G4Media.ro

Surse: Orice sistem de conexiuni cu exteriorul, senzori, camere, căști și alte…

sursa foto: Pixabay

Surse: Orice sistem de conexiuni cu exteriorul, senzori, camere, căști și alte aparate de tipul „Internet of Things” – IoT, interzise la examenul de Bacalaureat 2024

Orice dispozitiv care ar putea asigura, prin conexiuni informatice, legătura candidaților cu oameni din exteriorul sălilor de curs, la examenul de Bacalaureat 2024, va fi interzis, prevede proiectul de ordin de ministru (OME) cu metodologia de organizare a examenului național de anul viitor, obținut pe surse de Edupedu.ro. Măsura vine în contextul în care, anul acesta, în sesiunea de vară, mai multe fotografii din sălile de examen cu subiectele de la proba de Matematică au apărut în presă la puțin timp după începerea probei.

În proiectul de ordin care include și calendarul pentru sesiunile de Bacalaureat din anul viitor, este prevăzută și această interdicție, nouă față de textul ordinului cu metodologia de organizare a Bacalaureatului 2023.

Documentul interzice „dispozitive tip IoT”, adică de tipul „Internet of Things”: acele dispozitive electronice care folosesc Internetul sau alte conexiuni, cum ar fi Bluetooth, pentru a forma o rețea prin care circulă date – text, imagini, după cum se arată în definiția de pe Oracle.com. În această categorie de dispozitive sunt incluse de la căști audio mici, camere de fotografiat de dimensiuni reduse, până la electrocasnicele „smart” dintr-o casă, conform sursei citate.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...