G4Media.ro

SURSE Percheziții la firmele de pază ale lui Remus Rădoi zis Codiță,…

SURSE Percheziții la firmele de pază ale lui Remus Rădoi zis Codiță, ajuns cunoscut în urma cazului Caracal / Afaceristul are zeci de contracte de pază cu statul

Poliția economică Olt a făcut în această dimineață 5 percheziții în Caracal la sediile a două firme de pază și la domiciliile unor persoane fizice într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru ”refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării efectuării verificărilor în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă, faptă prevăzută și pedepsită de prevederile Legii 53/2003, Codul Muncii”, informează surse din Poliție. Potrivit acelorași surse sunt vizate firmele de pază ale interlopului Remus Rădoi, zis Codiță din Caracal.

Deși au contracte de pază cu numeroase companii de stat și private, firmele de pază controlate de Rădoi ar fi folosit paznici și bodyguarzi, fără să aibă contracte individuale de muncă. Reprezentanții firmelor lui Rădoi ar fi refuzat în mod nejustificat și repetat să prezinte organelor abilitate documentele contabile solicitate, potrivit realitateaoltului.ro.

Remus Rădoi a devenit cunoscut pentru că, după apariția cazului Caracal, a fost contactat de fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, ca să ajute poliția să o găsească pe fata ucisă de Gheorghe Dincă, Alexandra Măceșanu. Codiță a trimis poliția însă pe piste false, la rivalii săi din clanul Oacă, și s-a pierdut astfel timp prețios.

G4Media.ro a arătat într-o analiză publicată în august anul trecut că firmele de pază controlate de Rădoi figurează în SEAP (portalul guvernamental de transparență în achiziții publice) cu 30 de contracte cu statul în valoare de peste 4,3 milioane de euro.

Prin firmele de pază Safety Security și Spartan Pază și Protecție controlate, Rădoi păzește spitale, gări, depouri, sedii ale Finanțelor, Trezoreriei și Vămii. În plus, omul lui Darius Vâlcov de la Îmbunătățiri Funciare i-a dat un contract și lui Rădoi, ca și partenerilor de afaceri ai lui Dragnea jr. și Tel Drum.

G4Media.ro a arătat și că Remus Rădoi este considerat omul fraților Ciocan de la PSD, dintre care unul, Dan Ciocan, este deputat. De altfel, Caracalul este considerat fieful politic al fraților Ciocan, au explicat surse din magistratura locală pentru G4Media.ro.

Foto: Remus Rădoi zis Codiță / Sursa: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Și la sectorul 5 de paza se ocupa o firma de apartament. Pentru milioane de euro, se știe…

  2. Mi-am luat atatea tzepe in ultimele zile. M-am saturat. Daca vreti sa vb cu mine e un parc aici aproape ne plimbam face to face. Nu merg cu pelicanul la alte tzepe.

  3. omu cu manusi : )))))

  4. la duba , bre ?

    : ))))