G4Media.ro

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota şi Mazda, acord pe tema producerii dispozitivelor de…

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota şi Mazda, acord pe tema producerii dispozitivelor de comunicații pentru mașinile din generația următoare

Suzuki Motor Corporation (Suzuki), Subaru Corporation (Subaru), Daihatsu Motor Co. Ltd. (Daihatsu), Toyota Motor Corporation (Toyota) şi Mazda Motor Corporation (Mazda) au ajuns la un acord pentru a dezvolta împreună specificaţii tehnice pentru sistemele de comunicaţie pentru automobilele din generaţia următoare, conform unui comunicat de presă al companiilor, transmite Agerpres.

În cazul programului CASE (conectat, autonom/automat, partajat şi electric), despre care se spune că va aduce transformări majore în industria auto, se fac progrese rapide în domeniul conectivităţii, în ceea ce priveşte aspectele ce ţin de comunicaţie, tehnologia datelor şi afaceri, inclusiv servicii de tip Cloud, IoT, Big Data şi AI.

Producătorii de automobile dezvoltă în mod independent dispozitive de comunicaţii pentru vehicule şi chiar şi în cazurile în care sunt furnizate aceleaşi servicii online, cum ar fi funcţiile de operare la distanţă, fiecare companie adoptă o abordare diferită în procesul de dezvoltare şi de implementare a resurselor relevante.

Ca răspuns la aceste circumstanţe, companiile pot oferi clienţilor soluţii online mai sigure şi mai avantajoase, cât mai rapid posibil, prin abordarea unei strategii comune pentru dezvoltarea dispozitivelor de comunicaţii ale automobilelor, care sunt funcţii de bază ale maşinii conectate: alegerea unei soluţii interne pentru dezvoltarea aplicaţiilor şi serviciilor; atingerea unui nivel de eficienţă mai ridicat; accelerarea dezvoltării dispozitivelor de comunicaţii ale vehiculelor.

Fiecare companie se poate concentra mai mult pe dezvoltarea de aplicaţii şi servicii pe această infrastructură comună prin urmarea aceleiaşi strategii.

În acest moment, Suzuki, Subaru, Daihatsu şi Mazda, în timp ce îşi încorporează propriile soluţii în tehnologiile de comunicaţie de bază ale vehiculelor dezvoltate de Toyota, vor construi împreună sisteme pentru maşinile conectate de generaţie următoare, cu specificaţii comune de conectare de la vehicule la reţea şi la centrul de comunicaţie principal.

Ca rezultat, prin stabilizarea calităţii comunicaţiei dintre acestea, clienţii vor beneficia de servicii online mai performante, cum ar fi apeluri mai clare între clienţi şi operatori şi viteze de conexiune mai mari. În acelaşi timp, va fi posibil să se reducă timpii pentru dezvoltare ai fiecărei companii participante şi să se simplifice funcţionarea sistemului şi actualizările de versiuni care includ funcţii suplimentare, optimizând astfel resursele materiale şi umane.

Potrivit comunicatului, Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota şi Mazda vor lua în considerare în mod deschis colaborarea cu alţi parteneri care împărtăşesc aceleaşi idei în ceea ce priveşte dezvoltarea comună, continuând în acelaşi timp eforturile de a dezvolta servicii care să îmbunătăţească vieţile oamenilor şi să rezolve problemele sociale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter