G4Media.ro

SURSE Guvernul ia în calcul prelungirea cu o oră a restricțiilor de…

sursa foto: IPJ Alba

SURSE Guvernul ia în calcul prelungirea cu o oră a restricțiilor de circulație pe timp de noapte: Interdicția de ieșire din casă va fi valabilă de la ora 22:00

Guvernul ia în calcul să prelungească cu o oră restricțiile de circulație pe timpul nopții în toată România, devansând cu o oră, de la 23:00 la 22:00, interdicția de ieșire din casă, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

O altă măsură luată în calcul este interdicția pentru unitățile de cazare din stațiuni și alte zone turistice să ocupe mai mult de jumătate din camere.

Potrivit surselor citate, măsurile urmează să intre în vigoare odată cu prelungirea stării de alertă, pe 14 martie.

Scopul prelungirii cu o oră a lockdown-ului, au explicat sursele citate, este reducerea interacțiunilor pe fondul creșterii cazurilor de infectare cu coronavirus.

Autoritățile speră ca astfel să reducă, în special, petrecerile care sunt organizate în diverse localuri și la care participă un număr de persoane peste limita legală.

Sursele citate au mai explicat că magazinele se vor închide tot la ora 21:00 ca acum, dar au precizat că mall-urile vor rămâne deschise.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

66 comentarii

  1. Cazi pe jos de ras. De parca virusul are ore in care circula. Aglomeratie e si pe timp de zi, asa ca….

    • Este o măsură dată pentru a limita parangheliile, evident. Acolo este risc major de infectare.

    • Chiar daca ai avea dreptate, si toate orele ar fi la fel (spoiler: nu ai dreptate), reducerea cu o ora de la 18 ore la 17 ore automat ar reduce cu aproximativ 6% probabilitatea de transmitere. Dar na, e mai usor sa faci mistouri si glumite decat sa-ti folosesti creierul.

    • @Vlad

      Sa folosesti umor sau glume, rezulta ca un individ poseda inteligenta. Foloseste-ti creierul si explica-mi si mie cum reducerea orelor de miscare, ajuta la reducerea transmiterii virusului.

      Nu folosi explicatiile date pe grupurile de whatsapp ale partidului.

    • Studii serioase arata ca adolescentii isi aleg un interval in care misuna diferit de cel al adultilor, prefera intalnirile seara cand adultii se retrag cu alte treburi. Batranii nu prea dorm noaptea asa ca misuna la primele ore. Cluburile, barurile, care la britanici nici in afara pandemiei nu sunt deschise full time in timpul saptamanii, aduna cheflii pana tarziu in noapte. Suntem si noi niste animalute cu o rutina data si de (doar de) hormoni, dependente, etc. Intersectezi, reunesti, scazi, faci ceva cu multimile astea si vezi ce da.
      Ca incercare de limitare a raspandirii dihaniei pare logic sa limitezi circulatia dupa ora 22, dar raspandesti dihonia. Bine ca nu e bombardament si nu trebuie sa stingem luminile, ori sa ne bagam in beci.

    • Vlade, e la misto, totul, e de tot rasul, in ambele variante..si ca o cer si ca ar crede cineva ca ar conta – asta nu incurca decat oamenii de buna credinta(din ce in ce mai putini in materie de covid)! Plimba te noaptea, sa vezi daca te ‘ntreaba cineva, ceva! Iar cei care fac petreceri stiu foarte bine sa si completeze declaratii! Crezi ca e mare branza sa pun pe declaratie ca merg la farmacie dupa ce am plecat de la restaurant la 1 noaptea?

    • Taci ma cretin rezistent.

  2. Sa ma cac in masura voastra,bine ca restaurantele o sa fie deschise tot pana la 23,iar magazinele le inchideti la 21,daca are cineva nevoie de scutece pentru copil sa trebuiasca sa se duca la mama ####

    • tu astepti sa se cace copilul pe ei ca sa ii cumperi scutece? ca altfel nu inteleg de ce asta e cea mai mare problema a ta legata de curfew

    • Era un fel de a spune Andrei, nu mai submina orice afirmatie care nu ti convine! Uite, ai ceva impotriva ca eu sa ma plimb singur la 1 noaptea prin Tineretului? Cu ce te deranjez pe tine si cui ii dau covidul? Ca, by default, plecam de la premisa ca sunt un imputit, plin de sarscov2, care umba si da ”cetatenilor de buna credinta”, care poarta 2 masti, covid!

