G4Media.ro

Talibanii au interzis știrile BBC în trei dintre principalele limbi folosite în…

Sursa foto: Unsplash / K. Mitch Hodge

Talibanii au interzis știrile BBC în trei dintre principalele limbi folosite în Afganistan: „Este o evoluţie îngrijorătoare într-un moment de incertitudine şi agitaţie”

Talibanii au interzis transmiterea ştirilor BBC în trei dintre principalele limbi folosite în Afganistan, a anunţat luni compania de media britanică, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Buletinele de ştiri TV ale BBC în paştună, persană şi uzbecă au fost scoase din program după ce talibanii le-au ordonat partenerilor noştri de televiziune să renunţe la transmiţătorii internaţionali”, a indicat duminică într-un comunicat Tarik Kafala, director pentru limbi străine la BBC World Service.

„Este o evoluţie îngrijorătoare într-un moment de incertitudine şi agitaţie pentru oamenii din Afganistan”, a adăugat Kafala, cerând revocarea acestui ordin. Peste şase milioane de afgani urmăresc ştirile BBC săptămânal, a menţionat el.

Un purtător de cuvânt din Ministerul afgan al culturii şi informaţiei nu a răspuns la solicitarea de informaţii a Reuters.

De la preluarea puterii de către talibani la Kabul, în august, militanţi pentru drepturile omului şi jurnalişti şi-au manifestat preocuparea pentru situaţia libertăţii de exprimare în Afganistan, iar ONU a criticat arestarea mai multor ziarişti.

Talibanii susţin că nu îi persecută pe cei cu care nu sunt de acord şi că le asigură tuturor respectarea drepturilor în conformitate cu legea islamică şi cultura afgană, subliniind că toate cazurile de abuz vor fi investigate.

Sursa foto: Unsplash / K. Mitch Hodge

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Afganistan a avut mai mult armament SUA decat Ucraina, aveau 300.000 oameni versus 75.000 talibani! Au fost cuceriți in 3 zile, ceea ce arată ce „oameni” sunt! Acum să se bucure de „cultura” talibană!

  2. Vorbim de britanici, cei care au incercat sa ocupe Afganistanul si la inceputul secolulului 20, si la inceputul secolului 21, adica niste oameni care urasc etern libertatea poporului afgan. De ce ar vrea afganii sa auda ceva din gura dusmanului secular?