G4Media.ro

SURSE: DNA a demarat procedura de soluționare a plângerii formulate de Clotilde…

SURSE: DNA a demarat procedura de soluționare a plângerii formulate de Clotilde Armand, împotriva directorului Romprest, Bogdan Adimi

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a depus o plângere penală la DNA împotriva directorului general adjunct al Romprest, Bogdan-Marian Adimi, pentru abuz în serviciu. Potrivit surselor G4Media, plângerea formulată de primarul Sectorului 1, în data de 19.07.2021, împotriva lui Adimi, a fost transmisă pentru soluționare la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, la DNA.

Reamintim că G4media a relatat despre demersul primarului Clotilde Armand, împotriva conducerii companiei Romprest. Mai precis, Armand  îl acuză pe directorul adjunct al acestei societăți, Bogdan Adimi, că a luat în mod abuziv decizia de a reduce frecvența colectării coșurilor de gunoi stradale la doar o dată pe săptămână. Din acest motiv, pubelele stradale din Sectorul 1 sunt pline ochi pe anumite străzi, în special în centrul Capitalei.

Edilul consideră că directorul Romprest este asimilat unui funcționar public din moment ce compania efectuează un serviciu public de salubritate delegat de primărie.

„Numitul Bogdan-Marian Adimi a încălcat o serie de prevederi legale, în momentul dispunerii suspendării sau limitării serviciului de colectare a deșeurilor municipale (…) Această suspendare sau limitare a prestării serviciului de colectare a deșeurilor municipale este făcută în vederea șantajării autorității publice, pentru ca aceasta să achite tarifele stabilite în mod discreționar și ilegal de către operatorul de salubrizare. În vederea șantajării autorității contractante, Compania Service Romprest S.A., prin administratorii acesteia, folosesc deșeurile lăsate în stradă pentru a periclita imaginea Sectorului 1, însă aceștia ignoră faptul că sănătatea cetățenilor este pusă în pericol (…)

S-a cauzat o vătămare a interesului public la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București și chiar a întregului Municipiu București, cu privire la sănătatea și integritatea vieții cetățenilor (…)

Toate facturile ce țin de colectarea deșeurilor municipale sunt plătite la zi, diferendele dintre părțile contractante vizând tarifele cu privire la curățarea stradală.

Vinovăția sub forma intenției rezultă atât din stoparea sau limitarea serviciului de colectare a deșeurilor municipale, cât și din adresele trimise către autoritatea contractantă în care s-a precizat în mod expres că deșeurile vor rămâne necolectate până când autoritatea contractantă nu va plăti tarifele stabilite în mod ilegal de către Romprest”, se arată în plângerea penală.

Citește și:

Criza gunoiului din Sectorul 1: Clotilde Armand i-a făcut plângere penală directorului Romprest pentru abuz în serviciu după ce operatorul de salubritate a redus frecvența ridicării coșurilor stradale de gunoi

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Mare stire, poate sa-i dea foarte usor NUP. Dar ce disperata e UM G4M sa-i faca reclama Clatitei. 😁Articole scoase pe banda rulanta si platite din banii cetatenilor sectorului 1, deh. O mai fi ramas niste pulbere de diamante prin sertarele lui Tudorache.

  • Cazul era de mai mult timp in analiza DNA. Ca altfel nu erau obligati de nimeni sa-l bage in fata

  • Le da NUP pt ca Adimi este in Mafia lui Budeanu. Bologa si noul val din DNA l-au facut scapat si pe Budeanu despre care s-a dovedit ca plimba sacosele lui Udrea si Buzaianu. Ce credeti ca il va tine in loc sa dea un NUP pt o nimica toata pe langa faptele lui Budeanu/ Buzaianu.

 2. Si RENAR e asimilata unei institutii publice.
  Si? Si e secret ce fac ei acolo, cum acrediteaza laboratoarele lor de masuratori… ce salarii iau.
  Da’ noi ne ocupa cu gunoaiele ca doar la asta suntem buni.

  • Poate si Ministerul Economiei* are nevoie de o Clotilde. Sa revoluționeze sistemul si sa comunice cu presa.

   *RENAR funcționează în coordonarea și sub supravegherea Ministerului Economiei.

  • da’ poate franta are nevoie de o clotilde?!

 3. Fain facuta plangerea. Se vede ca Clotilde lucreaza cu avocati profi. Bravo ei. Asa se face in lupta cu mafia.

 4. Presa și cetățenii onești, care nu fură, trebuie să participe la zdruncinarea mafiei și corupției.
  findcă unde este mafie și corupție nu sunt spitale, grădinițe, servicii publice …
  Comentatori par a fi din sectorul lui Piedone că prea trag cu partidul

 5. Asteptam cu nerabdare ca DNA sa o bage in seama si pe aceasta individa care tocmai s-a autodenuntat in legatura cu savarsirea unor fapte de natura penala. Va fi circ, ca paine si apa ne luam singuri!

 6. Interesanta dibacia cu care lucreaza DNA la „cererea” (comanda?) usrplus. Ne amintim si de interceptarile din biroul preacinstitei drule, microfonistrul ascultransporturilor, si de datul lor in presa! Alo, Coldea? Esti pe receptie?