G4Media.ro

Surse: Directorii școlilor pot primi amendă între 1.000 și 5.000 de lei…

Surse: Directorii școlilor pot primi amendă între 1.000 și 5.000 de lei dacă bursele elevilor nu sunt acordate din vina lor, inclusiv la sesizarea elevilor – proiectul Legii învățământului, varianta Ligia Deca

Directorii de școli și licee vor putea primi amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei dacă nu alocă bursele către beneficiari, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar în varianta ministrului Educației Ligia Deca, document obținut și consultat de EduPedu.ro.

Măsura intră la capitolul XI, intitulat “Răspunderea contravenţională” unde articolul 143, alineatul 1, prevede amenzile pentru directori în cazul neacordării burselor, dar și amenzi tot de 1.000 – 5.000 de lei, ori muncă în folosul comunității, pentru părinții care nu “asigură participarea beneficiarului primar pe întreaga perioadă a învăţământului obligatoriu”.

Amintim că proiectele de legi ale educației în varianta ministrului Ligia Deca, obținute pe surse de EduPedu.ro, nu au fost încă făcute publice, dar sunt finalizate de Ministerul Educației (ME), după ce au fost verificate amendamentele primite în perioada de dezbatere publică, de la lansarea variantelor Cîmpeanu, în iulie 2022.

Urmează ca experții din partidele din coaliția de guvernământ să lucreze cu ME la noile legi până la 15 februarie 2023. Apoi, proiectele ar urma să treacă prin Guvern tot în februarie, iar Parlamentul să le aprobe apoi. Toate noutățile pe care le aduc acestea pot fi citite aici.

În cazul amenzii pentru directori, constatarea acestei contravenții și aplicarea ei se face de către persoanele care au atribuţii de control, din cadrul Direcțiilor Județene de Învățământ Preuniversitar (DJIP, care ar urma să înlocuiască inspectoratele școlare județene de astăzi) / Direcția Municipiului București de Învățământ Preuniversitar (DMBIP) sau din Ministerul Educaţiei, “în urma sesizării formulate de consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ sau de către beneficiarii primari ori părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”.

Articolul integral, pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bună ziua în legătură cu bursele sociale eu am 7 copii eu am 4 copii care merg la școală Gimnazială Seleuș com Daneș jud Mureș din păcate acești copii nu beneficiază de burse sociale din cauza Doamnei. Directoare care a pus o lege părinți să aibă 12 cupoane de alocație și din anul anterior noiembrie și decembrie din păcate eu nu le-am avut pe toate și multă altă lume exact la fel și nu mi s-au aprobat bursele vă rog să se investigheze aceasta situație este greu să pot trimite copi la școală dacă statul nu ne ajută și pe noi vă mulțumesc

  2. Rog să mi se acorde bursa pt copii la școală