G4Media.ro

SURSE Criza gunoiului din Sectorul 1: Clotilde Armand i-a făcut plângere penală…

Foto: Facebook / Clotilde Armand

SURSE Criza gunoiului din Sectorul 1: Clotilde Armand i-a făcut plângere penală directorului Romprest pentru abuz în serviciu după ce operatorul de salubritate a redus frecvența ridicării coșurilor stradale de gunoi

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a formulat o plângere penala la DNA împotriva directorului general adjunct Romprest, Bogdan Adimi, pentru abuz în serviciu, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Armand îl acuză pe Adimi că a luat în mod abuziv decizia de a reduce frecvența colectării coșurilor de gunoi stradale la doar o dată pe săptămână. Din acest motiv, pubelele stradale din Sectorul 1 sunt pline ochi pe anumite străzi, în special din centrul Capitalei. Edilul consideră că directorul Romprest este asimilat unui funcționar public din moment ce compania efectuează un serviciu public de salubritate delegat de primărie.

Numitul Bogdan-Marian Adimi a încălcat o serie de prevederi legale, în momentul dispunerii suspendării sau limitării serviciului de colectare a deșeurilor municipale (…) Această suspendare sau limitare a prestării serviciului de colectare a deșeurilor municipale este făcută în vederea șantajării autorității publice, pentru ca aceasta să achite tarifele stabilite în mod discreționar și ilegal de către operatorul de salubrizare. În vederea șantajării autorității contractante, Compania Service Romprest S.A., prin administratorii acesteia, folosesc deșeurile lăsate în stradă pentru a periclita imaginea Sectorului 1, însă aceștia ignoră faptul că sănătatea cetățenilor este pusă în pericol (…)

S-a cauzat o vătămare a interesului public la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București și chiar a întregului Municipiu București, cu privire la sănătatea și integritatea vieții cetățenilor (…)

Toate facturile ce țin de colectarea deșeurilor municipale sunt plătite la zi, diferendele dintre părțile contractante vizând tarifele cu privire la curățarea stradală.

Vinovăția sub forma intenției rezultă atât din stoparea sau limitarea serviciului de colectare a deșeurilor municipale, cât și din adresele trimise către autoritatea contractantă în care s-a precizat în mod expres că deșeurile vor rămâne necolectate până când autoritatea contractantă nu va plăti tarifele stabilite în mod ilegal de către Romprest”, se arată în plângerea penală, potrivit surselor G4media.ro.

Începând de la 1 iulie, operatorul de salubritate Romprest a redus frecvenţa colectării pubelelor stradale la doar o dată pe săptămână. Într-o notificare trimisă Primăriei Sectorului 1 şi semnată de directorii Romprest, Bogdan Adimi şi Răzvan Luca Ghenoiu, compania susţine că are dreptul să reducă frecvenţa “dacă sumele datorate nu au fost achitate de autoritatea contractantă în termen de 45 de zile de la primirea facturii”.

Romprest susţine că Primăria Sectorului 1 le datora la data de 15 iunie 2021 suma de aproape 120 de milioane de lei, adică peste 24 de milioane de euro, pentru serviciile prestate în perioada iulie 2020 – martie 2021.

Vezi notificarea Romprest trimisă Primăriei Sectorului 1 aici.

Suma este contesată însă de primărie care susţine că facturile reflectă servicii umflate şi neprestate.

În replică, Poliţia locală a Sectorului 1 a transmis Romprest că, potrivit contractului, are dreptul să limiteze activitatea de salubrizare, “cu excepţia serciviului colectare deşeuri municipale”. “Aveţi obligaţia să efectuaţi colectarea deşeurilor din coşurile stradale, conform contractului de delegare a serviciului de salubrizare”, a transmis Poliţia Locală a Sectorului 1 către Romprest.

Potrivit primăriei Sectorului 1, Consiliul local plăteşte uriaşa sumă de 200.000 de euro pe zi, un sfert din bugetul anual al sectorului, pentru serviciul de salubritate al companiei Romprest, de 5 ori mai scump ca la Oradea. În replică, reprezentanţii Romprest susţin că primesc doar 100.000 de euro pe zi pentru un sector cu 500.000 de oameni, din care rămân cu un profit de 5000 de euro, restul fiind costuri. Din acest profit, compania trebuie să plătească salarii a 2600 de angajaţi, susţin reprezentanţii Romprest.

