G4Media.ro

SURSE: Plângerea privind accesarea Registrului Electronic de Vaccinări cu parola Ministerului Sănătății…

SURSE: Plângerea privind accesarea Registrului Electronic de Vaccinări cu parola Ministerului Sănătății a ajuns la DIICOT / Corpul de control al premierului a sesizat parchetul

DIICOT a primit plângerea legată de accesarea Registrului Electronic de Vaccinări cu parola Ministerului Sănătății, potrivit surselor G4Media.ro.

Corpul de control al premierului a sesizat în 9 aprilie Parchetul General în legătură cu accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV).

Controlul Corpului de control a vizat modul în care a fost accesat Registrul Electronic Național de Vaccinări, baza de date la care a avut acces Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Vlad Voiculescu și pe care a făcut-o publică pe site-ul guvernamental data.gov.ro, la începutul lunii martie.

Ministerul Sănătății a nominalizat patru reprezentanți care au avut acces la datele din RENV, utilizând contul „monitorizare_minister” fără a exista un act administrativ de delegare/încredințare a unor atribuții, de stabilire a responsabilităților și a limitelor de competență sau care să stipuleze perioada de la care au acces la platformă, preciza Guvernul într-un comunicat.

Conform sursei citate, regimul juridic insuficient definit și reglementat al consilierului onorific poate crea un mecanism de eludare a regimului incompatibilităților și al conflictului de interese.

Ministerul Sănătății a precizat că baza de date din Registrul Electronic de Vaccinări nu avea niciun grad de secretizare, fiind prin urmare publică și orice informație publică poate fi accesată de către orice persoană, fără a justifica un interes.

„Prin urmare, consilierul onorific, investit prin actul de numire cu exercițiul autorității de stat (actul de numire se publică în Monitorul Oficial) avea dreptul să acceseze baza de date RENV fără nicio formalitate suplimentară. În cazul în care ar fi existat un grad de secretizare, acest grad de secretizare ar fi trebuit adus la cunoștința oricărei persoane ce se afla în situația de a accesa acele date sau care ar fi dorit să acceseze acele date și, așa cum prevăd dispozițiile legale, ar fi necesitat obținerea unui certificat ORNISS în prealabil”, a subliniat Ministerul Sănătății.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Gata, s-a terminat cu transparența. FMM de ciocoi…

  • Eu sunt optimist si sper ca transparenta va triumfa. Nici nu poate fi altfel mai ales dupa pandemie cand se vor digitaliza toate sistemele nu mai suntem in secolul trecut si nici oamenii nu mai sunt pacaliti asa usor.

 2. Nu pot să cred, o faptă penală făcută de Vlădutz & co.

  • Aparent ar fi avut loc peste 100 de incercari de logare în mai putin de 1 ora pe contul respectiv,nici germania nu mai este ce era odată:))

  • Eu chiar sunt curios , ia explica-ne ce ai inteles tu detaliat si tehnic din speta asta, sa cernem deci politica de fapte. Care e concret infractiunea, care e prejudiciul, care e metoda. Ce pierdem sau castigam noi din faptul ca unu’ s-a logat la un cont fara nush ce hartogarie in spate.

  • @mircea
   Pierzi acelasi lucru ca atunci când te opreste politia si nu ai declaratie la tine

 3. Mafie domnule, mafie! La pușcărie, Vlăduț la pușcărie, la pușcăriiiieee, Vlăduț la pușcărie…Si se mai întreabă unii idioți de ce l-a demis Cîțu pe Vlăduț. Pai acest bou trebuia să-și dea demisia de mult dacă avea un minim de bun simt.

 4. La un guvern de kakao totul e varza!
  De la atribuire parole pana la ultimul utilizator!
  Coaliția moare dar Ro nu scapa!
  Incompetență la Max.!

 5. Doamne, ce politicieni de doi bani! Ce nimicuri, ce gunoaie umane! TOTI, FARA EXCEPTIE!

 6. Am mai subliniat si cu alta ocazie: date publice in spatele unei parole cu acces restrictionat. Incercati sa explicati asta unui neamt, de exemplu.

 7. O tara nu e un ONG…

  Confidentialitate nu inseamna ca oricine are Accra si dreptul sa faca ce doreste cu informatiile statului!!!

  Sau numai firmele si patorni au confidetialitate?… ceilalti nu mai au voie, ca asa vor corporatristi… sa fure ei pe mana cu politicieni…

  • Care informatiile statului? Sunt informatiile MELE pentru ca eu am platit impozite ca statul sa le genereze, da?

   Si eu le vreau publice. In special centrele de vaccinare pentru pilosi si amante de general.

 8. …adica sa o „salvam” care cum putem, pe unde o prindem sa o … cu sau fara parolă!
  Si ca sa dam inca un motiv de discutii, acum, dupa pranzul din ziua demiterii diamantului, hopa si sesizarea D.N.A. !
  Hai s-o „guwern”-am pe Romanica pana-si pierde ultima speranta…

 9. Cîțu merita o scatoalcă de când cu mizeria asta.

 10. Ciuca, general NATO si ministru apararii punea conturile si parolele pe facebook si era nici o problema

  • Dudw, compari mere cu pere, vb de o poză urcata de unul care administra o pagină când aici vorbim de o ilegalitate comisă premeditat de un oficial

 11. E de neinteles. Nu puteau sa scoata datele cu un API direct din sediul ***, de afara?

 12. astept cu nerabdare si un CONTROL PE BUNE IN INSP DESPRE MUUULTE MUUULTE ACHIZITIII SI ALTELE…
  ??CATASTIFUL ANGAJARILOR DE FII, FIICE, AMANTE, SOTI/SOTII, AMICE SI AMICI ALE CELOR DIN INSTITUT SAU MINISTER…??
  AH, PARDON, ASTA NU E DE INTERES NATIONAL….
  SCUZE.
  citule, fa-te mama ca lucrezi sa fie multumit si dom’ presedinte ca iata, guvernul lu’ ma-sa si lu’ tac’su, face treaba…MARE!
  HAI, URA SI LA GARA…SAU LA SPITAL, mai ales ACU ,CA E citu ministru si brownianul dom’ tataru e la linia de start, tara poate dormi linistita….

 13. „Boiler plates” pls?