    • Ciprian: „Ca, by default, plecam de la premisa ca sunt un imputit, plin de sarscov2, care umba si da ”cetatenilor de buna credinta”, care poarta 2 masti, covid!”

      Nu, by default, tu pleci de la premisa ca esti singurul care se plimba la 1 noaptea prin Tineretului.
      Incearca sa-ti imaginezi „ca ca tine” mai sunt o gramada care vor sa se plimbe „singuri” la 1 noaptea prin Tineretului. Cum rezolvi situatia? Taiem bilete de ordine? Sau incepi sa pricepi ca daca tu te plimbi acolo, si la fel ca tine inca o suta de „cetateni de buna credinta”, deja nu mai esti singurul „imputit, plin de sarscov2” din parc.

      Tu vrei exceptia doar pentru tine. Restul sa stea in case, dar tu sa ai voie sa faci ce vrei, pentru ca… tu esti tu.

  3. Vreau sa va anunt (desi stiu ca va lasa reci), dragi guvernanti, ca sinteti id ioti.
    Si tin sa protestez impotriva prezentei in cadrul ministerului sanatatii, in calitate de consilier, a neispravitului Chereches, nulitate platita din banii contribuabilului ca sa ne spuna catastrofe.
    Stiu ca cine se aseamana se aduna, dar totusi.
    Daca in protestele impotriva restrictiilor n-ar fi implicat partidul de cacao AUR as fi printre participanti.

  4. E de plans, nu de ras!

  5. S-o zic mai scurt ca d-l cenzor sta pe ginduri: la ministerul sanatatii s-a constituit un grup de inepti. Platiti din banii cetatenilor.

  6. Multumim domnului Voiculescu, noul ministru al sanatatii. SImte nevoia sa fie bagat in seama, sa fie important si relevant, vine cu idei noi pe langa Arafat, va fi concurs de acum cine vine cu mai multe idei in domeniu. Frumos!

  7. Ce conteaza orele de interdictie, daca oricum nu se respecta?
    Acum, dupa ora 23 se circula de zici ca-i vineri seara. Atunci ce pretentii sa mai avem?

    @Crop: Noaptea merg unii la petreceri, obligatoriu fara masti. De-aia se pune interdictia aia, pe care unii ca tine o vor desfiintata. Ca virusul nu iegzista, c-asa a zis Sosoaca…

    • Când urmau alegerile și erau 10000 cazuri pe zi nu era nicio problema cu petrecerile. Acum la 3-4000 pe zi trebuie inasprite masurile?

    • E agitatie la partid? V-a dat ordin VeVe sa va agitati pe online?

    • Bibicule, asteapta un pic si o sa vezi si peste 10.000 de cazuri. Pentru ca tu E MUSAI sa te distrezi, si nu concepi cum ar fi sa stai si tu linistit doua saptamani.

      Cropule, sa primesti tu banii mei de la partid.
      Ti-am explicat o chestie, ca seara merg aia care-l asculta pe raraitul ala de Schelly in cluburi sa se distreze. Daca n-ar fi petrecerile astea, nu ti-ar impune nimeni sa nu iesi pe strada. Dar cum tu tii mortis sa fii ilegalist si sa faci paranghelii cu Tzanca Urangutanu, normal ca ti se impune sa stai in casa.
      Si daca ai fi fost in stare sa citesti ce-am scris mai sus, poate ai fi inteles ca si eu am zis ca e aiurea sa modifici intervalul ala fara sa ai amenzi APLICATE pentru aia care nu-l respecta.

      Succesuri, antivaxxerilor!

    • Asa e bobitza.

      Te-ai prins. Dau petreceri seara manelistii si Politia nu intervine. Ca sa fie mai fun mai vine guvernul cu inca o regula pe care nu o sa aplice Politia.

      Mai era di politaiul prefect de Bucuresti care vedea petreceri in parc la 11 la 1 grad in noiembrie. Ca un adevarat melețean.

      Oricum nu stiu unde vezi tu circulatia dupa ora 23 ca eu trebuie sa iela orele alea si sa mor de vad om pe strada sau masini.

