G4Media.ro

Talibanii au uciș doi afgani care ascultau muzică la o nuntă, faptă…

sursa foto: Twitter/ Department of Defence

Talibanii au uciș doi afgani care ascultau muzică la o nuntă, faptă interzisă de noul Guvern care invocă legea islamică, Sharia

Combatanţi talibani au ucis prin împuşcare doi invitaţi şi au rănit alţi doi, la o nuntă, la Sorkhood, în estul Afganistanului, din cauză că au pus muzică, au anunţat sâmbătă oficiali locali şi martori, o faptă condamnată de către Guvernul taliban, relatează AFP.

Un apropiat al uneia dintre victime a declarat că miliţieni talibani au deschis focul în timpul unei nunţi organizate în oraşul Sorkhood, pentru că invitaţi au fost prinşi în timp ce ascultau muzică afgană, omorând două persoane şi rănind alte două.

Orice muzică profană a fost interzisă de către talibani în timpul precedentului lor regim, în perioada 1996-2001.

Noul Guvern islamist nu a legiferat încă cu privire la acest subiect, însă consideră ascultarea muzicii nereligioase contrară viziunii sale a legii islamice, sharia.

”Bărbaţi tineri au pus muzică în altă încăpere. Trei talibani au venit şi au deschis focul împotriva lor. Cei doi răniţi se află în stare gravă”, a declarat acest martor.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, Qazi Mullah Adel, a confirnat acest incident, însă nu a oferit detalii.

Un purtător de cuvânt al Guvernului, Zabihullah Mujahid, nu a confirmat, la Kabul, autenticitatea incidentului, însă a precizat că talibanii se opun acestui tp de atrocităţi.

sursa: News.ro, sursa foto: Twitter/ Department of Defence

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Niste animale. Cum sa omori pe cineva care asculta muzica?

 2. Cred ca ascultau Gutza, de aia.

 3. Sunt si afganii ca și românii, niste lichele!
  Deci românii analfabeți si aroganți stau cu vaccinul sub nas si nu-l fac, că stiu ei mai bine, desi nu stiu să scrie.
  Apoi incep sa crape! Vai, ce tragedie, săracii romani! ( De unde, lichelele au ce merită) Indiscutabil sunt si victime colaterale.
  La fel afganii: le lasă americanii armament cat al Chinei, ii antrenează si când pleacă americanii in 7 zile 100.000 talibani „cuceresc” pe cei 400.000 instruiți cu armament superior.
  Acum, vaaaai, ce tragedie, săracii afgani! Or fi si victime colaterale, ca si la romani, dar in majoritate, au ce merită!

 4. Doar doi? Slab. Obama pulveriza o nuntă întreagă cu drona.