G4Media.ro

SURSE Procurorul general cere CSM să dispună verificări disciplinare privind-o pe procuroarea…

SURSE Procurorul general cere CSM să dispună verificări disciplinare privind-o pe procuroarea Adina Florea / Ea ar fi cerut de la DNA dosarul Tel Drum în baza unui denunţ anonim pe numele lui Ştefan Iulian, actorul preferat al lui Caragiale / Florea l-a pus sub acuzare pe Portocală pentru un caz similar

Procurorul general al României Augustin Lazăr cere CSM să dispună verificări faţă de adjuncta Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), Adina Florea, pentru două presupuse abateri disciplinare, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Secţia pentru procurori a CSM va lua în discuţie cererea lui Lazăr la şedinţa de săptămâna viitoare, potrivit aceloraşi surse.

Este vorba de abaterile disciplinare de la punctele l) şi t) din legea 303/2004 modificată:

„l) imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror;

t) exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni. Sancțiunea disciplinară nu înlătură răspunderea penală”.

Presupusele abateri disciplinare comise de Adina Florea au fost descoperite cu ocazia soluţionării de către procurorul general a conflictului pozitiv de competenţă dintre DNA şi SIIJ privind dosarul Tel Drum. Pe 13 martie, procurorul general a decis ca ancheta Tel Drum să fie făcută în continuare de DNA.

Potrivit unui comunicat al Parchetului general din 13 martie, „soluția a fost pronunțată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. (Tel Drum – n.r.) nu au nicio legătură cu faptele denunțate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J”.

Potrivit surselor G4Media.ro, Adina Florea a deschis dosarul penal nr. 1164/P/2018 plecând de la un denunţ anonim formulat pe numele lui Ştefan Iulian. Este numele unei străzi din sectorul 1, din spatele Primăriei Sectorului 1 şi al unui actor celebru în Bucureşti la sfârşitul secolului XIX, pe vremea lui Caragiale.

Potrivit memorialistului Constantin Bacalbaşa în „Bucureştii de altadată”, „pe Iulian, mai ales, se întemeia Caragiale când îşi scria piesele”.

Ştefan Iulian a trăit între 1851 şi 1892 când a murit de tuberculoză. Era actor celebru de operetă şi comedie. I-a jucat pe Ghiţă Pristanda în „O scrisoare pierdută”, Nae Ipingescu în „O noapte furtunoasă” şi Iancu Pampon în „D-ale Carnavalului”.

Potrivit legii, denunţurile sunt „informe” dacă nu cuprind datele de identificare ale denunţătorului şi trebuie clasate.

Florea l-a pus sub acuzare pe Portocală pentru că a înregistrat dosar penal pornind de la un denunţ anonim

Potrivit informaţiilor din dosarul Onea-Portocală, procuroarea SIIJ Adina Florea l-a pus sub acuzare pe fostul procuror de la DNA Ploieşti, Mircea Negulescu zis Portocală, şi pentru că a înregistrat un denunţ anonim de la fostul deputat PSD Vlăduţ Cosma sub numele de „Serghei Petruş”, aşa zisul denunţător din Republica Moldova care ar fi trimis prin fax la DNA Ploieşti tabelele cu alegătorii din Basarabia mituiţi de Sebi Ghiţă ca să voteze cu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din 2014.

Adina Florea nu a răspuns solicitării G4Media.ro de a-şi expune un punct de vedere până la publicarea articolului. Vom actualiza articolul imediat ce vom avea o reacție din partea sa.

Dosarul Tel Drum. SIIJ a solicitat de 4 ori de la DNA dosarul Tel Drum privindu-l pe liderul PSD Liviu Dragnea. Ultima oară, Adina Florea a invocat faptul că îi trebuie dosarul pentru că ar fi „mijloc de probă” în soluţionarea dosarului nr. 1164/P/2018 de pe rolul SIIJ, deschis ca urmare a denunţului anonim formulat pe numele actorului din secolul XIX, Ştefan Iulian, cel care l-a jucat pe Ghiţă Pristanda în „O scrisoare pierdută”.

Foto: Adina Florea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Adrenalina Flocea, prostia intruchipata …

  • Gresesti, stimabile: e vorba de ticalosia in forma agravanta, nu doar de prostie. Ca si in cazul veoricai vasilica analfabeta, prostia si ticalosia fac casa buna si la somnambula adina neinflorita….
   Toata „activitatea”de la siij a neinfloritei se bazeaza pe ticalosia exacerbata de rautate profunda, in parte mostenita, dar si inoculata de catre anturajul penal din viata ei de lipitoare(mazare, constantinescu, rudotelul si alti infrctori )

  • Da’ urata mai e frate! Treb’e un kil de votca sa nu faci infarct cand vezi „zeitza” asta!

 2. Mafia a impins justitia romana in derizoriu pentru a-si albi bosarele.

 3. Niste imbecili! Fara scoala, slugarnici si zelosi.

 4. Aeasta scursură de magistrat este o CORUPTA NOTORIE, stâlpul mafiei Mazare & Co, o nulitate profesionala ajunsa magistrat prin influenta lui tătână-su, un comunist odios. JAVRA trebuie sa dispara din magistratura deoarece e inhaitata cu toata pleava de penali care distrug tara si Justitia.

 5. Dacă și acum nu e de Caragiale toată faza asta…
  Dar e de un comic mai grotesc decât cel al lui Caragiale.

 6. Adina, de ce nu ai folosit numele JOHN DOE?

 7. Până la urmă ar trebui sa existe un cod deontologic. Nu anchete peste anchete.

 8. Florea Adina ESTE o infractoare și va veni o zi în care va da socoteală pentru lucrurile astea. Mă mir că nu realizează acest lucru !! Ori e ineptă total.

 9. De ce a facut asta Adina Ana Pauker Florea ? „Pt ca putem” ! :)))
  PS. Asa ca „ciocu mic” si… „alta intrebare” ! :)))))

 10. Cred că domnul Tapalagă are informații despre Adina Florea că a fost cu Macovei în arhiva SIPA .P.S. Pseudonimul *Ana Pauker *i se potrivește mai bine CUCUVELELEI.

 11. Chiar merita sa fie anchetata inclusiv pentru perioada cand activa la Constanța.

 12. Gestapoul sub control politic si orice sursa cu influenta asupra independentei justitiei treuiesc desfiitate. Justitia trebuie sa se regleze din interior Inclusiv CSM trebuie sa fie independemt , nu cu persoane cu interese in sfera politicului .sa se termine odata cu SS-ul Romaniei.

 13. Duduie, inchide naibii gura ca intra vreo musca.

 14. 7 ore Kovesi la SIIJ, 7 ani pentru Adina Florea la Jilava că-i bărbată.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.