G4Media.ro

Talibanii cenzurează imaginile ce ilustrează femei / Afișe publicitare de la un…

Sursa foto: Twitter/ Lotfullah Najafizada

Talibanii cenzurează imaginile ce ilustrează femei / Afișe publicitare de la un salon de înfrumusețare din Kabul, acoperite cu vopsea albă

Fotografii ce surprind talibani cenzurând imaginile ce ilustrează femei circulă pe rețele de socializare. Într-una dintre aceste fotografii, se poate observa un bărbat ce acoperă cu vopsea albă un afiș cu o femeie de la un salon de înfrumusețare din Kabul.

Fotografia a fost publicată pe Twitter de către directorul televiziunii afgane TOLOnews, Lotfullah Najafizada, în cursul zilei de duminică, atunci când talibanii au cucerit Kabul, capitala Afganistanului.

În timpul ultimei guvernări talibane, femeile au fost forțate să își acopere fețele, nu li se permitea să lucreze și le era interzis accesul la educație. Femeile trebuiau să-și acopere fețele și erau pedepsite dacă nu făceau acest lucru. De asemenea, li s-a interzis să părăsească casele, cu excepția cazului în care erau însoțiți de o rudă de sex masculin.

Multe femei din Afganistan spun acum că se tem de felul în care vor fi tratate în timpul guvernării talibanilor și se tem de pierderea libertăților și drepturilor lor.

Unele femei din Kabul au început să cumpere burqa care le acoperă întregul corp, inclusiv fețele, pe măsură ce talibanii se apropiau de oraș.

Nu a existat nici o confirmare oficială cu privire la motivele pentru care imaginile femeilor au fost acoperite.

Talibanii controlează majoritatea regiunilor din Afganistan, iar duminică au preluat controlul palatului prezidențial din Kabul, după ce președintele afgan Ashraf Ghani a părăsit țara.

Astfel, grupul islamist radical a revenit la putere la 20 de ani de când au fost alungați de către forțele occidentale, conduse de Statele Unite ale Americii.

Citește și:

Cine sunt talibanii și ce vor pentru Afganistan?

Sursa foto: Twitter/ Lotfullah Najafizada

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Eu zic să-și promoveze afecerea cu imaginea Ralucăi Turcan! Tehnic vorbind, nu e asa o imagine cu o femeie.

 2. Sunt cititor fidel al g4media. Aceeasi poza a fost folosita in urma cu cateva zile, descriind patronii care acopera intentionat peretii cu vopsea. Si nu talibanii. Verificati cu colegii. In rest numai bine.

 3. Pregatea peretele pentru poze cu Dana Budeanu?
  Mai barbat ca ea nu gasesti in toata Romania, deci e ok sa fie afiasata.

 4. Parcă patronul ăla era nebun să-i spună talibanii, din vârful ștreangului, ce e greșit în imagine.
  Ar fi avut și soluția mult mai ieftină și de viitor, să întoarcă pozele la 180 de grade.
  Cu putine ajustări ar fi arătat ca niște bărbi de oameni serioși, puși pe treabă.

 5. Asa zic si eu e stire de acum 3-4 zile. Au reincalzit-o si a iesit Fakenews…. marge si asa :))))))

 6. No, vă rog, schimbați poza, că e penibil deja! Imaginea a circulat prin toată lumea sub titlul că patronii se pregătesc de intrarea în capitală a talibanilor. Sper că articolul în sine nu se bazează doar pe poza asta. Pace!

 7. Salut !
  Corpul femeii este un vector de marketing, cu capacitate de difuzie direct kproportionala cu patratul suprafetei expuse.
  Asta e invatatura capitalismului salbatic.

 8. Cenzura? Intr-o tara islamica? Nu pot sa cred.

  Sa inteleg ca cei de la giaifourmeedia nu merg in Turcia sau Egipt, nu? Daca o fac, finantati regimuri misogine si sunteti ipocriti.