    • „ca eu trebuie sa iela orele alea si sa mor de vad om pe strada sau masini”

      „bobitza”, mori mai incolo un pic, sa nu te imputi langa mine, vrei?

      Tu trebuie sa iesi (probabil) la orele alea? De ce? N-ai WC in casa si te scot stapanii sa te pisi in parc?
      Nu stiu unde stai tu, prin ce fundatura, dar daca ai avea curiozitatea sa iesi mai la un bulevard, ai vedea trafic. Si poate n-ai mai muri atat de relaxat. Eu iti spun ca pe biulevardele mari se circula fara probleme si dupa 23:30. Probabil ca pe tine te vad, ca tu esti ala care „trebuie” sa „iela orele alea”…

  8. Daca nu reactionam, ne meritam soarta!

  9. Covrigul iegzista asa cum iegzista si gripa. Asa ca sa nu dea dracu sa credeti mai mult in Dumnezeu decat in mult prea sfintitul covrig!

  10. Asa ne trebuie ba inca si mai rau!

  11. Nu trebuie sa ne cheme nimeni! La Timisoara, Sibiu, nu a fost nici Sosoaca, nici AUR, pur si simplu e o bataie de joc!!

  12. Terasele vor fi deschise tot pana la ora 23 asa cum au fost deschise restaurantele? Niciodata n-am inteles de ce nu pot cumpara paine la ora 21.30, dar pot manca la carciuma pana la ora 23.
    Locuiesc langa Mandaloun si va pot spune, cu certitudine, ca indiferent de interdictiile pe care le-am avut noi, carciuma a fost deschisa in interior!

    • @Gabi

      Salut vecine, si eu locuiesc langa Mandaloun si mi se uca sangele-n cap cand constat ca eu – masca, abtinere de la paranghelii si tot tacamu’ si kitch-ul ala de bodega e plin ochi la „terasa”.Care terasa e-nchisa-ntre 4 pereti, poate sa nu iasa fumu’ de la narghilele si sa raman focar inchis.
      Din partea mea, daca toti nesimtitii cu jipane si pitipoancele lor s-ar baricada in crasma aia, m-ar durea la basca. Dar a doua zi se duc la munca (sau mai bine zis la coafor si la spa) si-mprastie covrigu’ la altii…

  13. Asta e din ciclul „Mircea, fă-te că lucrezi”!
    Ce dovezi de alte judecăți „de valoare” ale acestor guvernanți mai aveți nevoie?!
    Hai, sănătate!

  14. va jucati cu focul ,testati rabdarea oamenilor , eu zic ca se va sfarsi in curand !

  15. Da băgați frate stare de urgență și gata

  16. Eu ies la plimbare între 21 și 23, că e mai liber pe stradă și nu mă mai intersectez cu o grămadă de egoiști care nu poartă măști. De ce mă obligă Guvernul să mă expun mai mult, mutându-mi orele de plimbare mai devreme? Bine, știu că Guvernul ar vrea să stau veșnic în arest la domiciliu, dar nu sunt de acord cu asta. Și nu știu cât ar reduce numărul petrecerilor măsura asta. Ar fi mai eficient dacă autoritățile s-ar apuca să dea amenzi pentru nepurtarea de măști în spațiul public, că de vreo lună e „relaxare” generală, cel puțin în Cluj-Napoca. După care politicienii locali se plâng că sunt pedepsiți pentru că testează mai mult. De parcă în lipsa testelor nu s-ar mai aglomera la ATI.

    • Care e problema ta ca nu poarta altii masca?
      Te imbratisezi cu ei sau?
      Vezi ti de masca ta si lasa lumea sa faca ce vrea.
      Asa e romanul vede gunoil din ochiul altuia.

    • Bai SMART-ule, daca tu incalci regulile si nu porti masca, asta inseamna ca MA DERANJEZI.
      Deci da-mi voie sa te apostrofez pentru asta intr-un mod politicos. Zi mersi ca lumea vrea sa fie politicoasa cu tine.

  17. Arafat si Voiculescu …. demisiile! Pedepsiti toata lumea din cauza ca Politia si alte autoritati nu isi fac treaba si nu inchid localurile care organizeaza petreceri private ilegale. Apoi, scolile si bisericile sunt deschise si sunt pline de oameni, dar voi interziceti plimbarile in aer liber dupa 22 tocmai cand sunt putine persoane afara. Masuri de tip PSD, rusine USR si PNL!