Ce spune Romprest. Până la ora transmiterii acestei știri, compania Romprest nu a prezentat un punct de vedere cu privire la plângerea penală formulată de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, împotriva directorului general adjunct, Bogdan Adimi. În momentul în care vom avea un punct de vedere al companiei, îl vom publica de îndată aici.

Funcția de director general al Romprest este vacantă, practic compania fiind condusă de directorul general adjunct Bogdan Adimi. Adimi este unul dintre denunțătorii fostului viceprimar al Capitalei, Răzvan Murgeanu, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru corupție.

sursa foto: Facebook\ Clotilde Armand

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

50 comentarii

 1. Ma duc sa mai iau o punga de popcorn. Netflix, nu altceva! 😂

  • Capitala e plină de rezidenți ilegali care nu plătesc impozite și totuși produc deșeuri. De aceea se produc munți de gunoaie. Normal că firma nu face față. Plătiți-va impozitele măi pluseriștilor! Și nu mai produceți atâta gunoi, mai ușor cu consumismul!

  • Pai de ce draq sa mai platesc impozite, daca Clatita e ocupata sa faca clabuci pe Feisbuci, in loc sa faca treaba?

  • @Yes
   Gata ai gasit vinovatii? Si de ce generalizezi la toata capitala, daca situatia este doar in sectorul 1? Sunt de vina si cei care-si platesc serviciile? Eu, de exemplu, cred ca locuitorii din sectorul 1 ar trebui sa se implice mai mult. De aia nici nu mai comentez pe subiect. Daca lor nu le pasa, eu ce am? Nu am alta treaba? Dar am intrat sa vad ce va mai trece prin cap unora.

  • @yes

   bv, nimeni nu pune problema tonelor de provinciali in Bucuresti, ei isi desfasoara activitatea in Bucuresti, dar nu platesc taxe aici,
   la fel sunt ilfovenii si companiile mutate in ilfov, cu activitate in Bucuresti, dar taxe platite in alte locuri
   Bucurestenii si companiile din Bucuresti muncesc pentru a subventiona Ilfovul si restul tarii
   mai avem o problema cu cartierele de etnie la acordeon, aflate ba in centru ba la periferie, sunt centre de saracie, mizerie si criminalitate, blocheaza dezvoltarea si sunt un pericol pentru oameni, trebuiesc relocati, trimisi la scoala la seral si sa primeasca locuri de munca la tara, nu ajutoare sociale in oras pentru alcool, metadona si seringi moca pe banii nostri, asa s-a facut la Budapesta si nu mai vezi minoritari acolo, turistii se simt bine, orasul se dezvolta, este curat si frumos, daca nu le convine, sa mearga la paris sa fie minoritari in alta parte, nicio tara nu ii doreste, ei sunt un cancer asupra societatii

 2. Mafia ,,ciumei roșii,PSD trebuie urgent eliminată din toate structurile de conducere a româniei.iar cei dovediți agenți ruși da zboare dela etajul,7 că la Moscova

  • Să nu dormi,la noapte vine Moscova peste tine cu 2 șobolani de la Clitorisida.Ce face progresismul din oameni îi transformă în zombiuseriști.

  • Auzi ma trotineta imperealista, vezi ca pnl și usr + guvernează de vre, o 2 ani tara, dar tu vb de PSD, schimba placa berbecule

  • @Ursu Cu berbecul faci de toate faci și rude și nepoate .Vrei un frățior,mă ofer voluntar chiar dacă nu iese urs dar nu se știe cu schimbările climatice poate iese bou ca fratele mai mare

  • rușine să vă fie rezistillor liberalilor mafia voastra nu ați făcut nimic pentru popor ia-ți amendat ținut în casă bătut joc de pensionari muncitori ați furat ca-n codru parfum PSD a furat dar a mai dat la salariați pensionari facilități în construcții voi le-ați luat dat vina pe PSD rușine să vă fie plătiți impozitul mai bine

  • S-a vaccinat, sigur poate. Tu mai poti?

  • Si din noiembrie 2019 pana in decembrie 2020 cine a guvernat? Cumva partidul comunist chinez condus de Orban?

