un șef al serviciului de informații al talibanilor. De asemenea, a fost numit și un guvernator al Kabului, dar și un nou primar al capitalei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Guvern le mai trebuie ca in rest au armata inzestrata ,pe banii americanilor, ceilalți “prieteni “o sa i ajute ca metalele rare ,din subsolul Afganistanului ,sunt la mare cautare.Deci trai nineacă pe banii altora.

  2. Lasa Avrame ca daca or sa aibe un singur prim ministru ca Catu,vor imprumuta mai multi bani sa extraga acele minerale,dacat pretul final… Stii si tu cum e cu capra vecinului….