  18. Pai au dreptate covidul umbla de nebun pe strazi dupa ora 22:00 pe bune ca ati innebunit cu toții

  19. Cum anticipam ieri, luați restricții, leftoilor, că așa vă place, la stăpân !
    Nu ar trebui să existe restricții, doar recomandări, ca în Suedia.
    Voi, elevații și inteligenții pro restricții, pro lockdown, vă puteți ascunde pe canapea la tabletă benevol ! De ce vreți ca restul lumii să stea în casă, să vă simțiți voi mai puțin larve ?

    • @mario 3, daca tu vrei neaparat sa iesi dupa ora 22, poti sa iesi, iar in cel mai rau caz iti vei lua o amenda de 200 lei.
      Daca nu ar exista restrictii, ar muri prea multi oameni.
      Modelul Suediei de abordare a pandemiei din primavara nu mai este eficient de foarte mult timp.

    • Restricția de noapte, ca e 22 ca e 23, e o aberație!
      Adolescenții care merg la chef se duc oricum bine mersi evitând restrictia, ajung acolo pana la ora 22 și pleacă acasă după 5 dimineața, asa ca n-ați rezolvat nimic și motivația nu sta în picioare!
      Apoi dacă tot carantinezi local, dacă ai restricții noaptea, de ce nu sunt exceptați de la restricții cei vaccinați, cei care au o adeverință ca au avut covid în ultimele 3 luni, și au și un test pcr negativ la sfârșitul bolii, și cei care au un test serologic, care confirma anticorpii post covid?
      Tot asta auzim de la mai marii ăștia ca trebuie sa ne vaccinam ca să revenim la viata normala, ca să scăpăm de restricții, atunci de ce ala care e deja vaccinat tot nu are voie sa circule liber la 10 zile după rapel când e deja oficial considerat imunizat?
      Oare asta nu ar putea fi și o buna strategie care sa ajute sa crească numărul doritorilor din rândul indecisilor în privința vaccinării?
      Sa vadă omul ca dacă se vaccinează poate umbla pe strada noaptea, poate ieși din casa și în timp ce localitatea e carantinata 14 zile, ca să vedem la modul concret cum vaccinarea ne readuce la viata normala. Altfel de ce m-am vaccinat sau am plătit testul de anticorpi după boala? Eu sunt imunizat, dar tu ca autoritate a statului ma ții tot închis în casa deși tot tu, aceeași autoritate, îmi garantezi ca prin vaccinare sau ca după boala, prin prezenta anticorpilor detectați în urma unui test specific, nu mai sunt în pericol?

    • @ Adrian
      Normal ar fi ca cei vaccinați să fie lăsați să umble, dar asta ar însemna că printre ei se vor strecura și nevaccinați, care ar putea fi identificați doar dacă autoritățile ar face ceva complicat, numit MUNCĂ.

    • @Adrian raspuns: statul te tine si pe tine in casa pentru a nu-i discimina pe cei care nu au avut sansa sa se vaccineze. Pana acum s-au vaccinat doar 4% din populatie cu ambele doze, restul de 96% nu li se ofera nici o sansa. Se va ajunge si la aplicarea diferentiata a restrictiilor in functie daca te-ai vaccinat sau nu, cand statul va ajunge la 40% din populatie vaccinata si o sa aiba probleme in a convinge restul populatiei sa o faca. Astfel se intampla acum in Israel.
      Pentru moment bucura-te de sansa intoarcerii in tara fara sa stai in carantina 10 zile. Si de sansa de a merge in Grecia fara test Covid negativ.

    • Hai nu serios? E pe discriminare acum? Parca scopul e limitarea răspândirii virusului nu nediscriminarea. Ce spui e o inepție. Ca și cum îndoapă toată populația cu insulina injectabila ca să nu se simtă bolnavii de diabet discriminați.

    • @mario3

      Doooooamneeee!!! Frumoasa sotie ai si tare bine ii sade cu mine in patut inveliti cu o plapumioara…Natangule!!