 3. Pe strada mea n-au mai dat cu mătura de vreo două luni. Dar Romprest le plătește salariile în continuare? N-ar fi mai bună o formulă în care să-i plătesc eu direct pe cei care se ocupă de curățenia străzii mele, iar dacă nu e curat, să nu-i plătesc?!
  De altfel, raritatea cu care se dă cu mătura pe stradă nu este ceva nou. Anii trecuți la fel, trebuia să reclam telefonic, și atunci mai veneau. Deși conform graficelor trebuiau să facă curat de două ori pe săptămână.

 4. Bune si plangerile penale , dar pana cand doamna primar isi va aduce firma ei de suflet , cetatenii Bucurestiului vor fi obligati sa suporte pe banii lor aceasta situatie .

 5. C. A., 2 iunie 2021:
  „Daca in maxim 24 de ore de la anuntul companiei santajiste Romprest orice fel de gunoi din Sectorul 1 nu este ridicat voi rezilia contractul si in urmatoarea secunda un alt operator de salubritate intra în Sectorul 1! Am inceput deja sa numar!”

  C. A., 16 iunie 2021:
  „Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”

 6. Tptusi nu inteleg de ce nu face un contract temporar cu alta companie pana ce rezolva problema cu romprest. Locuitorii sectorului 1 nu cred ca sunt interesati de acest spectacol prost. Ei vor si ai dreptul la curatenie! Primaria trebuie sa asigure acest serviciu. Din pacate tot ce asigura vis a vis de aata este o gluma proasta.

  • Nu are voie legal. Are mainile legate prin contractul din 2008 si legislatia in vigoare.

  • #gica

   Dragul meu exista denuntarea unilaterala a contractului si apoi mergi in instanta. In paralel interimat cu alta companie pt curatenie.

   Solutii sunt insa doamna nu vrea „decat” scandal la tv, pe stilul antena 3 din pacate pt locuitprii din s1.

   Pacat, dansa lasa impresia ca face parte din psd

 7. De ce nu „subminarea economiei nationale” si „incercarea de a fugi din tara pe baza unor fonduri de peste 1 miliard de dolari depuse la banci straine”? Se cunoaste ca duamna e decat oceanografa, nu si procuroare.

 8. Domnul Alin,întrebați-l pe prietenul Alex cum este cu plângerile. Toți rezistacii fac plângeri dar nu prea le iese.Faceți dragilor plângere la Drulă că vine cu ranga și golește tomberonul ,faceți plângere la Stelian că mai ia o adeverință și face tomberonul cât garsoniera, faceți plângere la Klaus că din meditații ia 6 tomberoane faceți plângere la Câțu că schimbă cursul cu Isar și scade prețul ,faceți plângere la Dumnezeu că v-a dotat cu doar 2 neuroni sau poate s-a autosesizat Pralong alt gunoi cu tomberonul plin.

 9. O tot aburesc juristii plii din primarie cu tot felul de prostii

 10. Super, circul continuă, parca denuntase de ceva vreme contractul (ala care nu exista dar defapt exista) si ameninta cu rezilierea lui la prima abatere.

  • Se pare că sunt din ce în ce mai puțini cei care mai cred ce spune panarama asta.Cât de curând și talibanii useriștii își vor da seama că pierd cu panarama.

  • Kinki, limbajul, epitetele aplicate fără discernământ unei doamne veritabile, a cărei viață se vede bine că nu o cunoști, te descalifică pentru orice dialog onest.

  • @Prieten cu doamna Pentru veritabila doamnă ,panaramă este un compliment.Daca tu crezi că are sau a avut comportamentul unei doamne chiar că nu îmi dau seama printre ce doamne trăiești.

  • @Kinki
   Din contra, d-abia asteptam ca restul de romani sa se trezeasca in 2024, astfel incat jegurile ce ne capuseaza de 32 de ani sa intre la parnaie, toate jegurile si nu doar de fatada. DNA din 2014-2016 a fost doar inceputul!!! Asa ca sobolanii ce o denigreaza pe cel mai bun primar din sector 1, pregatiti-va!