  20. Eu susțin aceasta măsură. Noi trebuie sa învățăm sa stam mai mult în casa, sa ieșim doar atunci când mergem la cumpărături. Și sunt de acord și cu purtatul mastii în propria casa.
    Degeaba purtam noi masca pe strada dacă la interior nu ne păzim. Virusul stă la geam și cum ne prinde descoperiți imediat ne executa.

  21. Ce prostie am scris! Am vrut sa zic ca ar fi bine sa ieșim doar când mergem la servici, nu la cumpărături. Nu sunt de acord cu mersul la cumpărături, as vrea sa primim de la servici toate bunurile necesare.

  22. PRELUNGÍRE, prelungiri, s. f. 1. Acțiunea de a (se) prelungi și rezultatul ei. ♦ Timp acordat cuiva peste un anumit termen inițial stabilit. 2. (Concr.) Parte a unui obiect care constituie o extindere, o continuare a lui. – V. prelungi.

    A prelungi de la 23 la 22 ?

  23. In timpul zilei cand sunt aglomerate full autobuzele si tramvaiele atunci e voie si seara cand sunt mult mai putini pe strada stai ca nu au voie.Virusul daca e e nonstop nu de la 22 nu de la 23 de parca ar sta inchis si iese la o anumita ora.sa fim seriosi .Niste legi de rahat se pot da numai la noi.

  24. O sa se oprească ăștia politicieni când o să facă sport zilnic !

  25. O tâmpenie cu sau fără o oră.
    Următorul pas care va fi iar starea de urgență?

  26. Pe miercuri se decide, nu-i asa?
    Acum e doar in consideratie…

  27. Ma, e al treilea comentariu, dar primele doua nu le vad nicaieri! De ce ma cenzurati, copilasi, ca zic si eu, nu dau cu parul…

  28. De un an de zile luam masuri cretine si nu se mai termina. Hai sa copiem texas sau florida mai bine ca vad ca aia au reusit sa nu mai fie prosti

  29. Nu e nevoie sa existe o restricție de genul asta. A fost cineva la mall în ultimele zile? Majoritatea adolescenților isi petrec intre 4-5 ore in grupuri de cate 9-10. Despre ce vorbim? Distanțare? Dacă restaurante nu.. toti se vor strânge la mall și…ce am rezolvat? Restricții gândite prost, mult și degeaba.

  30. ce-ar fi sa introducem niste restrictii specifice barurilor, cluburilor, petrecerilor in grupuri mai mari de 4 persoane etc. nu ar fi mai simplu? asa cluburile se deschid la 18 si se inchid la 22. ce-am rezolvat? daca ai o urgenta la farmacie, sau la magazin dupa ora 10 trebuie sa te certi cu garcea ca de ce ai iesit din casa. nu e normal

  31. Ne-ati distrus cu covidul asta!!! Nu mai cred in nimic! Niciodata nu am crezut, dar acum ne-am saturat de minciunile voastre si de spalarea voastra de bani, creier si tot ce vreti sa faceti cu noi. Suntem atatia tineri care am pierdut ff multi bani cu nuntile!!! Cinee ne spune si noua cand putem face aceste evenimente importante din viata noastra ??? Inainte se incuraja casatoria,acum mai nou se incurajeaza gay si lezbienele . Vai de capul nostru ce vom ajunge. Tineri romani iesiti si protestati, nu dormiti in case!!! Noi suntem bazaaa!!!!

  32. Nici eu nu am crezut. Daca 80% din cei
    ” pozitivi” nu au simptome inseamna ori ca virusul nu este nou ori ca nu exista o „memorie” a sistemului imunitar( ca nu e necesara aceasta memorie,deci vaccinul( care trebuie sa creeze aceasta memorie) este inutil.

  33. Nu era mai frumos sa inchida judetele cu multi infectati si sa vaneze cetateanu cu testarea obligatorie?
    Care mai vrea pe strada sa aiba hartia ca are testul facut daca nu ardel cu testul sa stie de frica.
    Poate asa depisteaza toti infectatii purtatori nestiutori de boala si inchid problema
    E de mirare cum chinezi au rezolvat problema dar la noi nu se poate nu se stie sau nu se doreste sa se rezolve odata.

  34. Niste gunoaie care nu mai stiu cum sa profite de oameni cu ocazia Covid 19, si parlamentul si politia si toate autoritatile care au ocazia !