 11. acum 2 saptamni Madame urla cat o tineau bojocii ca ea vrea sa reduca frecventa serviciilor. Acum astia au redus. Ghici ce!? Nu e bine. Tati facem si noi treaba sau stam pe FBK mai mult decat Kim Kardashian?

 12. Sa-i spuna cineva toantei ca Bucuresti nu este egal cu Oradea si ca datoriile neplatite catre prestator nu sunt platite. In rest, exista instante de judecata, clauze contractuale, rezilierea contractului (daca are motive intemeiate, nu nascute din mintea ei bolnava) s.a.m.d.
  Tututzo, ia tratamentul adecvat, nu te lua dupe ce zice la Internet ca sa iei ca dai in turbare. Acum ai doar o forma relativ avansata de imbecilitate!

  • Comentariul tau e un fel de mesaj de la tine catre tine?

   Zic si eu ca pare ca informatiile pe care le zici aici par a fi luate de pe internetul ala de tipa la tine cu mesaje de genu “NU O SA VA VINA SA CREDETI”

  • Pentru cati neuroni ai ai priceput ceva, chiar daca incorect! Da’ dupa un curs de alfabetizare o sa te descurci mult mai bine decat ai facut-o pana acum!

  • Sa inteleg ca sunteti medic neurolog?

 13. Mama ce armata “sanatoasa” de prozatori interesati sa protejeze mafia classica a gunoaielor.
  Tot ce pot sa zic ca pe strazile cu case din S1 se strang frunzele din fata caselor care sar cu spaguta.
  Aceasta rutina ma face sa ma gandesc ca angajatii Romprest nu isi iau si ei de 6 ori salariu mai mare fata de alte firme desi patronu reuseste sa incaseze de 6 ori mai multi bani decat alte firme pe acelasi contract.

  Zic si eu, na, ca pare ca proza baetilor de la partid incewrca sa devieze cat mai mult discutia legata de bani ca sa o duca in ceva mai pe intelesu tuturor gen xenofobie gratuita, misoginie, nationalism si alte boli mentale transmise de stat catre plebe.

  Bafta.

 14. Să vadă și ghiolbanii ce înseamnă inginer de la Paris și finanțist de la Harvard.

  Carol I nu permitea pe nimeni care nu avea Doctorat la Paris, Berlin sau Roma. Ce draq să vorbești cu gloabe? Vreme, fotbal și femei.

  La oase canailles!

  • In acelasi timp Carol a eradicat ceva sate de pe fata planetei pentru ca nu voiau oamenii sa faca parte din fantezia lui nationalista.
   Toti smecherii de ii avea in jurul lui tot pentru subjugarea omului de rand la puterea statului prin fantezii nationale conceptualizate din zei si mitologii.
   Nu zic ca e ceva rau bine sau whatever. Incerc sa subliniez ca nu era difetit de astia de acu. Doar ca erau cam toti scribii de partea lui, sau na de partea fanteziei lui. Asa ca a iesit bine in presa

 15. Nu inteleg locuitorii din Sectorul 1 Bucuresti.
  De cât sa ma las santajata de mafia gunoaielor, mi-as lua punga de gunoi si as duce-o singura la groapa.
  Imi cer scuze. Nu stiu daca in Bucuresti se poate.
  Dar aici, unde locuiesc eu se poate.
  Am facut deja,.
  Mi-am dus punguta de gunoi singura acolo, unde se aduna gunoiul. Ca sa nu existe discutii.

  • A nu se înțelege greșit. În S1 gunoiul menajer (în pubele) se ridică conform programului. Problema este că nu se mai ridică decât rar cel din coșurile de gunoi stradale, care zac ticsite de gunoi. De asemenea, se colectează mult mai rar deșeurile voluminoase, scoase de oameni prin fața porților sau pe la colțurile străzilor, și nu se mai mătură, cel puțin pe unele străzi.
   Aveți dreptate, dacă locuitorii S1 am avea mai multă bunăvoință, n-am îndesa gunoaiele în coșurile de gunoi stradale, ci le-am păstra ca să le aruncăm acasă; și n-am scoate la poartă deșeuri care știm că nu se colectează. Însă ăsta este gradul nostru de civilizație.

 16. Acest contract cu Romprest miroase a coruptie de la o posta.Sa intre DNAul pe fir si sa cerceteze,iar cei vinovati la puscarie si confiscate averille!

 17. E dreptul oricui se considera indreptatit sa faca plangere penala.Din punct de vedere legal neindeplinirea obligatiilor de plata contractuale trebuie constatata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in materie contractuala/comerciala, care se poate pune in executare silita in caz de neexecutare benevola.Pana sa se obtina sau sa existe o astfel de hotarare judecatoreasca,in absenta unor prevederi contractuale exprese, nicio parte nu este indreptatita cu de la sine putere sa modifice clauzele contractuale de executare a obligatiilor de colectare a deseurilor, să emita somatii si notificari prealabile,altele decăt cele care vizează o acțiune ulterioară de chemare în judecata,nici măcar sub pretextul stingerii unor datorii invocate ca restante,mai ales daca printr-o astfel de actiune se aduce atingere igienei si sanatatii publice.
  Exista deci indicii de comitere a infracțiunii de abuz in serviciu, mai ales ca societatea prestatoare vizata prestează un serviciu de interes public prin natura obligațiilor contractuale asumate față de municipalitate(sector 1).Totul depinde însă de continutul contractului încheiat între părți,căci dacă parțile au prevăzut posibilitatea modificarii executării obligațiilor contractuale în caz de neplată a datoriilor restante(ceea ce eu nu cred ,cel puțin din datele cauzei prezentate) situația se schimbă.
  Bănuiesc ca Romprest are un compartiment juridic care să consilieze societatea prestatoare în concordanță cu dispozițiile legale in vigoare , lucru care mă face să cred că e greu ca această societate sa invoce lipsa intenției pe planul laturii subiective în demersul unilateral pe care l-a inițiat si care mie mi se pare,la prima vedere,ca fiind unul ilegal.

 18. Bravo,Clotilde Armand! Perseverenta invinge indiferenta! Si la gunoaie se poate aplica!Da jos Mafia gunoaielor,frantuzoaico!

 19. O doamne, citi troli pe aici! Oare nu le ridica odata, ca in Republica Moldova?
  Sau sinteti pezedisti frustrati fratilor?

 20. Heloooo,,,doamna clotilde,,,,singura ta problema este gunoiul stradal,,,dar gunoiul din ochișori tai nu-l vezi,,,ai furat voturile caci nu știai de camere,,sărăcuța așa este și în Franța,😄. Du-te fata mea cu bunul Dumnezeu,,,,pleacă,,,,urâtă la suflet,,,

 21. Si din noiembrie 2019 pana in decembrie 2020 cine a guvernat? Cumva partidul comunist chinez condus de Orban?

 22. Firma romprest are acționari născuți la Moscova și rezidenți pe Coasta de azur. Pesede și penele țin cu dinții de acest contract: oare de ce? Nu contează pentru ei că își pierd electoratul mai puțin cretinizat de latrine.
  Cetățenii români nu sunt orbi. Ne dăm seama cine lupta pentru noi și cine protejează infractorii. O susținem pe Clotilde Armand și îi vom sancționa la vot pe bandiții USL.

 23. Cum se face ca poporul moldovean s-a trezit si nu a mai votat bolsevismul si hotii în timp ce ai nostrii sunt batuti în cap cu leuca,se lasa manipulati de hoti,spagari si infractori ca oile în strunga si dupa 30 de ani de domnie si huzureala a banditilor si mafiotilor din tara asta? Trebuie sa ai probleme grave la mansarda sa nu realizezi ca ai fost destul prostit,pacalit,fraierit si ai votat niste infractori,atat de prosti,primitivi,inculti si sclavi au ajuns românii?

 24. Simplu ca buna ziua,nu mai curge robinetul cu bani pt mafia bolsevica muista de la USL-de asta baga strambe si piedici gunoiul ãla de la Romprest,un rahatel comunistoido securist împutit,e limpede ca borsul dar oile cu vãl pe ochi si ceata vãd cu totul altceva

 25. G4 media-comentariile nespalatilor,incultilor,analfabetilor si infractorilor lingãi si pupincuristi ai mafiei PSD le postati însa ale romanilor cinstiti,onesti care platesc impozite si taxe in tara asta nu,ati primit si voi banuti de la mafia USL afiliata PSD ca sa publicati doar ce vor acestia sa auda?